Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Początek

mattom12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytania.

1. Jakie runy dawać na początek?

2. Czy runy są na postać jedną czy na wszystkie?

3. Jaką postać kupić na początek dla takiego ulowa jak ja (przegrywam nawet z botami ;c)

4. To co Up. Jak mam wygrywać gram juz 6 mecz i zawsze po dupie, nie rozumiem o co chodzi, aż tak slabo gram, ze nie ma ratunku? :<

Opublikowano

1. Jeżeli zacząłeś dopiero grać to narazie nie myśl o runach. Runy się kupuje +20 lvl.

2. Są tak zwane strony, które możesz użyć na wszystkich postaciach, tzn. robisz sobię 2 strony run (AP i AD) i jak grasz powiedzmy X AD to bierzesz stronę run pod AD a jak Y AP To bierzesz stronę run pod AP :)

3. Ashe, Anie, Master, Trynd. Zależy czym wolisz grać.

4. Na początkowych lvlach są "nooby" i może dla tego przegrywasz. Pograj trochę to się pouczysz, być może to z twojej winy przegrywacie ;)

Jak jeszcze coś to pisz.

he?

Opublikowano

AD - postacie które biją bardzo mocno z łapy tj. Ashe, Master Yi.

AP - postacie które opierają się na magii tj. Veigar, Annie i wiele więcej.

Coś jeszcze ? Pisz. :)

he?

Opublikowano

Nie, tzn. tak. AD to jest ogół postaci, które zalicza się do Attack Damage.

Jeżeli weźmiesz np. Mastera to wybierasz tak zwanego AD.

Może to Ci coś pomoże:

http://www.mpcforum.pl/topic/324022-tutpodstawowe-pojecia-w-league-of-legends-i-wiele-wiecej/

he?

Opublikowano

Nie no, ja sie poddaje, bez sensu to jest jak bylem tuż całym teamem pod bazą wroga to jak sie skonczylo? Po dupie dostaliśmy, raczej lol nie pasuje do mnie, a szkoda.

Opublikowano

Nie irytuj się po kilku grach. Noob team się zdarza, dość często.

Pograj z początku na Co-op vs AI (tryb z botami) obeznaj się z mechaniką gry, summoner spellami, umiejętnościami postaci i dopiero graj normale.

Opublikowano

Gram ciągle z botami, gram już 8 mecz i nadal ciężko, a nawet coraz ciężej. Najwyżej będę musiał katować. Prosze o closed.

Opublikowano

Ty tu przegrywasz z botami, ja mam teamy co 10 pod rzad przegram (normal game) ... A co do tematu, zagraj tryndą/garenem nie mają many/energii co bardzo Ci ułatwi grę.

Opublikowano

Grałem Garenem, łatwo nawet ale też przegrywałem. Tylko Tryranda i Garen nie mają many?

Nie, jest kilka takich championów, np. Riven, Shyvana, Katarina, etc. Niektóre postacie są też na energie, szybciej regeneruje się, niż mana.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...