Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]jak zrobić prywatny serwer NFS MW[TuT]

karol280

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec razem z kumplem odkryliśmy sposób jak grac, w sumie u nas działa i u kilku osób również także chciałem się podzielić.

Wiec najpierw robimy tak:

SERVER:

1.Edytujemy plik server.cfg i w czesci gdzie jest:

"TRUST_MATCH=%%bind("159.153.253.82")"

zamieniamy adres na nasz adres Hamachi

TRUST_MATCH=%%bind("5.5.x.x") < - na przykład privatesmilies gdzie X.X to reszta adresu;

to samo robimy z wpisem

"ADDR=%%bind("159.153.253.82")" , również zamieniamy w nim adres ip na nasz hamachi.

2. Włączamy hamachi, pozwalamy mu sie zalogować.

3. Wyłączamy WSZYSTKIE urządzenia sieciowe jakie mamy w połączeniach sieciowych najlepiej poprzez menadżer urządzeń.PRÓCZ HAMACHI INTERFACE oczywiście privatesmilies

4.Odłączamy sie od netu: jeśli mamy internet przez kartę sieciowa to ja odłączamy, jeśli przez ADSL/modem czy co innego to rozłączamy tak by się nie łączył automatycznie

5.odpalamy Most Wanted i zakładamy grę po lanie

6.włączamy internet tak by hamachi mógł sie połączyć z reszta userów

7.w chwili kiedy hamachi się połączy, mówimy reszcie znajomym o grze by się do nas dołączyli.

Znane problemy:

-Po każdym wyścigu, gra nas rozłącza i musimy powtórzyć kroki od 4-6 i 7

-Mogą być lekkie lagi, jako ze gra ma zrypany tryb LAN - oczekiwanie na patcha >< .. ehhh

-Przy 3 osobach już nam gorzej lagowalo i była klatkownica ale to może dlatego ze łącza były od rożnych dostawców.

-BARDZO WAŻNA RZECZ !!!! JEŚLI SERVER ZAKŁADA GRĘ I MA ANG WERSJE JĘZYKOWA TO KLIENCI MAJĄCY POLSKA NIE WYKRYJĄ GRY - MUSZA BYĆ WSZĘDZIE TAKIE SAME WERSJE JĘZYKOWE !!!

KLIENCI:

Klient czyli osoba która chce się podłączyć nie musi zmieniac NIC wystarczy ze podłączy się do servera.

jeśli będą jakieś problemy to proszę tu pisać, postaram się odpowiedzieć. również proszę jeśli moderatorzy pozwolą o przyklejenie tego topicu.

proszę administracje o przeniesienie tego w odpowiednie miejsce bo nie wiedziałem gdzie mam napisać.

Opublikowano

Tut przydatny, ale powinienen być w dziale gry singleplayer. Jak jakiś mod wbije, to na pewno przeniesie.

Ale lajk sie nalezy, bo o takiej rzeczy nawet nie wiedziałem ;D

// Tut nic nie ma związanego z grami single player, a ty używaj opcji raportuj :) // - zielinskipawel4

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...