Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] "Ciągłe spadanie z nieba"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, po daniu restartu gdy ktoś wejdzie na serwer ciągle spada z nieba, nie może pisać na czacie ani używać komend /spawn. /warp xx.

Jest to wina tego że ktoś dał spawn'a w otchłani ? Czy pluginów (mogę podać jeżeli będzie to potrzebne)

Jeżeli jest to wina spawn'a to jak mogę go skasować ?Lista pluginówAntiCreeper,AuthMe,AutoSave,ChestShop,craftscrips,essestinalts,factions,falsebook,groupmanager,iconomy,jobs,lwc,minecraftviever,nolagg,pluginmaps,reservation,update,worldedit world guard

Opublikowano

Tak mi się działo od lagów. Spróbuj wgrać mapke od nowa. Jak nadal tak bd to wina pluginów. ( raczej to nie wina pluginów )

Cześć.

Opublikowano

Spróbuj usunąć plugin NoLagg. Dziwne, ale na moim serwerze po wgraniu go strasznie lagował serwer i był ten sam problem jak u ciebie, a plugin wgrywałem poprawnie i nie wywalało żadnych błędów w konsoli ;D

Opublikowano

@up mam rozumieć że plugin odpowiedzialny za nie lagowanie LAGUJE ? No to fajnie. Aż sam to zobacze.

No to usuń ten plugin i zobacz.

Cześć.

Opublikowano

"Tak mi się działo od lagów. Spróbuj wgrać mapke od nowa. Jak nadal tak bd to wina pluginów. ( raczej to nie wina pluginów ) "

Tyle że hosting serwera jest bardzo dobry (Warszawa-Shooters), a teraz próbowaliśmy bez pluginów i nadal to występuje

"Reset serwa x 10 + Nowa mapka . "

Nie ma innej możliwości niż wykonanie nowej mapki ? Szkoda jest robienia nowej ponieważ ta stara była budowana przez wiele godzin..

"Spróbuj usunąć plugin NoLagg. Dziwne, ale na moim serwerze po wgraniu go strasznie lagował serwer i był ten sam problem jak u ciebie, a plugin wgrywałem poprawnie i nie wywalało żadnych błędów w konsoli ;D "

Tyle że wcześniej [5dni temu] był ten plugin i nie było błędów, teraz serwer został prawie bez pluginów i tez tzw.lagi występują

Opublikowano

Wywal plugin AutoSave i zamień na WorldSever

http://forums.bukkit.org/threads/admn-worldsaver-v1-4-schedules-backups-and-saves-1-1-r4.40749/

vvnOp.jpg

Dostałeś bana na ip? Zapraszam:

http://www.mpcforum.pl/topic/528907-tutcyberghost-ukrycie-ip-komputera/

Opublikowano

up@

Nie działa.

Teraz zauważyłem że jeżeli wbije pod innym nickiem pod którym nikt jeszcze nie był na serwerze - to mogę się poruszać.Aczkolwiek skasowanie wszystkich z serwera to zle wyjście bo nikt nie będzie miał itemów.Jest na to jakiś inny sposób ?

Do tego serwer ma straszne lagi - jest to spowodowane jakimś pluginem / obciążeniem przez pluginy ? Czy pozostaje mi tylko napisanie do firmy hostingowej ?

Opublikowano

Moim zdanie tylko gdy napiszesz do nich. Oni zapewne znajdą przyczynę... Aczkolwiek dzieje się to tylko od lagów ( tak myślę )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...