Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1.png

Postacie: Akali,Shaco,Xin Zhao

Zależy mi na: Dobrym DMG i pro statach

Dodatkowe informacje: Wcześniej grałem Masterem. Koledzy polecili mi te 3 postacie. Tylko która lepsza i dlaczego? A może macie jakąś inną?

Edytowane przez StudzeKisiel
fjlw0o.jpg

Opublikowano

Kup sobie xina, ta postac jest najlatwiejsza z tych 3. Ma doskok, air knocked, fajnego pasywa. Shaco i akali to tez bardzo fajne postacie, ale xina najszybciej ogarniesz

;)

Opublikowano (edytowane)

Mi tam na szybkim ogarnięciu postaci nie zależy. Ważne by dobra była. No i możecie podawać inne postacie które według Was są lepsze.

Edytowane przez StudzeKisiel
fjlw0o.jpg

Opublikowano

Osobiscie posiadam akali i shaco i zbieram na xina

Shaco jest bdb jesli go dobrze ogarniesz i zdobedziesz pare fragow w early to jestes katem lecz czesto banowany :/

Akali to samo :/

I tu sie dolaczam do tematu czy warto kupic xina ? czy czesto jest banowany?

Chce opanowac 3postacie i grac nimi naprzemiennie wiec prosze o pomoc w dobraniu 3 postaci

Opublikowano

akali,shaco i xin. nie posiadam ale znam się trochę na nich.

Akali - dobry early, gdy się nafarmi i nazbiera killi to kox na maxa. nie do pokonania.

Shaco - według mnie tylko na jungle, i tylko ad... AP jest zbędny -.- tu tylko skupiasz się na pacynkach, a w ad skupiasz się na wszystkich skillach.

Xin - dobry early,last game tak samo. farma + kille. passiv wymiata / Q,E,W i jedziesz :)

wybierz sobie...

polecam akali

Opublikowano

Akali nie ... Na co 2 rankedzie = ban.

Shaco może też, ale jeśli Ci się uda to fajnie.

Ogółem Shaco wspaniała postać <3. Jugnla wyśmienita, a gangi soczyste. I do tego Barona robisz w 17-20 minucie i sypiesz krytyki po 1300 w 25 minucie. Kocham to <3. No ale tak ogółem Xin też nie jest zły, ale no niech się wypowie ktoś, kto zna bardziej Xin'a. Osobiście polecam Shaco ponieważ bardzo przyjemna gra jak i roz ten tego wanie :D

he?

Opublikowano

@Up nie wiem ile Ty masz elo o ile wgl. je masz ale jak banują akali to gg. Akali nie ma życia wszędzie - jungla? ganki od 6 i to jeszcze nie zawsze da rady... Top? prawie wszystko ja kontruje. Mid? morde i gg o bocie w ogóle się nie wypowiem.

@Top.

Chcesz siać postrach w jungli lecz być banowanym w każdym rankedzie/drafcie? Bierz Shaco

Chcesz być kontrowanym na każdej linii? Próbować zgarnąć kille na carry z 300 hp? Bierz Akali

Chcesz mieć doskok podrzut i ulti które dodaje ci m res i armor im więcej championów hitniesz? Bierz Xina.

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

Shaco

ap jungle - sredni early game, mocny mid game, slaby late game. W late gamie juz nikt po krzakach nie zasuwa.. :)

ad jungle - mocny early (te ganki <33), mocny mid, skaby late. 0dmg nawet jak sie zlozysz

lane - useless

Akali

solo top/mid - po wocie i rabadonie miażdżąca

Xin

jungle - niezle ganki, dmg tez niczego sobie

lane - high elo useless

Kazda postac ma swoje plusy i minusy, wystarczy poczytac na takim sm czy mobie.

46891132602722595964.jpg
Budowniczy
Opublikowano

Akali - Postać przeważnie AP jest dobra zabójczynią ale troszkę trzeba nią pograć by w końcu wyczuć ją i kiedy co zrobić.

Xin Zhao - Postać AD, jest bardzo dobrą postacią i łatwa nie trzeba wiele żeby ja ogarnąć.

Shaco- Postać AP jak i AD jest to postać dobra pod Jungle do ganków ale nawet gdy nie gramy jungle też jest dobra dużo osób nią ma świetne staty.

Shaco jest postacią nie za łatwa w opanowaniu chodź wielu osoba może się zdawać ze ją ogarnął po 1 dniu.

Jeżeli chciałbyś już naprawdę wybierać miedzy tymi postaciami brałbym Xina lub Shaco tylko jak mówiłem Shaco trzeba trochę pograć.

Opublikowano

akali-po nerfach najgorszy shit w grze, gowniane dmg, wszystko ja kontruje

Shaco- moim zdaniem swietny counter jungler, dobre early, gowniane late(veigar ma cie na skilla).

xin-swietna jungla, fajne ganki, budowany pod offtanka spisuje sie swietnie

Polecilbym xina, godny uwagi jest tez shaco, akali to w ogole zal patrzec

Budowniczy
Opublikowano

Nie zgadzam się krytykujesz Akali jakby to była Evelynn - Postać według większości praktycznie nie do użytku... Akali też jest dobra na swój sposób.

Każda postać ma Swoje wady i Zalety

Akali zaletami są dobre skille dość którymi łatwo może dopaść ona przeciwnika swojego. Po prostu nie umiesz nią grać i skrytykowałeś żenada

Opublikowano

haha! Tak, dobra dopadnie swoim ulti ze "swietnym" dmg i wsadzi mu ta swoja kame w d*pe zabierajac 100hp i ucieka w niewidke zeby nie pasc. A i gralem kiedys Akali i po miesiacu stwierdzilem, ze to ciekawa, lecz gowniana postac

Opublikowano

@UP nie odzywaj się lepiej.. akali gówniana.. gz..

@Top Bierz shaco. Przy odpowiednim buildzie w late będziesz walił 100% crit no i nie będziesz padał. Dodatkowo posiada niezły escape mechanizm.

A co do statów to tylko od ciebie zależy jakie będą.

Opublikowano (edytowane)

Kur a ja mam ta shaco i akali i zastanawiam sie czy nie popelnilem bledu uczac sie i grajac tymi postaciami bo wiekszosc osob mowi ze shit szczegolnie to akali

Co o tym myslicie? Chodzi mi o postac dobra w late i mid game. A czemu te postacie sa tak czesto banowane?

Edytowane przez bauzer
Opublikowano

Bierz shaca jest bardzo dobry wystarczy odpowiednio go zbudować, pozatym od 2 miesięcy nie widziałem żeby ktoś banował akali na rankedzie tylko bez przerwy shaca

<>

Opublikowano

@2x up jak u ciebie banuja akali, to masz chyba ujemne elo, albo grasz z nieogarami co mysla "ma mgielke, wiec jest op". Widac te wasze 30lvle, skoro myslicie, ze sa op championy. Przeciez kazdy ma swoja kontre, wiec nie ma op postaci