Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo zaczalem grac na tsro wizardem, i nie wiem czy mam wybrac barda czy clera do wizarda...podobno z bardem sie szybciej expi,ale dopiero dobry jest od 80 lvla a co do clera to dobry na pvp i moby pt itp.i nie wiem ktore wybrac xD.Mam jeszcze jedno pytanie,mianowicie jakbym zrobil hybryde wizarda powiedzmy 2:1 int,to bylby on dobry?takie samo dmg jak full int?nie wiem bo nigdy takim nie gralem, wiec sie pytam bo moze ktos gral.

Opublikowano

W życiu hybrydę wizarda nierób dużo gorszę dmg ;) a propowi subki to ja polecam z bardem mam wiza barda 75 Lvl i nienarzekam ;) expie na black eaglach i exp pocina ;)

Opublikowano

Wizard hybryda :O Chyba Ci się coś pomyliło xD Jak wizard do tylko full int. Ja Ci polecam subke clera. Sam mam takiego wiza na 92lv i z bardem w jg cave jest ciężko z expem ale za to jesteś szybciej na spocie i marnujesz mniej potków HP :P Jak chcesz wiz/barda to tylko do 40lv bo wtedy w clericku dochodzi Ci RC i wtedy się lajtowo expi.

Sig.png

Opublikowano

z clerem bedziesz bral moobki slabsze o 4 lvle ale bocic nie idzie wszystko bedzie na ciebie bieglo trzeba recznie

a bardem idziesz na 5lvli slabsze i puszczasz bota ;]

ale radze celra bo co z tego ze nie beda sie zlatywac jak podmiegnie gigant i cie na 3 strzaly ma ;] a celerem go polozysz bez vigorow

Opublikowano

Wizzard + CLer

tak jak napisal rosire, masz Recovery Division(bodajze) te inne buffy

tracisz mniej potow szybciej sie expi

i ofc. full int :D

b577e893e102f.png

Opublikowano

Polecam subkę clera . O wiele mniej padasz, zabijesz giga na bless spellu i z rc ( z bardem baaardzo ciężko zabić giga a na bocie to już w ogóle ) .

7799.jpg6077.png
29163.gif28879.gif
29379.png27734.gif
20972.gif29098.jpg
21191.jpg27533.png
14119.gif 29360.gif

...WKS PANY...

"Per Aspera Ad Astra."
Admin Cienia
Opublikowano

Ja gram wizzard + bard i nie narzekam, klepie pt mobki 5/6lvl niżej i zapierdziela jak katamaran. Oczywiście cler to byłby też dobry wybór właśnie ze względu na te buffy z ładowaniem hp.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

a ja mam wizza 54 lv ;] subka cler wysyłam go na mujugi ;] jak jest giant zarzuca blessa ;] wdg. mnie bard jest niopłacalny po co rozwijac mastery jak ma tylko przydatne buffy na szybkosc ;]. Ja na wizz = cler kupuje drug windy i zasuwa ;]

Admin Cienia
Opublikowano
a ja mam wizza 54 lv ;] subka cler wysyłam go na mujugi ;] jak jest giant zarzuca blessa ;] wdg. mnie bard jest niopłacalny po co rozwijac mastery jak ma tylko przydatne buffy na szybkosc ;]. Ja na wizz = cler kupuje drug windy i zasuwa ;]

Weś pod uwagę że nie każdy ma kasę na kupowanie drugsów.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Hybryda euro ? Hah ^^ Nie rób nigdy czegoś takiego :P A co to wiza i subki no to cler :P sam mam 95 lvl wiza + bard i powiem tak ^^ do clera dzieli mnie już tylko 1347 serduszek :) oo kolejne wypadło :P Także rób clera... koks na pvp o pve :P

Opublikowano

to nie ma znaczenia jak dla mnie rozni sie tylko tym ze na pvp jest leprzy cler a na pvm bard

cler - niby masz recowery division i fajne bufy ale bles ma duzego freez time wiec itak mozesz nie miec blesa jak gigant wyskoczy i z clerem to jest tak ze czesto oprucz giga cie bija inne mobki i latwo pasc nawet division moze nie pomoc

bard - z Vigorami i dobrym blu nawet gianty padaja bez problemu a wiz itak najlepiej ma jak expi na mobkach o jakies 2 lvle nizszych najlepiej idzie exp , mniej dedow i wiecej kasy i itemkow co nie znaczy ze to gold farma a jak nie bijesz masowymi skilami to poza giantem zadko sie zdarza zeby cie cos jeszcze bilo chyba ze sie 2 gigi albo czemp zrespi w poblizu ja wole barda

bard jest na wyzszym lvlu dobry do farmienia na ongach i bardzo dobry do eu pt o ile ktos robi batle barda jadac tez w skile atakujace w bardzie

to moje zdanie na ten temat wiem ze nie wszyscy sie zgodza

Opublikowano

Jedyna opłacalna hybryda euro to lock. Uniego to dużej róznicy nie robi przy klątwach.

Bardem na wysokim lvlu wcale nie jest tak cięzko. Na lajcie sie nawet gianta na swój lvl klepie (bot).

76561198001815076.png
Opublikowano

@up racja

kolega ma 94lvl barda i szatanka nawet ubil na berku :)

a bard/cler to wogole w sporo hp moze latac w light armor w chuj bufow (cler i bard) i z barda nie najgorszy dmg