Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Pisanie Botów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc jaki język polecacie do pisania botów do gier MMO? Co prawda programuję trochę i to nie w jednym języku jednak iągle mnie dręczy,jaki język użyc. Głownie chodzmi o gry MMO przykładowanie uzdrawianie psotaci,podnoszeni i takie inne pierdułki.Czego użyć?

Opublikowano

Imo. AutoIT, później możesz powoli brać się za c++, choć nie gwarantuje że szybko uda ci się wkuć wszystkie funkcje na pamięć, ponadto zrozumieć sam język ( jeśli pierwszy raz programujesz w c/c++), ale możliwości w tym języku po "nauczeniu" się są bardzo duże .

edit:

alternatywnie jest jeszcze Visual Basic .

Opublikowano

Hmm, ale dzięki nauczeniu C++ będę w stanie się nauczyć tak zwanego pisania "cheatów"

Nie rozumiem co masz na myśli pisząć " nauczyć pisania cheatów " .

Musisz po prostu zrozumieć ten język, nauczyć się funkcji, bibliotek i innych pierdołek ...

Zaczynając programowanie polecam pierw przeczytać tego tuta:

http://www.mpcforum.pl/topic/508973-tut-faq-jak-zaczac-przygode-z-programowaniem-c/

Jak już pojmiesz te "podstawy", nauczysz się posługiwaniem CE. i szukaniem z niego wartości z gry, niezbędnych do napisania bardziej zaaw. cheata, to powinienneś być w stanie.

Ja tylko mogę polecić na początek trochę ogólnie spojrzeć na ten język i nauczyć się z internetowych kursów, potem przeczytać kilka kodów źrółowych z neta na jakiej zasadzie są tworzone te cheaty i przestudiować .

To, jak szybko nauczysz się pisać cheaty do gier to tylko Twoja indywidualna sprawa, i to jak się do tego przyłożysz .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...