Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy sprzęt

seba2000pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna nowego komputera (PC). Chcę go kupić ze sklepu PCStore.pl , ponieważ tam kupiłem mój poprzedni komputer i nie było żadnych problemów. Oto link do zestawu "satan" : http://pcstore.pl/pcs-satan.html

No i kilka pytań:

1.Czy ten zestaw jest dobry do bardzo wymagających gier

2.Jaki system by był dobry do tego zestawu, zastanawiam się nad win 7 home edition, albo win 7 ultimate

3.Czy taka cena jest opłacalna

A no i kusi mnie obudowa IBOX Lynx 704sk lub 702sk

Opublikowano

Marka zasilacza z tego co czytałem niezbyt ceniona przez posiadaczy.

Procesor lepszy byłby i5.

Karta graficzna słaba do nowych gier (dodatkowo zakładając, że masz zamiar grać również w te, które póki co nie wyszły).

Opublikowano

Pisz ile masz kasy na zakup kompa

ps odp na pytania

1. Nie nadaje się bo ta karta to gówno

2. nie bierz tego kompa wiec po co ci do niego system xD

3. nie jest opłacalna bo możesz mieć coś lepszego za ta cene

Opublikowano

Na szybko

http://www.morele.net/inventory/info/sR8rix/

dysk kup na allegro na wejście SATA

mozna tez cos na amd ale mi sie nie chce, ten zestaw jest o niebo lepszy od wszystkich podanych przez cb

Opublikowano

Dobry zestaw pod intela ci podałem mieszcząc sie w budżecie. Ten radeon w porównaniu z twoim Gt520 z allegrowych zestawów to kosmos

Opublikowano

@UP NIE KUPUJ Z ALLEGRO!

w takim sprzęcie dają ,, EQ z chin najgorszej jakość .

Skąd ty to wiesz?

Właściwie to czemu jak z chin to odrazu chujowe?

PS: Obudowa taka sobie.

obraz24.png

Opublikowano

Skąd ty to wiesz?

Właściwie to czemu jak z chin to odrazu chujowe?

PS: Obudowa taka sobie.

Proszę Cie nie wypowiadaj się na temat allegro.

@Topic

Bulldożery nie nadają się do gier

1329673648-U534900.png

Opublikowano

A co sądzicie o takim sprzęcie(cena nie ma znaczenia bo sie wymieniam):

Intel core 2 quad q8200 4x 2.33 gh/z

NVIDiA GeForce GTS 250 chyba 1024gb

dysk 1TB

ram chyba 4gb

płyta główna nie wiem chyba gainward albo gigabyte

W każdym bądż razie GTA 4 chodzilo na nim na full ustawieniach z modami plynniej niz na x360. A no i dlatego nie wiem bo to moj dawny komp, a teraz jest starego bo się wwalił mi na kompa i już nie chcial wyjść więc chcialem żeby w zamian kupił mi lapka, no i troche żałuje bo lapek troche cienki. Dlatego chyba opłaca się takie coś

Opublikowano

Trololo ten co podałeś to gówienko warte maksymalnie 750zł

Nie widzę sensu w takim kompie, btw. GTA 4 ma tak zjebaną optymalizację, że na 5 letnim kompie może chodzić na full bez ścinek, a na prawdziwym potworze będzie się ciąć na low...

Podaj jeszcze laptopa jakiego masz.

I na przyszłość wielkie cyferki nie świadczą o mocy podzespołu.

Opublikowano

Podaj jeszcze laptopa jakiego masz.

Po pierwsze z tym GTA dojebałeś jak hanka w kartony. Czyli mój laptop jest taki zajebisty bo mi sie tnie chyba nawet na low?

A po drugie teraz mam lapka ASUS K52JT (parametry ram 3 gb dysk 320 i procek i3, a no i radeon 6370)

Opublikowano

Przecież podałem Ci dobry komputer za mniej niż 1600zł... dysk ze starego albo z allegro i gitara. Więc w czym problem....

nie wspominajac ze nie dales mi nawet 1 lajka

Opublikowano

@up

ok komp jest chyba dobty bo ja sie nieznam, ale moglbys zlozyc cos z no nie wiem np. core i5 bo jakos pentium mnie nie przekonuje, a no i w tym sklepie oni przysylaja czesci zeby samemu zlozyc tak?

Opublikowano

ten procek co Ci podał DrHause jest słabszą wersją i3 2100, ale do gier nadaje się bardzo dobrze. W przyszłości zawsze możesz zmienić na jakąś i5.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

N to OSTATNIE PYTANIA I CHYBA KUPUJE!

-Jak jest ze złożeniem

-Czy w tym zestawie co podał DrHause jest wszystko co trzeba? chyba nie ma wentylatora, a jak mozecie to podajcie jaki dac(nie znam się :) )

-Czy na tym sprzęcie co podał DrHause pojadę w najnowsze tytuły na dość dobrych ustawieniach?

-I ostatnie, czy taki dysk będzie odpowiedni czy bez różnicy http://www.morele.ne...5000aakx-353686

Opublikowano

-oni ci powinni już złożyc nie wiem jak z windowsem

-wentyl czyli o schładzacz o to ci chodziło?? jest razem z prockiem, te procki sie nie grzeją no i nie podkręcają wiec boxowy wentyl wystarczy

-pograsz spokojnie, dobra karta

-będzie git

Opublikowano

Dobra. Narazie usze sprzedać obecnego lapka bo nie mam funduszy, znaczy mam ale potem zapomne o lapku i go nie sprzedam :) .(chce ktoś kupić?)Jak kupie to zdam relacje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...