Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Minecraft

ObiOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Zrobiłem wczoraj dyskusję na temat Minecrafta, ale została zamknięta i dana do Kosza.

Nie chodzi mi o wersję najnowszą Minecrafta, tylko o samą grę. Co wam się w niej podoba,

co chcielibyście zmienić, co usunąć, co jest niepotrzebne itd.

Jest to otwarta dyskusja więc każdy może się wypowiedzieć.

Spam oczywiście będę zgłaszał :)

Opublikowano

Ogólnie minecraft, wygląda na kultową grę ponieważ duża ilość osób/graczy gra w minecraft'a i ta populacja dalej rośnie(coraz więcej osób gra). Można by było zmienić coś takiego jak: Żeby Ludzie we wieskach chodzili normalnie do spania, sami sobie jedzenie robili itp. Mogli by dodać minecraft'a do sklepów np:Takich jak empic A w pudełku znajdował się by gift code.

35353.png

Opublikowano

@Up

MineCraft już dawno miał być w sklepach, a z tego co czytałem już dawno jest na XBOX 360 Kinect ! xD

Jednakże jest dostępna płyta do kupna za około 100zł z Tutorialami, Mapkami i skinami.

Opublikowano

Minecraft przypomina mi klocki lego z dzieciństwa, tylko nie mam ograniczenia klocków.

Każdy element do siebie pasuje mniej lub bardziej, ale nie mam tutaj wyznaczonego kierunku, mogę budować to co mi moja wyobraźnia nasunie w danej chwili.

Żadna inna gra tak tego nie oddaje jak Minecraft ! Uwielbiam gdy widzę przestrzeń i mam poczucie tego, że nikt inny mi nie wejdzie i nie rozwali tego. To mój mały świat w którym się zamykam gdy wszystko inne staje się okrutne.. Wiem, że to brzmi dziecinnie i jak u nolife, lecz Minecraft jest wehikułem czasu do lat beztroski ;)

Opublikowano

Ja głównie o Minecrafcie sądzę podobnie jak Up, lecz może też to być gra, przydatna do architektury :)

Np. Dom. Jest się bogatym. Stworzy się piękny dom w Minecraft i wybuduje taki w realu.

Ale lepiej do takich większych budowli :)

Opublikowano

Ja głównie o Minecrafcie sądzę podobnie jak Up, lecz może też to być gra, przydatna do architektury :)

Np. Dom. Jest się bogatym. Stworzy się piękny dom w Minecraft i wybuduje taki w realu.

Ale lepiej do takich większych budowli :)

Można sobie stworzyć zarys tak jak powiedziałeś, lecz nie stworzysz dokładnych planów..

Choć pewnie niektórzy architekci korzystają z minecrafta patrząc po niektórych budynkach, lub choćby drogach ^^

Opublikowano

Osobiście, to ja bym usunął w minecrafcie ulepszanie itemów i robienie potów. Również nie podoba mi się nowy świat: Ender. Podoba mi się pomysł z wioskami, ale bez npc. Ostatnio myślałem nad opcją "RPG" przy tworzeniu świata, czyli kupowanie i sprzedawanie itemów u npc. Skille, większe miasta i takie tam. Najbardziej mi się podoba minecraft beta 1.2_02 (chyba tak to szło), lub wersja później z łóżkami. Niestety, nie użyję minecraft version changer, bo nie będę miał możliwości grania w opcję multiplayer, gdyż większość serwerów jest na najnowszą wersję. Coraz mniej gram w minecrafta.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Siema !

Co wam się w niej podoba,

Nic

co chcielibyście zmienić, co usunąć, co jest niepotrzebne

Ta gra jest niepotrzebna usunąłbym ją z tego świata

s2c77Oa.png

Opublikowano

Tak samo jak up w tej grze podoba mi się nic, nie przeszkadza mi że gracie w swoje klocki, ale najbardziej mnie wkurza to że zakładacie swoje tematy nie w swoim dziale. Co z tego że mod kazał ci tu napisać? :D Regulamin jest i każdy powinien go przestrzegać. Zgłosiłem z prośbą o przeniesienie.

Opublikowano

@Up

Napisałem temat w dziale Minecraft, lecz ten temat został przeniesiony tutaj. Nie wiem dlaczego masz do mnie pretensje.

Opublikowano

Chciałbym usunąć :

- Potiony

- NPC nie powinny nic nam sprzedawać itp. lesz powinny sobie być i tylko budować.

- Golemy

- Ender

- Ulepszanie itemkow jest spoko tylko ten magiczny połysk po ulepszaniu.

Ogólnie to jestem za Dodanie nowego Trybu "RPG"

I tam przenieść wszystkie te cholerstwa ^.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...