Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] pierwsze auto co i jak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam kilka pytan

jak kupie auto ile mam dni zeby je przerejestrowac na siebie

ile kosztuje takie przerejestrowanie>?

jakie oplaty sa za silniki 1.6

jak jest z tym oc i przegladem czy przechodzi od innego wlasciciela czy tez musze od nowa oplacac

7ddfbc0fa5.gif

likei.jpg

Opublikowano

Masz miesiac czasu bodajze, jesli auto jest na polskich blachach to nie wiecej jak 150zl, z tego co pamietam dowod rejestracyjny ok.80zl, papeirki nalepki i nowe tablice jesli auto jest z innego powiatu. Jesli kupujesz za granica to koszty rejestracji nie powinny byc wieksze jak 2000zl. Ja za silnik 1.4 place 580zł rocznie ubezpieczenia w Ergo Hestia, z tym ze moj ojciec jest wspolwlascicielem a ma on 60% znizek, bez znizek ojca placil bym ponad tysiac. Przeglad jest na samochod wiec zrobisz go kiedy aktualny stanie sie niewazny, co do OC to mozesz wybrac czy zostajesz w aktualnej ubezpieczalni w ktorej ubezpieczony jest stary wlasciciel czy wybierasz sobie nowa, tylko wtedy stary wlasciciel musi sie wypisac ze swojej ubezpieczalni, ubezpieczenie jest wazne dopoki nie uplynie termin ubezpieczenia i dopiero wtedy je oplacisz o ile nie wybierzesz sobie nowej ubezpieczalni (polecam wybrac nowa).

everythingfou - sprawdź to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...