Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] używanie cuboida

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od niedawna posiadam serwer minecraft, ale teraz zobaczyłem ,że mam duże problemu z poprawnym korzystaniem z cuboida.

Sądzę ,że albo nie do końca opanowałem komendy lub stawianie cuboida jest trudniejsze niż myślałem. Więc tak, moje problemy zaczęły się gdy chciałem wyznaczyć graczowi działkę w mieście (oczywiście miasto w całości było objęte cuboidem).

Pierw przypisałem graczowi działkę, potem wpisałem

/region setparent <nazwa_działki> <miasto>

,i wtedy zaczął się mój problem. Gracz zdecydował ,że chce zmienić działkę ,zgodziłem się , wpisałem

/region delete <nazwa_działki> do tego chwili wszystko szło dobrze. Znów wyznaczyłem graczowi odpowiednia (inną) działkę ,i nazwałem ją tak samo jak jego poprzednią działkę .Gdy już mu wszystko przypisałem okazało się ,że posiada on 2 działki , pierwsza ,którą ponoć zlikwidowałem oraz nowo wyznaczoną. Jest na to jakaś rada? Może wiecie gdzie zapisują się cuboidy (mógłbym je po prostu zresetować ,jakby nic innego nie pomogło). Dodam ,że nazwa działki była jaka sama jak nick gracza ,ale nie sądze ,że na tym polegał problem.

PS.A może istnieje jakaś różnica pomiędzy komendami

/region delete <nazwa_działki> a /region remove <nazwa_działki> ??? Przyznam,że? nie zagłębiałem się akurat w tych komendach więc nie jestem pewien, co do ich znaczenia

Pozdrawiam

Opublikowano

Jest bug w pluginie z koemnda /region setparent nie uzywaj jej, polecam komende /region setpriority <nazwa cuboida> 9 ta komenda dziala mniej wiecej podobnie, podnosi ona pierwszenstwo cuboida o 9, czyli mozesz tam zalozyc jeszcze 7 cuboidow a gracz bedzie mogl tam dalej budowac.

A bug w tamtej komendzie polega na tym, ze ona pozwala graczowi budowac na obu cuboidach, sprawdz gracza, czy moze budpwac na cuboidzie miasta, prawdopodobnie bedzie mogl.

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

@Up

Kolego , ta komenda wcale nie jest zbugowana , poprostu nie potrafisz jej poprawnie obsługiwać -.-

post_it_i_m_back.jpg

|

|

|

\/

I like it ! =)

40259288040883551592.jpg

Opublikowano

oj uwierz, ze w niektorych wersjach jest, na 2 roznych wersjach world guarda uzywalem tej komendy na jednym laczyla mi wszyskie cuboidy a na innej wersji dzialalo wszystko normalnie.

35353.png

18703.png

32266.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...