Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PHP]sleep()

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Chcę zrobić coś takiego :

Wyświetla mi na stronie napis :

Siema nupku !

A po 10 sekundach wyświetla :

:)

Napisałem coś takiego :

(to jest CAŁY KOD pliku ;p)

<?php
echo 'Siema nupku !<br>';
sleep(10);
echo '';
?>

Ale przeglądarka tak jakby czekała te 10 sekund i potem kończyła wczytywanie strony ponieważ wyświetla mi od razu :

Siema nupku !

:)

Wiecie jak to rozwiązać ? ;) Ja myślę ,że coś z if'em ,ale jakoś tak nie bardzo wygląda to wdł. mnie.

Opublikowano

Po 1. Nie ten dział :-)

Po 2. sleep z autoit ?

Polecam zrobić tak :

Tekst który się wyświetli ,jeżeli minie określony czas strona zostanie odświeżona i pokaże się następny tekst.

Ale nie polecam tego robić w PHP ,lepszy JavaScript do tego. Ponieważ PHP działa po stronie serwera a js po stronie klienta (jak dobrze pamiętam) i nie będzie zbędnego odświeżania.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Ja bym tę treść co ma się pojawić po pewnym czasie, dał do jakiegoś ukrytego diva i potem przez JS po 10sekundach zmieniał jego styl na widzialny :)

Opublikowano

No niby też dobrze ,ale dokładniej chcę zastosować coś takiego :

Pobiera listę zalogowanych z ostatnich 15 minut (dajmy kolumna Last_online w tabeli Users)

Czyli :

mysql_query("SELECT * FROM Users WHERE Last_online > $_15minut ORDER BY Last_online DESC");

I co minutę sprawdza jeszcze raz i dopisuje kolejnych ;). Na tym polega cały trik.

Opublikowano

Polecam bliżej zapoznać się z Ajaxem. Najlepiej używaj do niego biblioteki jQuery.

"Nie ma ograniczeń dla tego, co możesz osiągnąć, kiedy powinieneś robić coś innego."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...