Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w minecrafcie

patrykchrzan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem bo od wersji 1.0.0 strasznie mi sie tnie minecraft nie wiem czemu ale jak gram mam 5-15 fps wgralem optifine nic nie pomoglo ustawialem w opcjach jak ma Bremu Husiek i dalej to samo prosze o pomoc

Gość                
Opublikowano

Zaktualizuj stery do karty.

re-instal javy jeśli 6 jeśli nie to zainstaluj 7 :)

Opublikowano

Polecam, abyś spróbował coś zrobić za pomocą tego poradnika:

http://www.mpcforum.pl/topic/570861-tutminecraft-ci-sie-tnie-to-juz-nie-problem/

35353.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Optifine z DOBRYMI ustawieniami (to że Husiek czy Bremu mają takie ustawienia nie znaczy że masz tak samo dobry komputer i ci tak będzie dobrze działało), Gamebooster, update javy (bardzo mi pomogło - z <30 do nawet 80), usunięcie niepotrzebnych dodatków (texturepacki wyższe niż 16x16, modyfikacje, savy po 20 GB), zamykanie niepotrzebnych aplikacji (GG, Skype, przeglądarki itp., itd.), reinstall Minecraft'a (raz miałem tak że miałem ledwo 2-3 fps, a jak zrobiłem reinstal bo mod mi grę crashował to miałem po 30-60 czasami nawet 70), graj na małym oknie Minecraft'a (dodaje ok. 10 FPS).

???

Napisał, że opti fine nic nie daje..

Jak ma ustawienia takie jak Bremu i Husiek to się nie dziwić. Ja z dobrze skonfigurowanym OF miałem podskok FPS z 20 do 50, a z takimi ustawieniami jak w.w. miałem 15/20.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...