Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry H'n'S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam gry Hack n Slash podobnej do Diablo 2(coś w podobie) lub Mythos. Zależy mi, żeby była na minimum 3 osoby. (żeby dało się grać we 3 osoby). Wszystkie dobre propozycje zostaną wynagrodzone. P.S Najlepiej darmowe ;) i nie mało wymagające.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Znaczy borderlands to świetny Hns ale nie wiem czy o to ci chodzi...

Z konwencjonalnych to poleciłbym ci Hmmm... Torchlight, z modem multiplayer.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@ManInHat

Dafuq? Od kiedy Borderlands jest hack n' slashem a nie FPS'em z elementami RPG?

@Top

Titan Quest miał chyba tryb multi. W Sacred(wszystkich częściach) też chyba jest multi. I jeszcze Mage Knight: Apocalypse, tu jest chyba nawet co-op.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@ManInHat

Dafuq? Od kiedy Borderlands jest hack n' slashem a nie FPS'em z elementami RPG?

@Top

Titan Quest miał chyba tryb multi. W Sacred(wszystkich częściach) też chyba jest multi. I jeszcze Mage Knight: Apocalypse, tu jest chyba nawet co-op.

Sprostowanie : Mieszanką FPS-a z H'n'S, RPG tam nie ma, gdzie są chociażby : dialogi ?

Opublikowano

Ty chyba kurwa nigdy nie grałeś w żadnego hack n' slash'a i nie znasz definicji tego gatunku, nawet z nazwy można się już trochę domyślić.

Opis Borderlands:

Strzelanka pierwszoosobowa z trybem kooperacji dla czterech osób. Twórcy gry połączyli dwa gatunki: strzelaninę FPP z elementami RPG

RPG tam nie ma, gdzie są chociażby : dialogi ?

W cRPG główny nacisk stawia się na fabułę, dialogi itd. W H n' S główny nacisk położony jest na walkę i rozwój bohatera. Dlatego też wymyślono taki gatunek, żeby oddzielić np. takie Diablo od gier takich jak Gothig, Baldur's Gate itp.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

H'n'S ma widok (diablo,sacred itp) z góry.

Borderlands NIE JEST H'n'S tylko połączeniem FPS i RPG...

BTW. Znajdzie się taki user, który nie wie o czym rozmowa, a dalej mówi i głosi nie prawdę. (ManInHat)

Opublikowano

Uprzejmie proszę, moglibyście NAJPIERW zasięgnąć informacji a potem się wymądrzać?

http://www.modernwar...and-slashe.html

http://tvgry.pl/?ID=661

UP

Tak, kamera definiuje gatunek gry, cieeekawe...

DOWN

Jak widać tam też są niedouki...

DOWN

Skończyło mi się chcieć kontrargumentować debilizm, poczytaj sobie o cechach RPG i HNS to wtedy pogadamy...

Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Borderlands

Przeczytaj 1 akapit.

Borderlands łączy w sobie charakterystyczne cechy dwóch gatunków: FPS oraz cRPG. Rozgrywającą się w bliżej nieokreślonej przyszłości akcję obserwujemy z perspektywy pierwszej osoby i używając wielu rodzajów broni eliminujemy duże grupy przeciwników, jednocześnie rozwijając swoją postać i dobierając jej sprzęt. Za przygotowanie tej produkcji odpowiedzialna jest doskonale znana graczom firma Gearbox Software, która zasłynęła głównie dzięki hitowej serii taktycznych strzelanin Brothers in Arms.

cytat z gier-online

Od kiedy borderlands jest Hack n Slash'owa gra?. Wiadomo ze sie non stop napierdala w tej grze ale to jest rpg/fps -.-.

To tak samo jak by nazwac GTA 4 rpg'egiem, bo musisz wcinac jedzenie aby miec full hp itd...

Moze i to nie jest to oco ci chodzi ale polecam ci Diablo II i jego nastepce > Titan Quest + Immorthal Throne

Cytat z forum, którego podałeś :)

@UP

Refresznij strone i zobaczysz jeszcze parę źródeł, że to nie H'n'S

Kolejne:

Borderlands - najnowszy FPS studia Gearbox Software nie jest zwykłym FPSem. Ze względu na to, że w grze występują elementy typowe dla RPGa często nazywa się go RPSem, czyli Role Playing Shooterem. Jak się udała taka hybryda? Różne są opinie - jednym się podoba, innym nie, a mi? Mnie Borderlands wciągnął bez reszty - czekałem na taką grę całe życie, co mam nadzieję, że udowodnię w poniższej recenzji wink_prosty.gif

Zródło: Recenzja magazynu CD-Action.

Opublikowano

Na koniec tylko

Borderlands to gra FPP, osadzona w konwencji science-fiction, opracowana przez Gearbox Software i wydana 26 października 2009 roku przez 2K Games. Charakteryzuje się nieszablonową grafiką i próbą połączenia FPS z mechanizmami znanymi z hack'n'slashy. Gra promowana jest jako pierwszy Role-Playing Shooter[1].

Sam podałeś ten link idioto...

DOWN

Tym bardziej 1-2 elementy RPG nie robią z niego RPG (jak pisałeś wcześniej). Koniec.Kropka. :)

DOWN

2XUP to twój post debilu...

Eeee... Da Fuq! Screeny, które dałem pokazywały lepszą grafę na IPH a ty dalej darłeś ryja "Ale lepszy sprzętowo!", "Iphone dla burżuji", "Wytrzymalszy" i w kółko taklie same, debilne argumenty... Zmęczyło mnie to, jak pewien mądry człowiek powiedział "Z debilami się nie dyskutuje, ich się banuje", no ale ze względu na to, że nie posiadam środków do zbanowania twojej żałosnej osóbki, to zakańczam tą bezowocną, wyjałowioną dyskusję...

A król Haterów ogląda temat i nie grzmi :)

Opublikowano

2-3 elementy z hns nie zrobią gry tego gatunku :)

Gra jest RPS, a nie H'n'S. Koniec.Kropka.

UP

Ja nie będę słuchał twoich pseudo-argumentów. Nie pamiętasz, jak po uświadomieniu ci, że grafa na IPH jest taka sama jak na SGS II (GTA3) to od razu się zamknąłeś :)

Dodaj do tego, że podałeś SS ZMODOWANEGO GTA 3 :) Tekstury HD, inne wozy etc.

Opublikowano

Titan Quest

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...