Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dodać bony w mieczu np. ostrość 127 lvl?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz dookoła stołu do zaklinania mieć półki z książkami. Odległość od stołu jedną kratkę i półki dookoła na 3 bloki wysokości.

PS. Nie da się mieć czegoś na 127 lvl. Max to 50 :)

@edit

sorra źle przeczytałem..

Opublikowano

Nie ma do tego komendy. Pozostaje tylko plugin, ale raczej takiego nie ma. Możesz pobrać plugin na edytowanie lvl (nie pamiętam nazwy), zmienić lvl i ulepszyć używająć stołu.

Opublikowano

Ludzie jemu chodzi o dodanie 'enchantow' do itemow a nie expa.

Plugin do tego:

TIMTHEENCHANTER

minecraft24h.png

Poszukiwani redaktorzy! Wynagrodzenie doładowania do sieci komórkowych!

Opublikowano

Ludzie jemu chodzi o dodanie 'enchantow' do itemow a nie expa.

Plugin do tego:

TIMTHEENCHANTER

dzieki

W Essentials jest komenda /enchat ;)

mozesz doklade komedy podac?

zgory dzienks

mca.png
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

tak jak powiedział Perzot, w Essentials jest komenda /enchant.

Bierzesz w rękę dany przedmiot, który chcesz ulepszyć i piszesz komendę /enchant, wtedy na czacie pokazą się wszystkie enchanty.

Potem piszesz np./enchant smite 5

Opublikowano

Jest też Single Player Commands. Podświetlasz co chcesz zenchantować w pasku inwentarza, wpisujesz /enchant list, potem /enchant add [iD enchantu z listy] [Level].

//edit: Sorry, nie zauważyłem, że to ma być na server. Ale komuś się może przyda D:

Jeśli Ci pomogłem, Polub!  ^_^ 

- forum gier

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wszystkie odpowiedzi ODPADAJĄ!

ODP:

Wgraj na serwer plugin TimTheEnchanter (jeśli silnik Vanilla, nic nie poradzisz).

Zrób reload.

Weź item do ręki i wpisz /enchant <nazwa> <level> MAX LEVEL 1000

Dostępne komendy:

/enchant all - enchantuje dany item na najlepsze możliwości.

/enchant all natural - enchantuje dany item na najlepsze naturalne możliwości.

/enchant <nazwa> max - enchantuje dany item na daną umiejętność np Sharpness ale na maksymalny poziom (LVL).

/enchant <nazwa> <level> - enchantuje dany item na daną umiejętność np Sharpness na podany poziom.

/enchant reload - Przeładowywuje plik konfiguracyjny.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Popularne błędy:

P - pytanie

O - odpowiedź

1.

P: Plugin nie wyświetla się na liście pluginów i nie działa. W konsoli jest błąd: "Is it up to date?"

O: Wersja pluginu najprawdopodobniej jest zła. Zainstaluj inną wersję.

-------------------------------------------------

2.

P: Plugin wyświetla się na liście pluginów, ale ma kolor jasnoczerwony. Co robić?

O: Wgraj plugin PlugMan, a następnie wpisz /plugman enable TimTheEnchanter. Plugin powinien stać się jasnozielony. Jeśli dalej nie działa, wpisz ponownie /plugman enable TimTheEnchanter, i podaj błąd z konsoli (log).

3.

P: Plugin wyświetla się na liście pluginów jako kolor jasnozielony, ale komendy nie działają. Co robić?

O: Prawdopodobnie plugin gryzie się z innym pluginem lub plugin jest źle wgrany. Usuń pluginy, i sprawdź czy działa.

4.

P: Plugin nie chce się pobrać na komputer.

O: Miałem taki problem. Odczekaj do 3 dni, a w tym czasie co kilka godzin (w miarę możliwości) próbuj pobierać znów plugin.

To tyle jeśli chodzi o Moją odpowiedź. Liczę na naj i plusika :)

Nie wszystkie. W essentials jest komenda /enchant, lecz żeby odblokować enchanty na nawet 10000, tak 10000 musi wejść w config.yml i wyszukać linijkę na po dobie tej:

To jest ukryta treść, proszę

Nie wiem czy to dokładna fraza, lecz na pewno jest podobna. Wartość zmieniamy na true i możemy się bawić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...