Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak nie zostać oszukanym!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych.

Grałem na wielu serwerach prywatnych i często widziałem tematy na forach pod tytułem: "GM***** mnie okradł" bądź "GM to oszust! Okradł mi konto z mojego pro eq..."

Takie sytuacje zdarzają się często na serwerach gdzie GM jest w grze tylko podczas eventów OX itp. Takim serwerem jest m.in.: PandoraMT2.

Wiele osób nabiera się na sposób "Na GM". Ja nigdy nie byłem okradziony lecz wiele osób nie jest tak uważnych. Dlatego stworzyłem ten poradnik.

Napisałem więc pare punktów/porad które zapobiegną możliwości kradzieży EQ oraz postaci.

1.Najważniejsza zasada: NIE PODAWAĆ HASŁA ORAZ ID.Zwłaszcza osobom nieznajomym, wirtualnym małżonkom. Takie osoby tylko na to czekają.

2. "Witaj doszły mnie słuchy że używasz hacków , podaj passy a sprawdzę to" - wiele osób stara się kraść konta w ten sposób. Pamiętaj, GM nigdy nie napisze PW i nie będzie żądał Twoich passów do konta!.

3.Często napotkać można spam-boty które piszą wiadomości po tym jak coś napiszemy na wołaczu. Są to wiadomości takie jak "Wejdz na stronę w w w.XXXXXXX.dk, zaloguj się a dostaniesz darmowe SM lub YANG". To jest oszustwo po zalogowaniu się złodziej ma pełny dostęp do waszego konta i możecie być pewni że eq tam nie będzie. Tak więc lepiej nie korzystać z takich stron.

4.Spotkałem się z przypadkami podania" nr gg do "GM". Napiszecie na taki numer a złodziej będzie kazał podać passy , lub wyśle wam "ulepszenia" do metina poprzez spakowane archiwum lub plik "exe" po otwarciu na waszym komputerze będzie key-logger który da mu pełną władzę nad kontem (póki tego key-loggera nie usuniecie). Tak więc nie pisać na takie numery.

5.Nie pobierać żadnych podejrzanych plików z stron które zaoferuje wam jakiś inny gracz którego nie znamy ponieważ jak napisałem wyżej może być to key-logger lub inny program szpiegujący.

6.Wymiany kontami należy przeprowadzać tylko i wyłącznie przez Allegro. Jest to najpewniejsza metoda i jest o wiele lepsza niż zwykła wymiana passów.

7. Oferty typu "Dam trutę za sms" są w 98% próbami oszukania. Z takich ofert się nie korzysta.

Jest to 7 prostych zasad które powinny bardzo ograniczyć możliwość dostania się na nasze konto. Tak więc uważajcie.

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do komentowania.

Bez-nazwy_sqsahqe.jpg

Opublikowano

Wszystkie metody są oczywiste i przez większość znane :)

Można to wszystko + o wiele więcej rad znaleźć spokojnie w necie :)

Ale poradnik fajnie opisany, może komuś się przyda.

Łap ode mnie lajka :)

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...