Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Czemy niemoge się połaczyć z Swoim serweram Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Założyłem serwer w Mein2 o nazwie PająkM2. Jak się loguje to wyskakuje błąd Podczas łączenia z serwerm. Mam Port Map na zielono a hamachi podałem z końcówką .100 . Ale ja mam bezprzewodowy internet i ruter WiFi NETIA (sieć neta) . I w sysinstall wpisałem 255.0.0.0 i nie wiem czy to ?? bardzo proszę o zrozumienie jestem tu nowy i bardzo się nie znam . :( :huh:

Uruchamiam to Przez Metin2Mod bo jak daje głowe sury to wyskakuje okienko chuba error

Ps: do tej głowy sury terz pisać

353771408518093573926.png

Opublikowano

w sysinstall jak już wejdziesz w de0 jak będą wyskakiwać okienka z pytaniami wszędzie naciskaj NIE lub NO (w zależności od języka) następnie w oknie z wszystkimi adresami IP wpisz sobie w IPV4 getway (czy coś takiego) - drugie okienko od góry, od lewej

tam wpisz adres IP z hamachi (z normalną końcówką) <enter> w kolejnym wpisujesz sobie też IP z hamachi (z normalną końcówką) <enter> w następnym wpisujesz IP z hamachi (z końcówką 100) <enter> i w przed ostatnim wpisujesz 255.255.255.0 (jak nie będzie działać to: 255.0.0.0) W ostatnim nic nie wpisujesz (zostawiasz puste).

Potem tylko naciskasz OK ( jak coś wyskoczy to naciskacz TAK / YES )

potem ze wszystkiego wychodzisz (CANCEL > CANCEL > EXIT INSTALL)

i wpisujesz reboot

powinno działać

Co do tej głowy sury, to nie będzie ci działać bo musisz w pliku mc (mc.txt - plik tekstowy) tam gdzie jest wpisany adres IP usuwasz ten adres i zamiast jego wpisujesz swój adres ip z hamachi z końcówką 100 zamykasz i zapisujesz. Jak server się właczy ( pojawi się 7 razy ta informacja w VIRT PC ) to możesz wejść już do gry.

Opublikowano

w sysinstall jak już wejdziesz w de0 jak będą wyskakiwać okienka z pytaniami wszędzie naciskaj NIE lub NO (w zależności od języka) następnie w oknie z wszystkimi adresami IP wpisz sobie w IPV4 getway (czy coś takiego) - drugie okienko od góry, od lewej

tam wpisz adres IP z hamachi (z normalną końcówką) <enter> w kolejnym wpisujesz sobie też IP z hamachi (z normalną końcówką) <enter> w następnym wpisujesz IP z hamachi (z końcówką 100) <enter> i w przed ostatnim wpisujesz 255.255.255.0 (jak nie będzie działać to: 255.0.0.0) W ostatnim nic nie wpisujesz (zostawiasz puste).

Potem tylko naciskasz OK ( jak coś wyskoczy to naciskacz TAK / YES )

potem ze wszystkiego wychodzisz (CANCEL > CANCEL > EXIT INSTALL)

i wpisujesz reboot

powinno działać

Co do tej głowy sury, to nie będzie ci działać bo musisz w pliku mc (mc.txt - plik tekstowy) tam gdzie jest wpisany adres IP usuwasz ten adres i zamiast jego wpisujesz swój adres ip z hamachi z końcówką 100 zamykasz i zapisujesz. Jak server się właczy ( pojawi się 7 razy ta informacja w VIRT PC ) to możesz wejść już do gry.

wciągu ile minut to trwa ???

jak wpisuje ponownie sysinstal l tam daje de0 to jest tak samo ja przed zmianą !!

353771408518093573926.png

Opublikowano

<facepalm>

musisz nacisnąć OK i jak coś wyskoczy to YES/TAK żeby zapisało, ale nie usuwaj już maszyny jak stworzysz to już ma sobie być zawsze. Hamachi i port map włączony musi być.

PS: Jak nie ogarniasz co i jak to się za to nie zabieraj bo servera z tego nie będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...