Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakiej wysokosci respia sie slimy

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poniżej 17 i respią sie w dużej jaskini lub ty możesz wykopac pokój 30x30 up.około 10

Opublikowano

@up macie stare info

teraz slimy respią się poniżej 40 poziomu (41,62 pod F3)

do slimów trzeba cierpliwości. I staraj się, aby w poblizu nie było dużo mobów, bo jest ich ograniczona ilość na chunk

Opublikowano

Żeby zrespiły się slimy musisz gdzieś dalej pójść żeby slimy się zrespiły (tak było w moim przypadku) jak stałem w tym miejscu gdzie repisły to oni jeden się nie zrespił

do6qfp.jpg

Opublikowano

ja osobiście nie musiałem nigdy szukać slimów, bo byli mi zbędne. Ale w ostatnich odcinków CTSG (polecam) dowiedziałem się że slimy respią się w odpowiednich miejscach na mapce, jak się nie mylę udostępnił program, który wykrywa chunki, gdzie respią się slimy. (szukaj w opisach filmików zatytuowanych kanciasta donila - część 2)

149208901.png

Opublikowano

Musisz znaleźć chunka i radzę Ci ,żeby to był taki ,że w pobliżu jego jest jak najmniej tunelów ... ew. oświetlić wszystkie tunele na danym chunku . wykopać niewielki pokój nawet .. może być 30x10x3 .. chociaż ja radzę 30x20x5 i np kilku-piętrowy .. odchodzisz od 30 kratek max 50 chyba od chunka . czekasz jakieś 15 min . wracasz i powinno być pełno slime'ów ;] Oczywiście pokoje wykop poniżej 20 .. Nie wiem czy działa to wyżej ,ja mam poniżej 20.Trzy pokoje i w 15 min mam około staka slime-balli ;]

U mnie tak działa .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...