Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kierzek, fala ostrzeżeń

xDeStRuCtx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Kilka dni temu w szeregi Globalnych Moderatorów wstąpiło parę osób, w tym Kierzek. Wiele osób miało tym samym zażalenia, że dostał go za szybko, za tzw. 'lizu lizu' etc. Rozumiem, że tym samym chciał on zaprzeczyć wszystkim negatywnym komentarzom ruszając w działy i po kolei 'atakując' wszelaki spam i nabijając równocześnie mnóstwo akcji. Ok... Nic w tym złego, ale bez przesady. Zajrzyjmy na przykład do tematu z kluczami do Brick Force:

http://www.mpcforum.pl/topic/574836-mega-dawka-kluczy-do-brick-force/page__st__30

Na pierwszy rzut oka normalny temat, bardzo pomocny, potrzebny wielu osobom. Poza tym, kilkanaście odpowiedzi, większość o potwierdzeniu działania Keyów. I tym samym chcę zadać pytanie, czy te kilka postów, które Kierzek uznał za spam, naprawdę jest spamem? Nie sądzę. Na początek wyjaśnienie encyklopedyczne słowa spam:

Spam ? niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne.Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. wikipedia.org

No więc, czy te posty są niechciane lub niepotrzebne? Nie sądzę, w końcu nikt nie reaguje na nie negatywnie, wręcz przeciwnie, kilka osób nawet 'lubi je'. Wiem, że mógłbym to załatwić przez PW, ale postanowiłem napisać to tutaj. Proszę o przystopowanie z nabijaniem akcji i bezlitosnym wklepywaniem ostrzeżeń. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Na pierwszy rzut oka zauważyłem że warny dostały tylko poszczególne osoby, chcąc nie chcąc widocznie nie każdego post porównał do spamu.

Jeżeli warnowałeś osoby to dlaczego razor nie dostał warna, a Equ. pisząc post podobny do Niego dostał. Czyżby nie masz odwagi warnować wszystkich tym co się należy?

Opublikowano

Wszystkie posty, które kierzek uznał za spam, są uznane prawidłowo. Żaden z tych postów nie wniósł nic ciekawego i konstruktywnego do tematu. A takie posty są uznawane za spam. Poczytaj regulamin i później pisz sugestie.

Jeśli ktoś chce pogratulować i podziękować komuś za tuta to może napisać do niego pw, lub po prostu kliknąć lubię to.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Rozumiem, ale zauważ, że kiedyś rozważana była kwestia tego "spamu". Doszło do tego, że ktoś z administracji uznał posty typu:

"Dzięki, działa, leci +" za spam, aczkolwiek gdzie w moim poście widzisz spam?

wsji.jpg

Na dodatek jeśli już warnował osoby za posty:

Za drugim razem trafiłem. :D

Like dla autora.

itp. to dlaczego nie zrobił tego z postami kostka, razora (który jest teoretycznie jeszcze większym spamem niż ten cytowany kawałek wyżej), asfalta?

Opublikowano

A powiedz mi co wniosłeś do tematu? Pomogłeś komuś. To była tylko Twoja wypowiedź, że czekasz na coś 6 godzin, ale i tak nie będziesz grał. A z tego co wiem temat był o czym innym.

Więc Warn jak najbardziej słuszny, jak i inne. Tam gdzie kierzek ich nie dodał zrobiłem to ja.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Gość Pexior05
Opublikowano

Nie chcę się sprzeczać ale Destruct odpowiedział na pytanie które zadał pewien user.

Powiedział ile to u niego szło, żeby inni użytkownicy wiedzieli ile może przychodzić email.

Co do tych warnów to według mnie niesłuszne. Ale CO JA WIEM. Ja tu tylko sprzątam.

Ale jak wszystkim to wszystkim chyba c'nie?

Opublikowano

RMCF, zapewne za chwilę na post upa odpowiedz w sposób mniej więcej taki:

"Mogłeś odpowiedzieć mu na PW" - mogłem, ale wtedy inni userzy nie wiedzieliby, że to nie musi wcale trwać tak długo.

Opublikowano

Ale niektóre posty, co uznał je za spam nim nie były. Użytkownicy tam informowali, że im kody działają i wykreślali te, które użyli aby ktoś inny nie musiał tego sprawdzać ;)

1359062624-U334301.png

Opublikowano

To nie była odpowiedź dla Strupka dlatego, że On nie zadał pytania, w dodatku padły już odpowiedzi ile się czeka, więc także można uznać Twój post za powtórzenie/dodanie kolejnej odpowiedzi na pytanie.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

W sumie jest to po części słuszny, odpowiadziałeś bo odpowiedziałeś.

Jak już widziałem to już kilka odpowiedzi padło, a strupek raczej nie zadawał pytania, a jak zadał to już została odpowiadziana.

Wypowiadaj się sensownie, na temat, a to wygląda na "machnięcie" posta żeby był.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, ze wprowadzacie jakąś pojebaną tyranię i warnujecie za byle pierdoły, żeby tylko sobie akcje nabić.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

@2UP

Mam z lekka wyjebane na to forum, tak więc nie wiem po co byłby mi potrzebny ten jeden post. Mimo wszystko nie lubię nadużywania władzy. RMCF, po pierwsze, on ZADAŁ PYTANIE, a po drugie odpowiedziałem inaczej niż tamtych dwóch. Oni pisali, że czas oczekiwania to 2/4 dni, a ja, że 6 godzin, więc w porównaniu do nich krótko. Tym samym potwierdziłem, że oczekiwanie jest różne i zależne od ilości zakładanych kont. Rozumiem, że jeśli kilka osób pisze po kolei TO SAMO, to jest to na swój sposób spam. Tyle, że nie w tym przypadku..

Opublikowano

Wszystkie posty, które kierzek uznał za spam, są uznane prawidłowo. Żaden z tych postów nie wniósł nic ciekawego i konstruktywnego do tematu. A takie posty są uznawane za spam. Poczytaj regulamin i później pisz sugestie.

Jeśli ktoś chce pogratulować i podziękować komuś za tuta to może napisać do niego pw, lub po prostu kliknąć lubię to.

To bierz się kurwa do roboty i wypierdol na zbity pysk wszystkie tuty z minecrafta, cały czas tam sąposty typu "Fajny tut like" itp...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@UP

Nie Twoim zadaniem jest ocenianie pracy modów/ global modów. Jeśli sądzisz, że jest tam bałagan to istnieje też opcja raportu. Moderatorzy nie są botami. Swoją drogą taki posty w Minecraft są warnowane, dlatego nie mów jeśli nie widzisz nawet pasków ostrzeżeń.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

UP

Ale moim PRAWEM jest ocenianie pracy globów/modów, która jest w skrócie chujowa.

To czyśćcie główne działy np. właśnie MC, a nie pomocne tematy...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

W takim razie.. pierdolę. Nie zamierzam publikować już żadnego tutoriala ani odpowiadać na żadne pytanie użytkowników. Przynajmniej warna nie dostanę :) Nie chcę tracić nerwów przez nierozgarniętych dzieciaków którym dostało się trochę władzy przez lizanie tyłeczka. Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie możemy czyścić postów, które są zwarnowane. Użytkownik ma wiedzieć za co dostał ostrzeżenie.

Jeśli masz jakieś zastrzeżenia to zapraszam do raportowania, a gwarantuję Ci, że moderatorzy docenią Twój wkład.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...