Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Yangi dla Lidera Gildii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Udostępniam prosty skrypt na serwer dzięki, któremu możemy przekazać zarobione Yangi przez kowala gildyjnego dla przywódcy gildii. Skrypt.php w załącznikach. Nie został on napisany przeze mnie.

Do poprawnego funkcjonowania przydadzą wam się niektóre opcje z conn.php, który wczytuje skrypt przekazywania Yang liderowi.

Jego domyślna pozycja znajduje się w /home/system a config w /home/system/conn

conn.php

<?php
date_default_timezone_set('Europe/Warsaw');
define("DATA",date('Y-m-d H:i:s'));
define("HOST", "localhost");
define("USER", "mt2");
define("PASSWORD", "mt2!@#");
define("PLAYER", "db_player");
mysql_connect(HOST, USER, PASSWORD);

?>

Prosta instrukcja wykonania skryptu:

1. Wyłączamy serwer robiąc konserwację serwerową.

2. Wyłączamy proces db jeśli już wykonał wszystkie zapytania (okres ~2/~3 minut po wyłączeniu serwera)

3. Uruchamiamy skrypt poleceniem:

php /home/system/money.php

Musimy mieć uruchomioną usługę php

4. Sprawdzamy plik /home/system/LOG w którym są zapisane wyniki ew. błędy zwrócone przez skrypt.

5. Uruchamiamy serwer.

Błędy jakie możecie napotkać to:

-źle skonfigurowany conn.php w którym podajemy nasze dane.

-źle podana ścieżka lub w ogóle jej brak. Domyślnie /home/system

-brak pliku conn.php w /home/system/conn

Ave.

money.php

50596142255057180250.png

Opublikowano

dla potomnych . =]

Udostępniam prosty skrypt na serwer dzięki, któremu możemy przekazać zarobione Yangi przez kowala gildyjnego dla przywódcy gildii. Skrypt.php w załącznikach. Nie został on napisany przeze mnie.

Do poprawnego funkcjonowania przydadzą wam się niektóre opcje z conn.php, który wczytuje skrypt przekazywania Yang liderowi.

Jego domyślna pozycja znajduje się w /home/system a config w /home/system/conn

conn.php

<?php
date_default_timezone_set('Europe/Warsaw');
define("DATA",date('Y-m-d H:i:s'));
define("HOST", "localhost");
define("USER", "mt2");
define("PASSWORD", "mt2!@#");
define("PLAYER", "db_player");
mysql_connect(HOST, USER, PASSWORD);

?>

Prosta instrukcja wykonania skryptu:

1. Wyłączamy serwer robiąc konserwację serwerową.

2. Wyłączamy proces db jeśli już wykonał wszystkie zapytania (okres ~2/~3 minut po wyłączeniu serwera)

3. Uruchamiamy skrypt poleceniem:

Musimy mieć uruchomioną usługę php

4. Sprawdzamy plik /home/system/LOG w którym są zapisane wyniki ew. błędy zwrócone przez skrypt.

5. Uruchamiamy serwer.

Błędy jakie możecie napotkać to:

-źle skonfigurowany conn.php w którym podajemy nasze dane.

-źle podana ścieżka lub w ogóle jej brak. Domyślnie /home/system

-brak pliku conn.php w /home/system/conn

Ave.

nie umieszczamy linków zewnętrznych.

Opublikowano

dla potomnych . =]

Moim zdaniem powinieneś za to dostawać wanra, w każdym temacie tak robisz jakby tu miało forum zaraz pierdolnąć.

@topic. Dobra sprawa, można zrobić wywoływanie tego wprost z gry, coś pokombinuje nad tym

No i oczywiście ten skrypt nie jest zalecany (przeze mnie) bo:

Trzeba restartować serwer (chodź jeśli ktoś robi restart np raz w tygodniu to nie jest złe wyjscie)

Jeżeli ktoś ma na gildii ponad 2kkk to mu się yang zbuguje. Lepiej to zrobić poprzez dawanie itemó typu 50kk w sztabkach a przy reszcie dzielenia same yang

sygna.png
Opublikowano

@UP:

napisać skrytp w bash oraz quest dzięki któremu wykona funkcje:

os.execute("/home/skrypt.sh")

command("reload")

Skrypt bash nazwa nazwa skrypt.sh a w nim:

ew cd /home/system/ && php money.php (jak kto woli)

Ps. funkcje w queście można dać w tle jako quest i będzie on się powtarzał np co 6 lub 12 godzin

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

@UP:

napisać skrytp w bash oraz quest dzięki któremu wykona funkcje:

os.execute("/home/skrypt.sh")

command("reload")

Skrypt bash nazwa nazwa skrypt.sh a w nim:

ew cd /home/system/ && php money.php (jak kto woli)

Ps. funkcje w queście można dać w tle jako quest i będzie on się powtarzał np co 6 lub 12 godzin

To jest dobry pomysł, ale nadal nie będzie efektu bez restartu serwera lub reloadowania bazy.

sygna.png
Gość demodive
Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś za to dostawać wanra, w każdym temacie tak robisz jakby tu miało forum zaraz pierdolnąć.

@topic. Dobra sprawa, można zrobić wywoływanie tego wprost z gry, coś pokombinuje nad tym

No i oczywiście ten skrypt nie jest zalecany (przeze mnie) bo:

Trzeba restartować serwer (chodź jeśli ktoś robi restart np raz w tygodniu to nie jest złe wyjscie)

Jeżeli ktoś ma na gildii ponad 2kkk to mu się yang zbuguje. Lepiej to zrobić poprzez dawanie itemó typu 50kk w sztabkach a przy reszcie dzielenia same yang

Osobiście zrobiłbym to nieco inaczej - powiedzmy ustawienie tego skryptu w cronie co godzinie, lecz zmodyfikować go w ten sposób, że będzie nam z automatu dodawał sztabki do magazynu IS. Oczywiście same pełne wartości, np. sztabka o wartości 50kk. Yangi które pozostaną będą sumowane do następnej sztabki. Takie rozwiązanie nie będzie wymagało restartu serwera, yangi również się nie zbugują. Cóż, jedynie magazyn się może zapchać ^^

Opublikowano

badar otatnio dal w poradniku jak przeslac wpis z bazy do questa to nie mozna zrobic tego na zasadzie

podejscia odczyty typu if lider gildi i potem sprawdza jakiej i daje kase a w bazie zeruje?

--jesli cos glupiego napisalem to z gory sorry jestem troche nietrzezwy ;P

QmxvbmR5blhfX19ldW5lX19fNTI0X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

To jest dobry pomysł, ale nadal nie będzie efektu bez restartu serwera lub reloadowania bazy.

Napisać quest co codziennie około 3 w nocy wykona funkcje w basu:

killall db &&

php

/

home

/

system

/

money.

php && cd /home/game/db/ && ./db

Quest przerobić z np konia ustawić że np za 12godzin się odpali + ustawić pętle

Dzięki temu baza zostanie odświeżona (będzie mały lag około max 10s)

Sorry że się kod rozjechał ale to automatycznie... (błąd systemu forum)

Opublikowano

@up,

nie przeładujesz tak db, procesy się nie nałożą na siebie. Serwer jeśli widzi, że dany proces jest aktywny to go nie wznowi.. A natomiast jeśli wysadzisz db to będziesz miał niezły bug na serwerze ;d

50596142255057180250.png

Opublikowano

Nie będzie, tzn może być cofka jeżeli wpiszesz killall db (cofka max 5min) więc zamykasz db skryptem.

Wiem bo tak sam robiłem, jak padło wznowiłem i działało. podczas serwer gdy nie ma procesu db może kicka i lagować. lecz o 3 w nocy mało kto gra. Po za tym można napisać na say że restart db i beda lagi

Opublikowano

Nie koniecznie lecz możliwe, u mnie tylko były lagi + nie leciał exp

Jeszcze jest taka możliwość żeby ustawić 2 procesy db, jeden odpalić 2 zabić lecz nie wiem czy zadziała gdy są te same porty ustawione.

Ps. jeżeli masz dopracowane pliki szczególnie pliki db to nie powinno być problemu. Każdą chętną osobę która chce dopracowane db niech pisze na gg lub pw.

U mnie przy atakach jak padało db nic się nie działo prócz braku logowaina na serwer, po zmianie mapy kickało, czat lagował oraz gre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...