Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Pomocy w sprawie zabezpieczeń serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od 10 dni mam postawiony serwer minecrafta na hostingu puk*wka.pl . Serwer bardzo dobrze się rozwija, ale niestety mamy duży problem ponieważ średnio co 2-3 dni ktoś włamuje się na konta adminów w tym również moje konto H@ (w grze oczywiście). Wygląda to tak, że gdy admin jest na serwerze to widać że ktoś wszedł z jego nickiem i po chwili kicka admina z powodu "move to quikly (Hacking)? ". Wiem że ten kick to zabezpieczenie przed czitami. Ale co mogę zrobić aby takie ataki nie były dokonywane? Admini zmieniają hasła bardzo często i są one trudne to odgadnięcia, wręcz nie możliwe . Mimo to ciągle jest to samo. Za każdym razem banowałem osobę która wchodziła na nicki adminów z konsoli na IP. I to skutkowało ale tak jak mówiłem na 2-3 dni. Do FTP i całej reszty mam dostęp tylko ja. Sprawdzałem na komputerze milion razy czy nie mam wirusów, keyloggerów itp itd. Czysto. Po za tym nic nie ściągałem ostatnimi czasy. Czy może mi ktoś pomóc w tej sprawie lub coś poradzić ? Z góry dziękuje i proszę o szybką i skuteczną radę, ponieważ na serwie bardzo często przebywa 30/30 osób i lepiej aby takie "gafy" nie miały miejsca. I dodam jeszcze, że admini to zaufane osoby, które znam osobiście.

Opublikowano

Wejść na konto admina można przez pluginy do rejestracji np. xAuth itp. nic na to nie poradzisz, ponieważ posiadają one luki.

Co do FTP, to wątpię że ci do niego wbiją :)

Jak wbiją Ci na server, to go wyłacz, sprawdź logach ip i działaj ;) Chyba wiesz o co chodzi ^^

Pozdrawiam.

Możesz zrobić też konto "Tajniaka" z wszystkimi uprawnieniami i po cichu ich wyeliminujesz :)

Polecam, to działa.

Pozdrawiam Serdecznie.

Jeżeli Ci pomogłem zapodaj "Lajka", to w zupełności wystarczy.

Oferuję pomoc techniczną w zakresie plików serverowych, pluginów oraz innych dotyczących MineCrafta.

Jeżeli masz jakiś problem, to po prostu napisz mi wiadomość ;)

Lubie pomagać ^^

mca.png

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...