Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer Last Chaos episode 1!

maly2172

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce zrobić tut jak zrobić swojego priva ale ja patrzyłem inne tutoriale to albo pliki nie działają albo nie do końca wytłumaczone więc zapraszam do lekturki poniżej :]

Potrzebujemy pliki takie jak:

Client ep1 (najlepiej supreme)

supremelc.tk (żeby ściągnąć clienta trzeba się zalogować!)

Navicat (nie daje skana bo ze strony producenta)

http://www.navicat.c...l_overview.html

Hamachi (nie daje skana bo znalazłem ten link na necie!)

http://www.instalki....2p/Hamachi.html

xampp (potrzebny do zrobienia strony rejestracyjnej.nie daje skana bo znalazłem na necie!)

http://download.chip...MPP_167239.html

Pliki Serwerowe

http://www.mediafire.../?1qgt8p7twdy9v (pobierz te które najwięcej ważą!)

IP-Change.exe

http://www.mediafire...dxc6o8z0mde8d86 (nie daje skana! ściągasz na własną odpowiedzialność)

VipLC.bat (jako start.bat)

http://www.mediafire.com/?6jbtyii1ta1rt7s

1.Okay teraz instalujemy navicata,hamachi,xamppa

i rozpakowujemy pliki do jakiegoś folderu lub gdzie tam chcecie.

2.Następnie robimy swoją sieć w hamachi i klikamy "x" ten guzik w rogu programu.

3.Gdy już to zrobiliśmy to wchodzimy w Navicata (ja mam angielską wersje) i klikamy Connection ==> wpisujemy nazwe serwera ==> i nie wpisujemy żadnego hasła i klikamy "test connection" czy jakoś tak i jak nam wyskoczy błąd dopisujemy hasło i klikamy zapamiętaj hasło...

4.Ok teraz klikamy na tą baze ppm (prawy przycisk myszy) i klikamy New database (musimy utworzyć 3 nowe database) pierwszą baze nazywamy tak: newproject_data drugą newproject_db trzecia newproject_db_auth ok gdy mamy 3 bazy wchodzimy w nasze pliki serwerowe ==> SQL Daten i tam mamy pliki .sql więc klikamy na pierwsza baze w navicacie (newproject_data) i przeciągamy z plików serwerowych do navicata (odznaczamy tam te 3 ptaszki bo inaczej jak zabijemy potwora to serwer się wyłączy) i tak robimy z 2 pozostałymi bazami.

5.Ok wyłączamy i wlączamy navicata żeby się zresetował następnie wchodzimy w newproject_db ==> bg_user i tam mamy tabele jeżeli mamy pustą to wpisujemy w user_code 100 user_id nasz nick a bardziej w prawo passwd i tam nasze hasło wtedy nasze konto jest już zrobione a jak macie juz jakieś konta to klikamy na dole "+" wyłączamy navicata wchodzimy w pliki serwerowe i w IPTOOL wpisujemy nasze ip z hamachi i klikamy "x" w kącie programu następnie wchodzimy w supremelc i tam jest plik sl.dta trzeba zmienic tam IP na z hamachi i tam powinien być program "IP Editor" wchodzimy w niego klikamy pierwszy guzik i ładujemy sl.dta i wpisujemy nasze ip z hamachi następnie klikamy drugi guzik i zapisujemy, uruchamiamy LCSM w plikach serwerowych i odpalamy przez start.bat i gramy!

Podobał się tut? daj +++

Opublikowano

tam jest plik sl.dta trzeba zmienic tam IP na z hamachi i tam powinien być program "IP Editor

owszem jest plik ale jak otworze go przez notatnik to sa jakies dziwne znaki , jaki program tam żadnego programu niema !

Pomogłem daj Like

Opublikowano

tam jest plik sl.dta trzeba zmienic tam IP na z hamachi i tam powinien być program "IP Editor

owszem jest plik ale jak otworze go przez notatnik to sa jakies dziwne znaki , jaki program tam żadnego programu niema !

Soorki w cliencie supremelc macie "IP Editor"

Opublikowano

MOżesz bardziej sprecyzować gdzie on jest na wierzchy czy w folderach. Bo gdy pobralem Supreme to mialem 3 foldery dodalem patcha ze strony i nic wiecej nie było.

Pomogłem daj Like

Opublikowano

baardzo chaotycznie opisane. aż czytać sie nie chce ;/

Dodaj kolorki i przerób to na "wiersze"

Okay teraz instalujemy navicata,hamachi,xamppa

i rozpakowujemy pliki do jakiegoś folderu lub gdzie tam chcecie

następnie robimy swoją sieć w hamachi i klikamy "x" ten guzik w rogu programu.

wchodzimy w Navicata (ja mam angielską wersje) i klikamy Connection ==> wpisujemy nazwe serwera ==> i nie wpisujemy żadnego hasła i klikamy "test connection" czy jakoś tak i jak nam wyskoczy błąd dopisujemy hasło i klikamy zapamiętaj hasło...

ok teraz klikamy na tą baze ppm (prawy przycisk myszy) i klikamy New database (musimy utworzyć 3 nowe database) pierwszą baze nazywamy tak: newproject_data drugą newproject_db trzecia newproject_db_auth ok gdy mamy 3 bazy wchodzimy w nasze pliki serwerowe ==> SQL Daten i tam mamy 3 pliki .sql więc klikamy na pierwsza baze w navicacie (newproject_data) i przeciągamy z plików serwerowych do navicata (odznaczamy tam te 3 ptaszki bo inaczej jak zabijemy potwora to serwer się wyłączy) i tak robimy z 2 pozostałymi bazami.ok wyłączamy i wlączamy navicata żeby się zresetował następnie wchodzimy w newproject_db ==> bg_user i tam mamy tabele jeżeli mamy pustą to wpisujemy w user_code 100 user_id nasz nick a bardziej w prawo passwd i tam nasze hasło wtedy nasze konto jest już zrobione a jak macie juz jakieś konta to klikamy na dole "+" wyłączamy navicata wchodzimy w pliki serwerowe i w IPTOOL wpisujemy nasze ip z hamachi i klikamy "x" w kącie programu następnie wchodzimy w supremelc i tam jest plik sl.dta trzeba zmienic tam IP na z hamachi i tam powinien być program "IP Editor" wchodzimy w niego klikamy pierwszy guzik i ładujemy sl.dta i wpisujemy nasze ip z hamachi następnie klikamy drugi guzik i zapisujemy, uruchamiamy LCSM w plikach serwerowych i odpalamy przez start.bat i gramy!

bo aż oczy bolą.

Po za tym tut niczego sobie.

graphic.png

Opublikowano

niemam plików start moze ktos podeslac

Pomogłem daj Like

Opublikowano

to już było :

http://www.mpcforum.pl/topic/520872-tut-jak-zrobic-serwer-last-chaos-ep1/

a12cd1fa72f4efee9e9c6c4b105d8e65.jpg

Opublikowano

no tak było tylko zobacz że ja na tamtym tut robiłem serva to nie zrobiłem wiesz?:P itam wygasły linki a tu all masz i zaraz dodam start.bat

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja nie moge zrobic nowej database opcja jest nie dostepna cos tam pisze ale jest takie jakby niewiedoczne

ja nie moge zrobic nowej database opcja jest nie dostepna cos tam pisze ale jest takie jakby niewiedoczne

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

hmm a czemu nie dałeś źródła??

z tego co wiem to te pliki które tu są to są te same co ja mam w moim poradniku.

ja podałem źródło a ty??

dobra mniejsza o to...

a gdzie masz baze mysql??

do tego serwera jest potrzebna baza mysql, która zawarta jest w xamppie a tego nie napisałeś... bo napisałeś, że xampp to tylko do robienia strony reje itp...

normalnie szkoda gadać...

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

A jakie raty serwera będą kiedy zrobimy własny server LC ? :)

All będą x1, ale można sobie zwiększyć w bazie.

Magiczna sygnatura

pLaid.jpg

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...