Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak podnieść swoje umiejętności w grach FPS

xkamazutra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak podnieść swoje umiejętności w grach FPS ?

Moderatora proszę o podklejenie jeżeli temat naprawdę się przydał

Jak wiemy każdy dobry gracz w grach FPS (First Person Shooter - Strzelanki z perspektywy pierwszej osoby) powinien się wykazywać: szybkim czasem reakcji (refleksem), dobrą koordynacją oko-ręka, oraz dobrze wyćwiczonymi palcami (wiem że śmiesznie brzmi biggrin.gif, ale jest naprawdę ważne biggrin.gif )

Oto kilka porad i mini-gier które pomogą Wam podnieść wspomniane skill'sy:

- Szybki czas reakcji (refleks) - czas jaki upłynie od dostrzeżenia przez ciebie przeciwnika do otwarcia ognia w jego kierunku ma olbrzymie znaczenie, oczywiście im mniejszy tym lepiej; Dobry refleks przydaje się również w życiu, bo nigdy nie wiadomo czy nie będziesz musiał robić uników przez "bułą" którą miałeś dostać biggrin.gif W trenowaniu refleksu pomogą Nam :

www.bbc.co.uk/science/humanbody/sleep/sheep/reaction_version5.swf - gra z owieczkami, trenujemy póki nie wyciągniemy na koniec przynajmniej oceny "Rocketing rabbit" i to kilka razy pod rząd !

www.mathsisfun.com/games/reaction-time.html - Refleks Tester to doskonałe narzędzie do szlifowania naszego refleksu, oczywiście ćwiczymy póki nasze wyniki nie zaczną schodzić poniżej 0.150 sek. na dodatek kilka razy pod rząd;

www.missionred.com/games/reflex3.html - szczególną uwagę zwracamy na nasze chybienia i staramy się je zminimalizować do 0 !

- Dobra koordynacja oko-ręka - polega na sygnału który pokonuje drogę oko->mózg->ręka oraz wypracowaniu odpowiednich reakcji naszej ręki na komendy otrzymywane od mózgu; Pomogą Nam w tym:

www.members.iinet.net.au/~pontipak/redsquare.html - unikamy ścian planszy oraz zbliżających się w naszym kierunku przeszkód, dobry wynik to co najmniej 20 sekund;

www.mofunzone.com/popups/tangerine_panic.shtml - ta gra pomoże nam unikać pocisków wroga biggrin.gif, ale na serio to jest również dobrą "szlifierką" naszej koordynacji, tym razem sami postawcie sobie cel jaki chcecie osiągnąć i dążcie do niego póki go nie osiągnięcie;

- Dobrze wyćwiczone palce - co z tego że nasz refleks jest mistrzowski jeżeli palce nie nadążają z wykonywaniem poleceń od mózgu ? Sposobów na wyćwiczenie palców jest naprawdę wiele, ja polecam zagadać do kolegi który trenuje grę na jakimś typu pianino/keyboard/gitara i poprosić go o swoje sposoby treningu palców, bo uwierzcie mi muzycy są mistrzami jeżeli chodzi o zwinność i szybkość palców. Ważną sprawą jest również unikanie lub zrezygnowanie z tzw. "strzelania palcami" ponieważ to na dłuższą metę wykrzywia nasze palce i odbiera im naturalną giętkość. W treningu palców pomogą nam również:

- www.e-gierki.com/gra-clickage-1093.html - w tej grze dobrym osiągnięciem jest poziom "CRAZY", nie pomagamy sobie drugą ręką !

Na koniec muszę dodać że kolejną ważną rzeczą jest zrozumienie środowiska danej gry, no bo co to za "pr0" player z super refleksem który nie wie że "Kałachem" lubi zarzucić? No właśnie granie i jeszcze raz granie stanowi naszą drogę do sukcesu.

Like It!

Pedałów trzeba tępić!

Opublikowano

refleks na 0,15sec jest mozliwy :O?

RaVneS - najgorszy mod ever. Tylko życzyć szybkiego odejscia na emeryture :).

Trolling/hejting moim Graalem. Feed the troll!

Opublikowano

ja miałem 0.012. propo tuta, bardzo fajny dla nowych graczy fps. ja już troche gram i mialem po 160 - 180. Może czasami wejde jeszcze :D

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

Kur#$@$ nie dość że to nie twój tutorial to nawet źródła nie podałeś.

xxx

Masz zgodę od autora na skopiowanie artykułu na MPC ? Wiesz że jest to karalne ?

Dodatkowo, już jakiś user łamiący prawo również dodał ten poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/262353-tutjak-lepiej-grac-w-warrocka/

Opublikowano

Nie no poradnik bardzo fajny tylko szkoda, że skopiowany.

Zgadzam się z #up

Wiesz że jest to karalne ?

Jak nie wiesz to już wiesz. Tobie tylko zależy na tych "lajkach" ?

Czy żeby komuś pomóc ?

Mogłeś napisać "Poradnik nie jest mój, skopiowałem go z innego forum [proszę o lajki]"

haha ;)

Ps. ostatnie zdanie "Pedałów trzeba tępić!" w całości odnosi się do cb.

Pozdro

POMOGŁEM ? DAJ LIKE

Chętnie ofiaruje pomoc

:)mu_eye11.gif

Opublikowano

Naprawdę dobra robota oczywiście lajk, granie na gitarze bardzo pomaga (sam gram to wiem i nie mam problem z tą grą jak i z szybkim pisaniem na klawiaturze)

Opublikowano

@majki

Tak dobry tylko szkoda, że skopiowany :)

Tak jak napisał LeeM.R

#top

Ja już unikne dalszych komentarzy na temat tego użytkownika ...

POMOGŁEM ? DAJ LIKE

Chętnie ofiaruje pomoc

Opublikowano

ta ;p W moim przypadku jest to 6 lat gry na akordeonie ;p

Ja gram 10lat na pianinie, mam bardzo dobra technike i nie mam takiego :P

Kur#$@$ nie dość że to nie twój tutorial to nawet źródła nie podałeś.

http://cs.umrzyj.com/tags/grach

Masz zgodę od autora na skopiowanie artykułu na MPC ? Wiesz że jest to karalne ?

Dodatkowo, już jakiś user łamiący prawo również dodał ten poradnik:

Reklamowanie innych for jest nagradzane banem ;p

Opublikowano
Reklamowanie innych for jest nagradzane banem ;p

A kopiowanie poradników bez zgody autora karą pieniężną lub banem ; ))

Tak jak w stosunku xkamazutra

# xkamazutra

a może pokażesz nam twoje wyniki ? ;>

POMOGŁEM ? DAJ LIKE

Chętnie ofiaruje pomoc

Opublikowano

@Up. a co Ty adwokatem jestes od autora(prawdziwego) tego tutka? On skopiował to jego problem^^

ja osobiście polecam granie na jakimś instrumencie. 7 lat gralem na pianinie, a teraz ide na perkusje lub gitare. dzięki temu refleks mam na prawdę niezly. No i zawsze czegoś człowiek się nauczy :)

pozdrawiam!

snikersproject1.png
Opublikowano

@Up. a co Ty adwokatem jestes od autora(prawdziwego) tego tutka? On skopiował to jego problem^^

ja osobiście polecam granie na jakimś instrumencie. 7 lat gralem na pianinie, a teraz ide na perkusje lub gitare. dzięki temu refleks mam na prawdę niezly. No i zawsze czegoś człowiek się nauczy :)

pozdrawiam!

a żebyś wiedział, że jestem adwokatem :P

Ale po prostu takie coś jest denerwujące, skopiujesz od kogoś czyjąś prace i chcesz za to ocenę (like)

POMOGŁEM ? DAJ LIKE

Chętnie ofiaruje pomoc

Opublikowano

a żebyś wiedział, że jestem adwokatem :P

Ale po prostu takie coś jest denerwujące, skopiujesz od kogoś czyjąś prace i chcesz za to ocenę (like)

Razi cie to, że ktos ma wiecej like'ów od cb?

Opublikowano

Razi nas to że kopiuje Tutoriale bez podania autora.

Opublikowano

Tak jak #up razi nas to, że kopiuje poradniki. Co to za "lajk" jak to nie twoja praca ? Chcesz ocene za coś czego nie zrobiłeś ? Idź do szkoły weź zadanie od kolegi i dostań 6. I co Ci z tego ? Jak masz 0inteligencji...

POMOGŁEM ? DAJ LIKE

Chętnie ofiaruje pomoc

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...