Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Battelfield ale czy na pewno to pole bitwy?

Pobandzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy myślicie że bfh byłby lepszy bez niektorych przesadzonych skili i broni??

Czasami grajac na 30lvl mam wrażenie ze to już nie jest strzelanka w realiach 2 wojny która mnie tak wciągnęla, a jedynie spamowanie skili w grupie - co ze strzelaniem ma malo wspolnego, do tego dragony i pp ktore calkowicie burza rownowage wprowadzajac chaos.

Kolorowe stroje tez mozna przebolec ale bez tych wszytkich dziadostw typu leb dinozaura.

Czy myslicie ze gdyby to byla naprawde strzelanka osadzona w klimacie ze strojami bardziej w wojskowym stylu czego jest od groma i pozbawiona niektorych skili, to nie przyciagnelaby bardziej powaznych graczy a nie dzieciaki po 11 lat krzyczace haker??

Robiac nowa postac na poczatku wydaje mi sie ze jest tam wiecej zabawy niz potem i to nie ze wzgledu na pozim graczy ale na klimat i czysty fun.

Nie ma tego syfu i kiczu ktory wkrada sie pozniej tylko czysta gra i czyste umiejetnosci i realia sa odpowiednie bo nikt nie kupuje wydziwianych ubranek jak w grach typu ubieranki dla dziewczynek.(pedalskie kocie uszka itp bo jak hero wyglada jeszcze groźnie to stroj ujdzie ale inne syfy to przesada)

Opublikowano

Z tymi uszami to nie przesadzaj -_- I co będziesz teraz awanturę robił o byle co , to jest tylko gra. Weź pod uwagę że gra ta ma grafikę komiksową ; p I Ea chce na umilić grę -_-

Opublikowano

Gra tak wygląda, bo ma tak wyglądać!

Chce ktoś klimat 2 wojny no gra np. w BF3, COD, MOH.

BFH właśnie tym się wyróżnia. Po co tworzyć kolejna taką samą grę.

Opublikowano

Jeszcze , bfh nie jest stworzona po to aby siedzieć na niej 24/7 . Fakt dużo ludzi odeszło -_- Lubisz Kilmat Cod MW3 . Wydajesz 114 zł ; p Pobierasz Steam , i grasz ; p Bfh wyróżnia się i będzie się wyróżniać ; p Bhf Komiksowy klimat -_-

Opublikowano

Tak jak TeamFortress 2

Powiem gram od 4/5 dni TF 2 , i jest miło ; d Też Komiksowy klimat . Ale nikt nie narzeka ;p Bfh i TF2 to komiksowe gry . I nie mają między sobą sporów ;p

Opublikowano

Gra zrobiła się pay2win, o ile debilne stroje mi nie przeszkadzały to wkurzało mnie właśnie drake fire. Znerfienie Pirackiego pistola dopełniło sprawę.

Myślę, że gra była od początku 4fun i gdyby nie nastawienie twórców, chodzi mi tu o wprowadzanie nowego syfu zamiast naprawianie bugów to nadal chętnie bym grał.

Skille nie są przesadzone i nigdy nie były. Dzieciaki przyszły w raz z odejściem Blanks.

Opublikowano

Sorry za niepotrzebny spam, ale BF3 nie jest osadzony w klimacie II WŚ.

A co do tematu to zgadam się z Pobandzie. Mogli nie dodawać tych kiczowatych strojów i niektórych broni.

Jednym słowem żenada.

Pozdro

Opublikowano

BFH coś ma z drugiej wojny światowej ale to tylko klimat w obrazkach i na kilku mapach w niektórych miejscach , ogólnie to ta gra to jedyny Battlefield z widoku trzeciej osoby , lecz to nie jedyna rzecz która różni tą część od innych . Nie realistyczne bronie , skille niczym w RPG , siedzenie na skrzydle samolotu , nie typowe ubrania i debilne zachowanie żołnierzy to są cechy tej gry które wyróżniają ją z całej serii Battlefield. Nic nie morze w niej zabraknąć , po za tym jak wam przeszkadza Dragon Fire czy ten Piracki pistolet to są serwery na których zabrania się używania ich . Więc Autor tematu rozpisał się ale nie wiem po co skoro "pedalskie kocie uszka" są zaje***te

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

BFH coś ma z drugiej wojny światowej ale to tylko klimat w obrazkach i na kilku mapach w niektórych miejscach , ogólnie to ta gra to jedyny Battlefield z widoku trzeciej osoby , lecz to nie jedyna rzecz która różni tą część od innych . Nie realistyczne bronie , skille niczym w RPG , siedzenie na skrzydle samolotu , nie typowe ubrania i debilne zachowanie żołnierzy to są cechy tej gry które wyróżniają ją z całej serii Battlefield. Nic nie morze w niej zabraknąć , po za tym jak wam przeszkadza Dragon Fire czy ten Piracki pistolet to są serwery na których zabrania się używania ich . Więc Autor tematu rozpisał się ale nie wiem po co skoro "pedalskie kocie uszka" są zaje***te

Ja bym dodał jeszcze, że na kilku trailerach też jest coś z II Wojny Światowej.

Opublikowano

Ja osobiście co do dodawania itemów nie mam nic przeciwko, ale do ciężkiej Kur*y jak można zniemiać bronie które się kupiło np. jakiś rok temu ?? bo ja tego nie pojmuje...

Opublikowano

O tych zmianach broni zapomnialem a to juz raczej jest przekret o.O Kto po takich akcjach ktore byly zagwarantuje ze za jakis czas nie pozmiejszaja nam wielkosci amunicji i wprowadza nowy rodzaj broni z 2 nabojami wiecej dla kapuchy???? To co unlimited nie powinno byc juz ruszane, zadne statystyki, zadne kolory, poprostu nic. Po ostaniej akcji otworzyli sobie furtke do procederu "kup frajerze a za jakis czas pozmieniamy i wstawimy cos nowego"

Co do mojej wypowiedzi to chyba niektorzy mnie zle zrozumieli uwazam ze "zwariowany" klimat 2 wojny jaki wydawal mi sie na poczatku (cos typu serialu Allo Allo- Herflik i ruch oporu :) ) bylby o niebo lepszy niz kosmiczne dinozaury z rakietami w tylku, a jak ktos lubi kocie uszy to pozdrawiam was misiaczki ;)

Opublikowano

1. BFH nie ma nic z II Wojny Światowej, jest stworzona niby w jej realiach ale gdzie tu realia ?

2. Nierealistyczne bronie to te, wprowadzone niedawno. DF i Piracki. Reszta ujdzie.

3. Są, oczywiście. Lecz na większości serwerów nie ma zasad a jak są to niema admina, który by pilnował.

4. Uszka to znak tej gry, unikalny item i dobrze, że jest. Znając EA to niedługo będziemy je mogli kupić za 77k fundsów.

Ja osobiście co do dodawania itemów nie mam nic przeciwko, ale do ciężkiej Kur*y jak można zniemiać bronie które się kupiło np. jakiś rok temu ?? bo ja tego nie pojmuje...

Poszli w ślady P4F, pay2win.

O tych zmianach broni zapomnialem a to juz raczej jest przekret o.O Kto po takich akcjach ktore byly zagwarantuje ze za jakis czas nie pozmiejszaja nam wielkosci amunicji i wprowadza nowy rodzaj broni z 2 nabojami wiecej dla kapuchy???? To co unlimited nie powinno byc juz ruszane, zadne statystyki, zadne kolory, poprostu nic. Po ostaniej akcji otworzyli sobie furtke do procederu "kup frajerze a za jakis czas pozmieniamy i wstawimy cos nowego"

Co do mojej wypowiedzi to chyba niektorzy mnie zle zrozumieli uwazam ze "zwariowany" klimat 2 wojny jaki wydawal mi sie na poczatku (cos typu serialu Allo Allo- Herflik i ruch oporu :) ) bylby o niebo lepszy niz kosmiczne dinozaury z rakietami w tylku, a jak ktos lubi kocie uszy to pozdrawiam was misiaczki ;)

1. Nie jest tak, że twórcy zrobili sobie jakąś furtkę. Czytasz czasem oficjalne forum ? Było 972189814271298 petycji aby znerfić Pirackiego i Drake'a. Wysłuchali graczy i tyle.

2. Nie zmniejszą, bo jak można łatwo zauważyć wprowadzają syf aby przyciągnąć nowych graczy a starych zdenerwować.

3. Głowa dinozaura ehhh. Czy ktoś się interesował skąd to się wzięło ? Blacwyn i jeszcze ktoś dostali je za wielkie zasługi dla gry, teraz widząc chęć zarobku EA wprowadziło je zamiast pawia. Ciągną ostatnie soki z bfh, chciałbym zobaczyć minę Blackwyn'a.

4. Pay2Win zaczęło się robić od wprowadzenia broni z BC2. Już wtedy ceny poszły w górę a po sukcesie z ak/m16 EA coś odbiło, nagle zamiast BFH zobaczyli maszynkę do robienia kasy. Szkoda.

5. Kocie uszy były od początku, zobacz sobie jakie itemy są w plikach, tam dopiero będziesz miał niespodziankę jak nie podobają Ci się uszka.

Opublikowano

Wiec tak BFH to gra komiksowa, 4fun , nie ma tu być 2 wojny światowej, chodzi tu o to aby się pośmiać ta gra nie była tworzona z myślą o 2 wojnie światowej.

Oczywiście gra zaczyna trochę wkurzać, ponieważ non-stop są wprowadzane nowe bronie , stroje , mapy itp a coraz więcej jest niedociągnięć.

Wiec tak jak napisałem moim zdaniem ta gra nie jest stworzona , aby poczuć 2 wojne światową lecz po to aby się zabawić.

Opublikowano

Wiec tak BFH to gra komiksowa, 4fun , nie ma tu być 2 wojny światowej, chodzi tu o to aby się pośmiać ta gra nie była tworzona z myślą o 2 wojnie światowej.

Oczywiście gra zaczyna trochę wkurzać, ponieważ non-stop są wprowadzane nowe bronie , stroje , mapy itp a coraz więcej jest niedociągnięć.

Wiec tak jak napisałem moim zdaniem ta gra nie jest stworzona , aby poczuć 2 wojne światową lecz po to aby się zabawić.

Była tworzona na wzór II Wojny Światowej i na początku nawet to niejako trzymało się kupy. Sami twórcy wspominali o inspiracjach dla frakcji itd.

Opublikowano

Fakt w kilku trailerach jest osadzony klimat II wojny światowej ale gra ma być śmieszna to nie jest gra w którą grasz 24/7 to jest gra żeby się odprężyć.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Fakt w kilku trailerach jest osadzony klimat II wojny światowej ale gra ma być śmieszna to nie jest gra w którą grasz 24/7 to jest gra żeby się odprężyć.

Nie chodzi tylko o trailery, radzę poczytać o powstawaniu bety BFH na wiki. Jeszcze niedawno wszystko tam było opisane. Gra nie ma oddawać klimatu wojny a niejako ocierać się o nią, to była po prostu inspiracja.

Opublikowano

@up

Masz racje, ale w niektórych trailerach są watki wojenne.Moim zdaniem twórcom na dłuższą metę chodziło o to , aby zrobić grę komiksową.To jest oczywiście moje zdanie.

Opublikowano

@up

Masz racje, ale w niektórych trailerach są watki wojenne.Moim zdaniem twórcom na dłuższą metę chodziło o to , aby zrobić grę komiksową.To jest oczywiście moje zdanie.

Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź, nie twierdzę że nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...