Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-TuT] 'Rozmnażanie' itemów w minecraft 1.2.3 na SP

Desret

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyo, mój kuzyn wczoraj pokazał mi znakomity sposób na 'powielanie' itemów, który działa na Single Player. Teraz ja chcę go pokazać Wam :) Zaczynajmy.

Potrzebne nam będą jakieś itemki, np. drewno oraz sprawne klawisze alt i F4.

A więc, trzymamy jakiś itemek w dłoni, otwieramy EQ i go wyrzucamy, po czym go NIE zbieramy i wychodzimy z naszego światu.

Wchodzimy na nasz świat i do DŁONI zbieramy wyrzucony wcześniej item. Szybko (z itemkiem w dłoni) wyłączamy grę używając skrótu klawiszowego alt + F4. Odpalamy minecrafta ponownie, wchodzimy w nasz save i 'wło la'. Podwoiła nam się jego ilość.

(Czyli, jeśli trzymaliśmy, wyrzuciliśmy, zebraliśmy 15 diamentów, będziemy mieli 30)

Uffaga!!

Jeśli mc nie chce się wyłączyć za pomocą alt i F4 to oznacza, że jakiś program blokuje nam te klawisze. Mi np. blokował steam. Nie działa na multi ;(

• 2 tygodnie później...
Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Bug ciekawy, aczkolwiek jest wiele wygodniejszych alternatyw, nie jest to zbyt wygodne, i jeszcze na dodatek tylko na SP, ale cóż, bug jak bug i działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...