Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Call of Duty; Mw3 vs. Battlefield3

Demonox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam mały problem a mianowicie nie wiem jaką grę wybrać...

Battlefield 3 lub Call of Duty Mw 3.

Problem polega na tym że Battlefield 3 odpali mi na low settings,

a CoD Mw3 na hight.

I tu pojawia się pytanie co byście polecili wybrać, chodzi o:

rozrywkę,

grafikę (bo chcę wiedzieć czy Bf 3 na low nie wygląda jak sraka),

i grywalność (fps, itd...)

za dobre odp Like!

Opublikowano

Obie gry są dobre, ale na twoim miejscu wybrałbym CoD'a. Czemu? Ze względu na grafikę i dużą społeczność.Dużo trybów gry itd.

I hope life teach you good... I hope...

Rekrut
Opublikowano

Cóż mam i jedno i drugie.

Battlefield3 jednak bardziej podoba mi się na konsoli nie dlatego, że wygląda ładniej czy mój komp nie jest w stanie uciągnąć frostbite, tylko dlatego, że klimat rozgrywki jest zupełnie inny niż ten na pc..

Większość graczy na PC w BF3 uważa każdy tryb gry za jakieś pieprzone TDM, uwielbiam PODBÓJ który na konsoli jest wręcz genialny - na PC za ch*j nie masz wsparcia drużyny już nie mówię o o członkach całego teamu - o ile świetnie jest na podboju latać czołgiem tak w pojedynkę nic nie zdziałasz - potrzebny ci mechanik który obsłuży LKM i naprawi cię jak zajdzie potrzeba - na PC często czołgiem sam "rush`ujesz" i kończysz z C4 na dupie..

Ogólnie rozgrywka pomimo 64 graczy na serwie jest samotna, większość woli kampić ze snajperkami w miejscach za które spokojnie można banować gdyż dostanie się na nie w legalny/zgodny z prawami fizyki sposób jest często niemożliwe...

To tyle o BF3

COD MW3

No cóż - jeśli w BF3 ludzie bezmyślnie rush`ują w każdym trybie, to w COD nie wiem jak to nazwać - jedyny grywalny tryb to DM drużynowy albo wojna lądowa - czyli mieszanka DM drużynowego z Kill Confirm i bodajże dominacją w większym gronie bo aż do 12 graczy xD

Reszta trybów niewarta uwagi - Search and Destroy - tutaj głownie nikt nie myśli o tym, by podłożyć bombę czy ją rozbroić - rozgrywka zawsze kończy się przez rozbicie całego teamu przeciwnika o.O to samo w podobnym trybie z tym, że w 2 rundach trzeba rozbroić ładunek który podkłada team przeciwny albo uzbroić i nie pozwolić na jego rozbrojenie - o tyle głupi tryb, że można kampić przy celu całym teamem (niezliczona ilość odrodzeń w rundzie, tak jak w typowym TDM) i drugi praktycznie nie jest w stanie go odbić - kto wygra 1 runde ten zazwyczaj wygrywa trzecią i zarazem ostatnią - znów nikt nie zajmuje się rozbrajaniem tylko sieczką kamperów - niejednokrotnie można skończyć mecz z 30killami w górę ;)

Każdy tryb w COD jaki zagrasz będzie wyglądał tak samo z tą różnicą, że nie zdobędziesz tak wielu punktów jak na TDM/Kill Confirm gdyż twoja drużyna a tym bardziej przeciwna nie da ci zyskać XXX punktów za wykonanie celu - możesz biegać z bombą przy sobie a i tak jej nie zdołasz podłożyć etc :)

DO tego cała masa haxów i klanów z haxami...

Odkąd użyłem ESP/BOX nie mam wątpliwości co do tego, że 80% ludzi na serwerach gra przynajmniej z Wallhackami...

Już nie wspomnę o trollach którzy ustawiają się w 1 końcu mapy z jakimś CKM i aimbotem walą po głowach przez ściany...

Wczoraj jeden z tych trolli ujebał 130 killi do 0 bosko nie ?

Co polecam ?

Jeśli masz PS3 - kup BF3 będziesz klął na celowanie padem- ja sam go nie ogarniam ale przyjemność z gry zwróci ci to z nawiązką...

Jeśli nie masz PS3 a lubisz pobiegać pozabijać i nie wnerwiać się na bezmózgi team - weź COD`a i zaopatrz się w WH a potem graj jedynie w Wojny Lądowe lub Dm Drużynowy.

Opublikowano

@tmz Powiem Ci, że opisałeś całego mnie xD

@Top na PC weź COD'a. Szybkie fajne rozgrywki, do tego ten SIngle... Pierwsza klasa. Bf3 dla mnie jednak bardziej na konsole pasuje ;]

sygn3nas.png

mca.png

Opublikowano

Heh ale na bf3 i na cod w **** hakerow .. jak wbijam na serwer zawsze jakis citer jest -.- dlatego spokoj sobie zrobilem narazie

Opublikowano

@tmz

Woow dzięki że się tak rozpisałeś łap like !

Ale czy mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć jak by było z grafiką ...

Bo bf 3 mi odpali tylko na low i chce wiedzieć czy przypadkiem nie będzie to wyglądać jak gra z 2007 ...

(Prawdopodobnie kupie obie gry ) :D

Rekrut
Opublikowano

Heh ale na bf3 i na cod w **** hakerow .. jak wbijam na serwer zawsze jakis citer jest -.-

To ty chyba nie grałeś w żadną z tych gier :D

Powiem tak - jeśli uważasz, że w BF3 jest masa cheaterów to zagraj w COD`a - jak wyżej napisałem BOX/WH uświadomił mi, że wszyscy ci "pro" w COD to typowe ślamy z hackami... Cieszyłem się jak bez WH ubiłem 17 do 10 i uważałem za mega koxów ludzi którzy w tym samym meczu mieli ~30/10 - wrzuciłem BOX/WH i co widzę ? gość ewidetnie lata na WH za sćianą udaje, że wybiegne z lewej, gość to samo lece w prawo gość to samo, w końcu zawróciłem rzucając granat i się dekiel na niego wpakowal wybiegajac za mna :D

Wiem, że sporo osób gra na ESL i tak się zastanawiam, czy aby przypadkiem tam też nie używają WH...

Z resztą nad czym się tu zastanawiać - to jest niemalże pewne...

EDIT

@Demonox

Z grafiką będzie słabo - mi teoretycznie BF3 powinien chodzić na średnich detalach bez problemu - niestety tak nie jest mam takie ściny, że masakra, średnie deatale cienie na low/off AA itp rzeczy tak samo + tryb okienkowy i mogę wyciągnąć 35klatek o.O

Natomiast w MW3 wszystko na High/Ultra i nie ma problemów a klatki w granicach 55 najniżej 45

proc -c2d E8400 3.0,

grafa - GT440 1gb

pamięć - 4gb

Win 7 64

Nie ogarniam jakim cudem na takim configu BF3 rwie o.O

Opublikowano

Ja powiem krótko i na temat. Bierz Call of Duty MW 3. Bo jeśli chodzi ci o grafikę no to tylko i wyłącznie CoD MW 3 bo na dodatek pójdzie ci na High, a BF 3 pójdzie ci na Low co oznacza że w Multi będziesz miał lagi jak nie wiem co "ale duże".

Fan Call of Duty "od początku do końca".

71177835510520465939.gif

Opublikowano

uu to na takim kompie ci słabo działa to co będzie u mnie :

• Procesor: Intel Dual Core 2.4 podkręcony do 2.84
  • Karta graficzna: GeForce 9600 GT 512 mb
  • System operacyjny:Windows 7
  • Ilość ram:2 GB

Opublikowano

UP: Hah, ludzie na esl z hackami dobre !! Jeżeli chodzi Ci o rozgrywki Versus to jesteś śmieszny.. ponieważ przy Versusie odpalasz gre przez ESL WIRE program który autmatycznie wykrywa hacki typu aim. wh. txt pack itd. i wywala z gry danego gracz bądz podajrze wysyła report, a wiadomo, że taki będzie rozpatrzony. A co do serwerów ESL to też jest to nie możliwe bo większość serwerów esl ma wgranego ProModa czyli on sam ma w Sobie zabezpieczenia przed hackami coś takiego jak w CoD 4 Punk Buster. A co do normalnych serwerów to się akurat z Tobą zgodze, tylko że nie wszyscy co takie mają staty są hackerami... Ja znam ludzi którzy wyciągną na Dominacji staty 50: 0 coś koło tego, także pomyśl czasami jak coś napiszesz, a nie tylko wszystko krytykujesz.... a i pisałeś, że tryby są do dupy? DMD są dla tych co nie umieją grać czyli dedają często i nie mogą znieść czekania takiego jak jest na ZiZ ( Search And Destroy ), nie powiem bo sam czasami na takich trybach gram, ale to dla rozrywki po prostu zwykłego 4fun bo jak wiemy to wszystkie Sparingi klanowe bądz gry ESl, Versus są rozgrywane właśnie na trybie ZiZ. Pisałeś żeby zaopatrzył się w wh? Jeżeli masz kupywać gre i hackować to jej lepiej nie kupuj bo to szkoda tego wszystkiego.

Ja powiem tak, nie wiem jak BF bo nie mam, ale w CoD jest ten plus, że masz tryb gry Versus i to Ci automatycznie wyszukuje graczy i grasz z wszystkimi zdobywając punkty i mierząc miejscami w rankingach. I cała fabuła CoD jest zrobiona świetnie, Single nie jest długi ale takie gry się do tego nie kupuje tylko dla MP i jeszcze Mw 3 dorzuca Operacje specjalne - Przetrwanie i Misje i to możesz grać w 2 osoby czyli możesz zagrać z jakimś Swoim kolegą jest to plus i jednocześnie rozwiązanie na nude, lub z " braku laku " to można to pograć. CoD z tego co słyszałem, to ma gorszą grafike niz BF3, ale ma lepiej dopracowane Multi w BF jest tego wszystkiego po prostu za dużo. Dobra wracając do grafiki to skoro BF ma lepszą niż CoD to pewnie nie dużo także BF - low grafika CoD - high to wydaje mi się, że CoD zwycięża, chyba lepiej pograć w coś na max detalach niż czuć się jak by się grało w jakiś plastik na low i czuć to, że nie marnujesz Swojej kasy grając na minimalnych.

To jest moje zdanie, ale tak jak pisałem nie mam BF.

Oczywiście moje zdanie jest kierowane do gry na PC.

76561198048736832.png

Opublikowano

Hmm to tak:

Call of Duty:

- Zajebista rozgrywka multiplayer,

- Super grywalność na sparingach,

- Przetrwanie.

Battlefield3:

- Duże mapy,

- Realistyczność.

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Rekrut
Opublikowano

UP: Hah, ludzie na esl z hackami dobre !! Jeżeli chodzi Ci o rozgrywki Versus to jesteś śmieszny.. ponieważ przy Versusie odpalasz gre przez ESL WIRE program który autmatycznie wykrywa hacki typu aim. wh. txt pack itd. i wywala z gry danego gracz bądz podajrze wysyła report, a wiadomo, że taki będzie rozpatrzony. A co do serwerów ESL to też jest to nie możliwe bo większość serwerów esl ma wgranego ProModa czyli on sam ma w Sobie zabezpieczenia przed hackami coś takiego jak w CoD 4 Punk Buster.

I tak i nie - osobiście znam 2 osoby które na ESL w MW3 używały WH i jakoś nikt ani nic ich nie zbanowało. Każdy system jest do obejścia co widać choćby po hackach z x22 itp stron.

Co do reszty twojej wypowiedzi - jakże to oczywiste - każdy kto krytykuje idiotyczną sieczkę w SAD czy temu podobnych trybach nazywany jest noobem. jakie to pro... Pro-debilne.

DMD jest najgłuplszym z dostępnych trybów gdyż jak wcześniej napisałem - po podłożeniu bomby i uzyciu flary na odrodzenie w danym punkcie mamy typowy spawn camp i bezmyślną rzeź nie związaną niczym z trybem gry.

Nie rozumiem jak można w tym trybie walić 50 killi i zyskać 1900 punktów skoro za 50 killi na TDM masz 5000 ;] WIększość osób w tych trybach to po prostu typowe ameby ( wyjaśniam - bezmózgowcy).

Każdy tryb w COD jest po prostu bezsensownym rushem właśnie dzięki opcji versus która wpieprzy cię zawsze do bandy zombie latających po mapie w celu wyfragowania każdego z przeciwnej drużyny a nie w celu wyklonania zadania z danego trybu.

Swego czasu HQ jak i Drop MPCforum były całkiem przyjemne ale w ostatnim czasie i tu pojawiła się masa kidów i nerdów zabijających z jednego miejsca każdego goscia na mapie...

Opublikowano

Po pierwsze się nie spinaj bo Ci zmarszczki wyjdą. Wyraźiłem swoje zdanie, nie wiem gdzie Ci Twoi koledzy grali bo ESL to duże znaczenie i kryje się pod tym masa rzeczy. I tu się mylisz nie wszystko jest do obejścia, szczerze nie mówie że się nie da bo napewno jak ktoś chce to znajdzie jakiś sposób, ale to jest naprawde 1 na 50 ludzi.. a i nie zrozumieliśmy się co do tego trybu, zacznij czytać ze zrozumieniem. DMD to jest skrót od Deatch Match Drużynowy w którym z tego co wiem nie można podłożyć paki ^^, chyba że mówisz o trybach we wersjach angielskich. Co do tych punktów to Cie nie zrozumialem. Co do Versus nikt nie karze Ci grać sam, żeby Cie do takich wrzucało.. zbierz kolegów i zagrajcie Party w Versusie, całkiem inna gra ^^. Ja już przestaje spamować bo jużto nie jest na temat, także nie musisz mi odpisywać.

Tak jak pisałem lepszy jest CoD uzasadnienie wyżej.

76561198048736832.png

Opublikowano

]

Ze swojej strony polecam BF3 jeżeli lubisz duże mapy, a jak lubisz szybką gre to graj w CODa (tak zwanego kotleta w którym przestawione zostaly budynki] ;)

Ale jak mówisz, kup dwie gry ^^

PS. Nie słuchaj za bardzo się nas (wypowiadających) bo wiadomo że każdy zagłosuje na to gre którą lubi, nie koniecznie musi ona i Tobie się spodobać :O
Rekrut
Opublikowano

chyba że mówisz o trybach we wersjach angielskich.

Taa mieszają mi się tryby ENG z polskimi z tą różnicą, że w wersji angielskiej DMD też nie istnieje ^.^

Chodzi oczywiście o Demolition.

W trybie demolition za zabicie kogoś nie otrzymujesz 100 punktów a bodajże 50 czyli za 50 killi masz 2500 a nie 5000 punktów jak w normalnym TDM.

Oczywiście ameby w tym trybie nie są w stanie tego pojąć i traktują Demolition jako TDM spawnując się i kampiąc przy paczce do uzbrojenia/rozbrojenia.

Również zgadzam się z tym, że ten wątek to nie jest miejsce na tego typu dyskusję - nie mniej jednak warto zauważyć, że nastawiając się na S&D, Demolition, HQ itp tryby - ogromnie się zdziwimy widząc ludzi którzy zamist wykonywać cele robią sobie DM.

Opublikowano

grafa na niskich w BF3 to siki nie oplaca sie

duze mapy i powolna gra BF3

zaje zabawa w singlu co opie oraz szybka gra w multi mw3

­

Opublikowano

Przy mw3 jest więcej zabawy

Przy bf'ie jest więcej kampienia

Jak dlamnie i to i to jest dobre

Ale jak bym miał wybrać jedno to battlefield

x

Opublikowano

Moim zdaniem nie da się wyróżnić lepszej gry gdyz jesteśmy tylko ludźmi , każdy ma inne zdanie o każdej grze , jednak da się wyróżnić niektóre rzeczy:

Cod:

+Szybkie rozgrywki

+tryb SD

+Inna mechanika strzelania (gdy strzelają 2 osoby nigdy nie będzie tak że obie się zabiją)

+lepsza mechanika biegania (mniej realistyczna ale dla np: jump modów jest świetna)

+Karabiny Snajperskie potrafią zabić na 1 hit w korpus

+Dobra optymalizacja

+Tryb przetrwanie

Bf3:

+Duże mapy

+Pojazdy

+Nacisk na prace grupową

+Niesamowita grafika

+Szeroki arsenał broni

+Mniej hackerów

+Mniejszy nacisk na zysk z gry

Opublikowano

Jeszcze dodam: Grasz dla zabawy "PlayForFun" więc czy wybierzesz CoD'a czy BF'a to będziesz grał dla zabawy bo kasy z tego nie będziesz miał, ba nawet trochę ci jej ubędzie bo prąd też kosztuje.

Fan Call of Duty "od początku do końca".

71177835510520465939.gif

Opublikowano

Bierz BF3. Dlaczego? BO W KOŃCU KURWA COŚ NOWEGO, a nie to co ten MW3, ale bądź co bądź i tak daje dużo zabawy ;p

COD jedzie na tym samym silniku już 5 serię (MW,WaW,MW2,BO,MW3 i pewnie BO2)

BF3 może i jest wymagający, ale co 1 serię ma inny silnik.

Battlefield 2 = Frostbite

Battlefield: Bad Company 2 = Frostbite 1.5 ( mocno ulepszona jedynka )

Battlefield 3 = Frostbite 2

Battlefield 4 = Frostbite 3 (za 3-4 lata, kiedy chujowate konsole ruszą na przód do tyłu)

COD4 = UE3

COD5 = UE3

COD6 = UE3

COD7= UE3

COD8= UE3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...