Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Syf W Metinie - wieksze kary

sherer

KARY  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy u?ytkownicy, którzy pisz? tematy bez prefiksów i nie znaj? ortografii powinni otrzymywa? po 5 % warna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od ostatnich miesięcy w tutorialach i tworzeniu jest niezły burdel...

Jakieś neo piszą miliony tematów, w których większość kuje polska ortografie, brakuje prefiksów a modowie wolą zajmować się pomaganiem niż poprawianiem tematów...

Moim zdaniem za brak prefiksu czy rypniętą ortografie powinny być kary po 5 % warna..

Nie zrozumcie mnie, źle ale to forum staje się skupiskiem dzieci neo, które kopiują prace innych, hejtują i piszą durne tematy bez składni.

Plis Wołt!

Opublikowano

Ehh, tak prawda ze nie ma tam goscia od tych rzeczy.

Byl glinka i Tenma ale ich juz nie ma, teraz tylko userzy moga sie wykazac, wysylajac raporty.

Wyslecie raport to napewno go ktos zrobi. Nie ma raportow to jest burdel, proste ;)

Antix ma globca co nie oznacza ze nie trzyma pieczy nad dzialem ;)

Opublikowano

ja jak bylem modem metina to caly czas wchodziłem do tworzenia itp i dodawałem prefixy itp

a co do prefixow wystarczy raport

1388363882-U262029.png
Opublikowano

Ehh, tak prawda ze nie ma tam goscia od tych rzeczy.

Byl glinka i Tenma ale ich juz nie ma, teraz tylko userzy moga sie wykazac, wysylajac raporty.

Wyslecie raport to napewno go ktos zrobi. Nie ma raportow to jest burdel, proste ;)

Antix ma globca co nie oznacza ze nie trzyma pieczy nad dzialem ;)

Ale kary powinny byc..

To jest forum a nie szkoła dla dysortografów (nie wiem czy dobrze pisze xD).

Kary powinny byc - wtedy user zastanowiłby się i jeszcze raz przejrzał temat, lub posta..

Opublikowano

Nie róbmy z forum więzienia. Za ortografię nie ma sensu warnować, a jeśli nie ma prefiksu to jeśli chcesz się wykazać po prostu raportuj.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

Nie róbmy z forum więzienia. Za ortografię nie ma sensu warnować, a jeśli nie ma prefiksu to jeśli chcesz się wykazać po prostu raportuj.

Szczerze? Szlak mnie trafia, gdy widze 5 czy 6 tematow z glupimy nazwami, lub bez prefiksu..

A co do ortografii - rozumiem drobne bledy, ale bez przesady..

Opublikowano

Kur... To nie jest getto !

Niech pisza co chca, jak bedziesz modem to sobie to poprawiaj. Ale nie karz tego robic innym.

Wykaz sie i raportuj bez prefa a nie rob jakies szopki.

Szlak mnie trafia, gdy widze 5 czy 6 tematow z glupimy nazwami, lub bez prefiksu..

Raport i po sprawie. W metku 5modow + 8globow chyba :D

Opublikowano

Ale chodzi wam o ortografie w sensie , że ktoś nie da końcówki do "ś" , czy napisze np. uwarzam rze ?

Bo irytuje mnie to , ze jesli nie dam koncowek w statusach to sekunda i : Ja to bym ci podarował słownik ...

Opublikowano

Acha dżyli bendzjemy dak pisadź i bendzie fainie.

Nie wchodzę do Metina bo nie lubię tej gry, ale ciągle słyszę, żę w nim taki 'burdel'. Róbcie co chcecie, jeśli w gre wchodzi udoskonalenie, i wyeliminowanie 'neosków' to ja zawsze na tak.

Alsoo.. jesem na tak.

A w Metinie jest 13424353124324523 modów więc jakiś powinien poprawiać prefixy.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Poprawianie prefixa to obowiązek moderatora działu. Nie ma sensu dawać 5% za brak prefixu.Tylko byśmy zniechęcali nowych użytkowników, a na tym to nie polega.

Albo mod poprawia prefix, albo po prostu się opierdziela. Jak mają być kary to nie dla użytkowników za brak prefixu, tylko dla moderatorów za brak interwencji w tej sprawie.

Można też raportować ;)

Odnośnie ortografii - :mellow: Bez przesady. W regulaminie globalnym napisane jest, że za niestosowanie się do zasad ortografii użytkownik może zostać upomniany itp., ale nie róbmy "jakieś słowo, nie wiem co by tu napisać" żeby za takie coś warnować.Jeżeli ktoś będzie sobie w temnacie jaja robił i specjalnie pisał niezrozumiale to najlepiej upomnieć go, zwarnować za ciągłe spamowanie takimi tematami oraz usuwać takie tematy. Jeżeli ktoś to specjalnie robi.

Jeżeli jest burdel w dziale to tylko wina tamtejszych moderatorów.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Wchodzę tam oraz ogarniam to wszystko lecz po prostu zbytnio nie nadążam, metin to ogromny dział, a ogarnąć cały dział metina to już tak powiem wyzwanie.

Nasza cała grupa stara się to wszystko ogarnąć lecz błędów, brak prefixów, głupot jak np. wulgaryzmy jest za dużo, nądążamy ale nie zawsze zdążymy.

Osobiście staram się wszędzie dodać / usunąć prefix, ogarnąć wulgaryzmy, ale co do ortografii to już nie przesadzajmy, mamy wiele młodszych userów, którzy nie mają "ochoty" albo po prostu się tego nie nauczyli i popełniają błędy, za takie coś 5% nie możemy karać.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jakieś neo piszą miliony tematów, w których większość kuje polska ortografie, brakuje prefiksów a modowie wolą zajmować się pomaganiem niż poprawianiem tematów...

Moim zdaniem za brak prefiksu czy rypniętą ortografie powinny być kary po 5 % warna..

Nie zrozumcie mnie, źle ale to forum staje się skupiskiem dzieci neo, które kopiują prace innych, hejtują i piszą durne tematy bez składni.

Plis Wołt!

Skąd wiesz że ktoś nie dostaje %, widzisz ich paski ostrzeżeń? Nie, więc nie gadaj głupot że nic nie robimy i w dziale panuje "burdel". Za ripowanie owszem jest ban i 5% do paska, więc nie pisz czegoś, czego nie wiesz.

Poprawiamy prefixy codziennie tam gdzie trzeba, w głównym dziale nie obowiązują prefixy na życzenie kokosza, więc dlatego tam tak teraz jest. Jeżeli widzisz "burdel" to wystarczy kliknąć w magiczny guzik "zgłoś", Moderatorzy to nie maszyny i nie pracują cały czas.

Więc nie wytykaj błędów Nam bo to nie nasza wina, że dziennie przejawia się tam masa spambotów i ludzi reklamujących inne fora. Regulamin jest i my zgodnie z Nim nagradzamy osoby % czy banem.

Ps. Sam piszesz z błędami swoje posty, nie mówię o tym temacie.

Opublikowano

Szczerze? Szlak mnie trafia, gdy widze 5 czy 6 tematow z glupimy nazwami, lub bez prefiksu..

A co do ortografii - rozumiem drobne bledy, ale bez przesady..

Mówisz coś o ortografii, a sam piszesz ,,szlak''. Szlak to jest w górach. :)

Opublikowano

Mam 3 z polaka i sb jakos musze radzic :P

Mi chodzi i wyrazenia, które powtarzają sie nagminnie np:

bendzie

joz

mosze

muwie

Itd..

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/forum-64/announcement-1-regulamin-globalny-mpcforumpl/

http://www.mpcforum.pl/topic/75837-regulamin-lokalny-dzialu-metin2/

Nie ma nic, na temat warnowania osób z ortografią.

A tutaj proszę bardzo mój temat w sugestiach na temat ortografii, który został odrzucony.

http://www.mpcforum.pl/topic/437876-sugestiabledy-ortograficzne/page__fromsearch__1

Opublikowano

Coś sugerujesz ? Kolejny ... noobek pod tytułem " ja to bym ci słownik kupił" szpanujący w statusach.

Opublikowano

Mówiąc o regulaminie :

10. Kazda ankieta z TAK/NIE powinna miec 3 opcje NIE MAM ZDANIA lub inna odpowiedz z danej perspektyw

12. W tematach (kazdego rodzaju) jest zakaz uzywania slowa "noob" w kazdej jego odmianie/pisowni

Wystarczy raport

Opublikowano

Chcesz karać tych młodszych za to ,że jeszcze nie byli uczeni? Młodsi tutaj w ogóle za niedługo nie będą mieli wstępu...Okej,komuś zdarzy się napisać kilka błędów,albo nawet masę ,ale karać za takie coś?! Ja nie popieram tego. Jeśli chodzi o nazwy tematów ( włącznie z prefixami ) ,to kiedyś dostałem warna za niejednoznaczną nazwę tematu...Nie wiem,czy też za brak prefixu ,ale chyba tak, w dziale Cabal Online. :-)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Ortografii ucza w 1-3 klasie szkoly podstawowej jak ktos w wieku gimnazjalnym popelnia razace bledy powinien byc karany

Cd dysleksji mam dyslektykow w klasie i ich ortografia stoi na bardzo wysokim poziomie

Sry za brak pl znakow pisze z fona

s2c77Oa.png

Opublikowano

Karzmy może jeszcze za to, że podwójną spacje dali?

Forum nie ma być rygorem, ono zostało stworzone do rekreacyjnych celów, tutaj po prostu odpoczywamy od codzienności.

Uznałbym, jeżeli są aż tak rażące błędy, to moderator powinien zedytować posta w celu poprawienia.

Od dawna nie ma czegoś takiego jak karanie za brak prefixów, zadaniem moda jest poprawienie go jeśli jest jego brak lub jest niepoprawny.

Podsumowując, wystarczy magiczny przycisk: "Zgłoś" i reszta zostanie zrobiona :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Plis Wołt!

To ty usuwales swoje poradniki, a teraz chcesz zeby do poradnikow dodawali prefiks? heheszki

@Up

Nie wszedzie sa prefixy, np. w glowym metinie. Najlepiej niech bedzie jak kiedys, ze wszedzie sa prefiksy.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...