Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Celownik, hit zone i inne przydatne.

darkqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem dość świeżym graczem WOTa i miałbym kilka pytań. Ostatnio natknąłem się na kolorowe czołgi pobrałem jeden plik i rzeczywiście działa. Ale mam pytanie Bo to jest dobre na mapach, gdzie gra się w niewielkich odległościach od siebie, bo np. gdy czołg jest w lesie i celuję do niego pokazuje mi tylko jego kontury a nie cały wygląd, czy jest może jakiś mod do tego, by pokazywał cały czołg a nie tylko kontury? Bo wtedy ten hit zone nie ma znaczenia.

Chciałbym też wiedzieć skąd wy pobraliście hit zone, bo nie wiem, który jest najlepszy i najwięcej czołgów przerobionych.

Czy jest też jakiś mod, który poprawia celowanie? Bo gdy jadę zawsze mnie ktoś trafi, niekiedy pocisk przeleci bliziutko mnie, ale to rzadko. A gdy ja celuję pociski czasem lecą sporo nad czołgiem lub obok. Wiem, że muszę zatrzymać się i poczekać aż celownik zrobi się jak najmniejszy.

Jakie pociski używać na poszczególne czołgi ? Bo wg gry uznałem, że na czołgi ciężkie trzeba - te pierwsze. A na czołgi słabsze - te drugi z mniejszą penetracją, ale większymi obrażeniami, tak ?

Przepraszam jeśli zadaję głupie pytania, ale nie mam kogo się poradzić a jestem świeży w tym i nie rozumiem jeszcze wszystkiego :/

Ogólnie to mam jeszcze pytanie, które mody warto ściągnąć.

Opublikowano

Witam, jestem dość świeżym graczem WOTa i miałbym kilka pytań. Ostatnio natknąłem się na kolorowe czołgi pobrałem jeden plik i rzeczywiście działa. Ale mam pytanie Bo to jest dobre na mapach, gdzie gra się w niewielkich odległościach od siebie, bo np. gdy czołg jest w lesie i celuję do niego pokazuje mi tylko jego kontury a nie cały wygląd, czy jest może jakiś mod do tego, by pokazywał cały czołg a nie tylko kontury? Bo wtedy ten hit zone nie ma znaczenia.

Chciałbym też wiedzieć skąd wy pobraliście hit zone, bo nie wiem, który jest najlepszy i najwięcej czołgów przerobionych.

Czy jest też jakiś mod, który poprawia celowanie? Bo gdy jadę zawsze mnie ktoś trafi, niekiedy pocisk przeleci bliziutko mnie, ale to rzadko. A gdy ja celuję pociski czasem lecą sporo nad czołgiem lub obok. Wiem, że muszę zatrzymać się i poczekać aż celownik zrobi się jak najmniejszy.///Czegoś takiego nie ma, trzeba nauczyć się celować samemu i nie używać namierzania bo to nic nie daje

Jakie pociski używać na poszczególne czołgi ? Bo wg gry uznałem, że na czołgi ciężkie trzeba - te pierwsze. A na czołgi słabsze - te drugi z mniejszą penetracją, ale większymi obrażeniami, tak ?///To zależy, jeśli powiedzmy atakujesz ciężki czołg wroga i nie możesz go przebić żadnym sposobem, to wtedy używaj pocisków odłamkowych (3). Może nie zrobisz mu za wiele, ale zawsze te kilka % może zmienić los bitwy.

Przepraszam jeśli zadaję głupie pytania, ale nie mam kogo się poradzić a jestem świeży w tym i nie rozumiem jeszcze wszystkiego :/

Ogólnie to mam jeszcze pytanie, które mody warto ściągnąć./// Polecam Over Target Marker

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Aha, dzięki. A niedawno czytałem o jakiś ulepszeniach do celownika, ktoś pisał o zmianie celownika z okrągłego na kwadratowy, czy jakoś tak, nie wiem o co w tym chodzi. A teraz nie mogę znaleźć tego tematu.

Opublikowano

Oban, odłamkowe nie są wcale takie słabe. Co prawda gram KW z Trollgunem, ale jak strzele w takiego T32 to biorę mu 29% z przedniego pancerza ^^

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego, a z większej odległości staraj się przede wszystkim trafiać. O ile niemieckimi lufami możesz próbować trochę celować np. ruskimi celuj w środek przeciwnika. [nie auto aimem, ręcznie]

Nigdy nie korzystałem z hit zone, sam szukałem słabych punktów, pomocny w tym jest wskaźnik penetracji wmontowany w celownik.

Czy jest też jakiś mod, który poprawia celowanie? Bo gdy jadę zawsze mnie ktoś trafi, niekiedy pocisk przeleci bliziutko mnie, ale to rzadko. A gdy ja celuję pociski czasem lecą sporo nad czołgiem lub obok. Wiem, że muszę zatrzymać się i poczekać aż celownik zrobi się jak najmniejszy.

Tak ;] Ten mod nazywa sie wprawa, doświadczenie i wyczucie lufy.

Jakie pociski używać na poszczególne czołgi ? Bo wg gry uznałem, że na czołgi ciężkie trzeba - te pierwsze. A na czołgi słabsze - te drugi z mniejszą penetracją, ale większymi obrażeniami, tak ?

Ja zawsze mam w większości ap załadowane, kilka sztuk he zabieram chociaż po patchu 7.0 straciły sens.

Ogólnie to mam jeszcze pytanie, które mody warto ściągnąć.

Over target makers, pokazuje ci paski hp przeciwników i zadawane i otrzymywane obrażenia.

Aha, dzięki. A niedawno czytałem o jakiś ulepszeniach do celownika, ktoś pisał o zmianie celownika z okrągłego na kwadratowy, czy jakoś tak, nie wiem o co w tym chodzi. A teraz nie mogę znaleźć tego tematu.

Sztuka dla sztuki, są dziesiątki skinów celowników, ale mało który jest tak przejrzysty jak te wbudowane w grę. Jeśli lubisz możesz wgrać, chociaż mnie rozpraszają. I to nie jest ulepszenie tylko zmiana skinu.

Oban, odłamkowe nie są wcale takie słabe. Co prawda gram KW z Trollgunem, ale jak strzele w takiego T32 to biorę mu 29% z przedniego pancerza ^^

107 bez problemu penetruje front t32, w tym czasie co będziesz przeładowywał [trolem] strzelisz do niego 2-3 razy-mniej więcej tyle razy ile on do ciebie.

W trollu masz mocne he, nie porównuj go do innych dział tego poziomu.

Opublikowano

Od początku chciałem iść w stronę Mausa, czytałem też trochę, że jest trudny do pokonania, ale gdy zauważyłem do wypowiedzi były z roku 2010/2011. Nie dawno zauważyłem wypowiedzi z 2011/2012 i Maus podobno jest cieniem tego, czym był wcześniej. I doszedłem do wniosku, że lepiej byłoby się przerzucić na czołgi radzieckie. Podobno IS7 jest teraz lepszy od Mausa. Teraz jestem na etapie VK 3001 (P) na 6 tierze i głupio byłoby zaczynać od nowa radzieckimi.

Są może jakieś wieści co do tych czołgów, zostaną jakoś zmienione? I czy lepiej iść w stronę Mausa czy IS7. Bo słyszałem że droga do E-100 teraz w ogóle nie ma sensu.

A jak wy myślicie?

A co oznacza dźwięk dzwonka po trafieniu, uszkodziłem jakiś moduł lub kogoś z załogi ?

Opublikowano

Nie polecam Ci ściągać modu Over Target Markets, w wersjii 7.2 zostanie OFICJALNIE dodany do World of Tanks. Czołgi radzieckie zostaną zmienione (zostanie dodany KV-3 wyższy tier, oraz zostaną zmienione poszczególne pozycje w drzewku). Dźwięk oznacza przebicie wroga i zadanie mu konkretynych obrażeń. Jeśli uszkodzisz moduł, lub kogoś z załogi usłyszysz "Trafienie krytyczne!" wypowiedziane przez członka Twojej załogi. ;-)

Opublikowano

Ja tam z celowaniem miałem tak:

1-100 bitew 60% celności

100-400 bitew 90%

400-2000k 99% + umiejętność ściągania scoutów w ruchu oraz zajebista celność nawet na 700m

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Dzisiaj pojawiła się jakaś aktualizacja, pobrało mi się 14MB i myślałem, że będzie można już grać a tutaj odrazu zaczyna się znowu ściagąć 3,5 GB? O co chodzi, sam klient ma 2,3 GB. Myślałem że wystarczą aktualizacje a nie całe klienty od nowa.

Opublikowano

Ja tam z celowaniem miałem tak:

1-100 bitew 60% celności

100-400 bitew 90%

400-2000k 99% + umiejętność ściągania scoutów w ruchu oraz zajebista celność nawet na 700m

Nie przesadzasz? Ja po prawie 4000 tyś bitew mam celność ok.90% na najcelniejszych. Średnia od początku 60% [dodam jak bd w grze].

Opublikowano

Witam, teraz jest osobny folder do modów i tutaj jest moje pytanie. Wrzuciłem do folderu 0.7.1.1 folder mods ze wszystkimi modami i je zainstalowałem przez JSGME (z modów trzeba usunąć pierwszy folder res - dobrze zrobiłem ?). W folderze 0.7.1.1 pojawiły mi się foldery vehicles i gui. Odpaliłem wota i gra działała, ale bez dźwięku. Więc, dodałem do folderu 0.7.1.1 jeszcze scripts i audio (oba foldery z głównego folderu res z grą) i tutaj koleje pytanie, czy mam coś jeszce wkleić do 0.7.1.1? Czy to co jest wystarczy, bo gra po 2 bitwach chodzi bez problemów, chcę tylko uniknąć późniejszych problemów, typu wyłączenie się gry w najważniejszym momencie itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...