Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Configu zwiększającego FPS.

ipaikillah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam configu do MULTI. Single działa na 60fps, ale multi na najniższy mam ok. 40fps. Możecie coś poradzić?

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Hamachi off , inne programy też , ofnij antyvira , zaktualizuj sterowniki i najlepiej ściągnij z neta te od nvidii

Opublikowano

Hamachi off , inne programy też , ofnij antyvira , zaktualizuj sterowniki i najlepiej ściągnij z neta te od nvidii

Tyle, że mam Radeona a sterowniki mam najnowsze.

Opublikowano

Ustaw Jakość obrazu na NATYWNA wyłącz cienie i antyaliasing.

Dzięki takiemu zabiegowi zyskujesz conajmniej 30fps

65un.jpg

Pomogłem!? Kliknij Lubię to! :D

Opublikowano

O Boże czy wy nie rozumiecie że on chce mieć przyzwoitą grafikę czyli (1024-1024) i detale wysokie + 60 fps

O Boże to jak ustawi na NATYWNA to wlasnie tak będzie ?! Opcja NATYWNA to już jest cos takiego jak config na FPS!

Pozatym WTF? Komu na wysokich detalach config na FPS? Żeby wczytające sie obiekty co chwile mu ścinały grę?

Pozatym jeżeli ma procesor 2 rdzeniowy a nie cztero to zapomnij o wysokich detalach....!

Ja mam 2x3.0Ghz NVIDIA GEFORCE 9600GT 512mb 3gb pamięci operacyjnej i owszem idzie na wysokich i mam 60 FPS a jak w grę wchodzą wybuchy to już wogóle spadek FPS-ow jest koszmarny.

Ustawienie grafiki na natywną rozwiązało wszelkie moje porblemy (grafa jak mw2 i około 110 FPS ) a roździelczość mam ustawioną 1280x1024

Pozatym gościu doedukuj się zanim cokolwiek napiszesz... Po co grzebać w configu jak w opcjach przestawiasz 3 pozycje i gra chodzi wyśmienicie.

Pozatym ustawienie opcji na natywną jest właśnie po to bo activision pomyślała o graczach ze słabszymi sprzętami?

CHCESZ MIEĆ WYSOKIE TO ZAINWESTUJ W KOMPA

I teraz do ipaikillah : skoro piszesz taki post to wypadało by też napisać na jakim sprzęcie chcesz coś wyciągnąć z tej gry... Naprawdę to by wiele ułatwiło.

65un.jpg

Opublikowano

AMD Athlon 64 x2 procesor QL-65 2,1GHZ

Karta: ATI Radeon HD 3200

4gb RAM

2mb/s net

Proszę.

W cod4 na najniższych mialem 40 fps, ze specjalnym configiem na fps-nie spadało poniżej 60fps ;) nawet do 120 dochodziło

Rekrut
Opublikowano

Optifine w MC robi więcej złego niż pomaga ;) Sam używałem OF w MC na 2 rdzeniowym procku (OF specjalnie pod wydajność dla 2 rdzeni) i spadki fps miałem drastyczne podczas wczytywania chunków itp rzeczy (co ciekawsze inna wersja PF bodajże na AA dawała ponad 130 fps ale spadki niekiedy także były do 4-6 klatek ).. ale nie o tym wątek.

Do MW3 nie ma czegoś takiego gra zaś nie jest jakoś specjalnie pożerająca zasoby sprzętowe nie mniej jednak do online polecam ustawienia medium a cienie na niskie i AA na max 4 (ja sam wyłączam AA w multi w każdej grze w jaką gram );)

Opublikowano

Masz tu link https://rapidshare.c...5/config_mp.cfg

Skan https://www.virustot...sis/1330803402/

I wygląda to tak,że sam go zrobiłem... Zrób sobie kopię zapasową tego co masz aktualnie i podmień na ten. I powiedz jak wrażenia..

Roździelczość w grze będziesz miał taką jaką masz ustawioną na pulpicie i nie będzie jej się dało zmienić ponieważ gra będzie w oknie bez ramki bo z tego co zauważyłem w oknie bez ramki widocznie podwyższa się wydajność niż jak by gra była ustawiona na pełnym ekranie. Nie wiem dlaczego tak się dzieję..

Ale weź najpierw zobacz jak u CIebie będzie to latać.

65un.jpg

Opublikowano

@up dzięki wielkie za config, ale nie wiem czemu na każdym configu mam jakby takie przycinki myszki, że miejscami nie chodzi mi ona płynnie ;/ Macie jakieś pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...