Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak założyć clan w warrocku i dodać swój avatar

gruzjer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wpadłem na pomysł aby zrobić tutka odnośnie zakładania klanów i wysyłania propozycji avataru. Obowiązkowo do założenia będzie nam potrzebna premka obojętnie jaka :). Jest to mój 1 tut, więc proszę o wyrozumiałość :). Ok zaczynamy.

1. Wchodzimy na stronę najlepiej www.warrock.net

2. Po zalogowaniu klikamy zakładke Clans i klikamy na swój nick, który się tam nam pojawi.

3. Teraz klikamy w okienko Create Clan i wyskoczy nam okno aby wpisać swoją propozycję nazwy clanu oraz tag-u clanowego

4. Jeżeli będzie wszystko ok wyskoczy nam takie okienko z napisem Your clan has been created, jeśli wyskoczy co innego to oznacza, że powtarza się nick lub tag, który trzeba zmienić

post-439164-0-06844800-1330942494.jpg

Ok, mamy już swój clan, ale nie podoba nam się avatar narzucony od g1. Nie ma z tym problemów. Szukamy na googlach obrazek, który chcemy mieć jako swój avatar i go pobieramy. Najlepiej, żeby był bez liter lub cyfr i reprezentował nazwe clanu :).

Gdy już go pobraliśmy musimy zmienić mu rozmiar a robimy to tak:

5. Pobieramy obrazek np. z googli, gdy już go mamy otwieramy go w paincie i klikamy (u mnie jest resize, bo mam po angielsku windowsa) klikamy pixels i wybieramy wysokość obrazka 60 i szerokość także 60 i odznaczamy wcześniej autoregulacji rozmiaru i go zapisujemy.

post-439164-0-06118300-1330943236_thumb.jpg

6. Ok jak już mamy swój obrazek ponawiamy punkt 1 i 2. Gdy już wejdziemy na swój profil klikamy na swój clan i przekieruje nas na stronę naszego clanu i teraz wybieramy upload. Klikamy wybierz plik i klikamy podwójnie na swój wybrany avatar, który zapisaliśmy już zmieniony na swoim komputerze. Klikamy Upload.

post-439164-0-03476800-1330944090_thumb.jpg

7. Teraz czekamy na potwierdzenie naszego avatara, odpowiedź dostaniemy na maila. Jeżeli już nam zaakceptują wchodzimy według PUNKTU 6 ale zamiast upload klikamy manage. I tam mamy opisane pending to jest oczekujący na akceptacje, a approved to jest zaakceptowany i możemy już go użyć. Zaznaczamy i klikamy select avatar.

Odczekujemy od 15 do 30 min i mamy już avatar clanowy jaki chcemy. Z powodu dużej liczby chętnych akceptacja avataru może potrwać nawet tydzień, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość :)

To by było wszystko mam nadzieję, że się podoba :), jeżeli już taki był to przepraszam ale w wyszukiwarce znalazłem tylko pytania odnośnie tego :).

Jest dobry, przydatny ? Liczę na like :))

Opublikowano

Przecież jest tutorial na założenie klanu oraz dodanie avatara klanowego, więc po co ten tut ?

Pozdrawiam.

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/395614-tut-klan-dla-zielonych/
http://www.mpcforum.pl/topic/553843-tut-nowe-avatary-klanowe/page__pid__3958809#entry3958809

Było ty tylko połączyłeś 2 tutoriale.

Jako, że to jest twój 1 tut to odniosę się do niego neutralnie, zostawię Like za pracę, ale na przyszłość twórz tutoriale których nie ma na forum.

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

a ja mam problem z stworzeniem clanu. Jak wchodze w zakladke clans i moj nick to tam mam Clan nick itp i nigdzie niepisze Create Clans a mam premium gold...

Dasz + Będzie Mi Miło

Dasz - Będzie Mi Niemiło

Kliknij Jak chcesz

Mój Save

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...