Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Generowanie mapy serwera bez biegania po mapie

amerykanin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

tak jak w temacie - zastanawiam się czy jest to wykonalne - chodzi mi o wygenerowanie np mapy 1000 kratek (2000x2000) w każdą stronę od spawnu bez biegania po niej.

Wykluczam opcje ograniczenia world-endem mapy i pozwoleniu na wygenerowanie jej graczom.

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Pozdrawiam,

Michał.

@Edit - sorry temat głupawy wyszedł - mam troszkę na głowie.

Opublikowano

Przy tworzeniu świata automatycznie tworzy Ci się pewien obszar, wejdź w world edit i po prostu go wklej pare razy.

Innej opcji nie ma, chyba że istnieje jakiś generator

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

łatwiej bedzie pobiegac i to wygenerowac, poniewac taki generator by to bardzo dlugo robil, bo by musial 256 klockow wygenerowac z seeda i kolejne 256 (256 poniewaz tyle jest od gory do dolu) i trwaloby to bardzo dlugo, wiec nie ma takiego sposobu.

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

ale powinno łatwiej generowac bo tak nie ma mobow :D itp generuje szybko jak chodzisz to powinno szybciej przez jakis program np jak masz serwer i mapa sie robi to na iles kratek obszar generuje ciekawe czy mozna go powienkszyc by wygenerowało go np na 1000 x1000 :D mi w mcedit krotko robiło ale płaske i chyba powinna byc opcja danego seeda generowanie :D

10% :D Dobijamy do 100 % xD

Opublikowano

Przy tworzeniu świata automatycznie tworzy Ci się pewien obszar, wejdź w world edit i po prostu go wklej pare razy.

Innej opcji nie ma, chyba że istnieje jakiś generator

Twoja odpowiedz była kompletnie bez sensu.

P.S Jak znajdziesz to daj posta jak to zrobiłeś. :)

/AceBoy: Proszę nie odchodzić od głównego wątku tego tematu.

mca.pngmca.png
Opublikowano

Hmmm rozumiem, ale mimo wszystko poszukam takiej opcji - Jeszcze może takie pytanko - ile może ważyć taka mapka powiedzmy 1000x1000 ?

Mapka 1000x1000 moze wazyc płaska z 1 mb :D a normalnie z gorami itp to tak około 20 mb ? :D mapy mało waza jak cos :D i zalezy z randerowniam jakim chodzisz :D szukałem w necie do generowania map bez wchodzenia itp to nie mogłem znalesc :/ chyba nie ma , ale bym radził mceditem sprobowac :D

10% :D Dobijamy do 100 % xD

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przepraszam że odświeżam, ale czy @ tematu znalazł już rozwiązanie?

Też się borykam z tym problemem.

"Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy" - Józef Piłsudski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...