Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze ulubiony smartfon/smartfony ?

xtiger54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Smartfon!!

Witam . Jestem ciekawy jakie są wasze ulubione smartfony. Możecie równierz w postach napisać z jakiego

korzystacie,Jakie polecacie,Jakie mieliście.

Mi osobiście jest ciężko powiedzieć jaki jest najlepszy , więc podam parę ulubionych.

- Galaxy Nexus

- Galaxy S Plus

-Galaxy S II

Posiadam Samsung Galaxy Gio. Nie jest to zbyt dobry telefon jak na obecne smartfony , mimo to mi się podoba. Ma Wifi,Dotyk,Processor 800 MHZ , troche Ramu,Swype [tego mi trzeba] .

Opis dotyczący Smartfonów [źródło WIKIPEDIA]

Smartfon (smartphone) – przenośne urządzenie telefoniczne integrujące w sobie funkcje telefonu komórkowego i komputera kieszonkowego (PDA - Personal Digital Assistant). Pierwsze smartfony powstały pod koniec lat 90, a obecnie łączą funkcje telefonu komórkowego, poczty elektronicznej, przeglądarki sieciowej, pagera, GPS, jak również cyfrowego aparatu fotograficznego i prostej kamery wideo. W nowszych modelach dostępne są też funkcje typowe dla PDA, jak zarządzanie informacją osobistą (ang. Personal Information Management). Niektóre modele potrafią odczytywać dokumenty biurowe w formatach Microsoft Office i PDF.

Pierwszy historycznie smartfon powstał już w 1992 r. – było to prototypowe urządzenie o nazwie Simon, które IBM pokazał na targach COMDEX i wprowadził na rynek w 1993 r. Oprócz funkcji telefonu komórkowego oferowało ono kalendarz, książkę adresową, kalkulator, notatnik, pocztę elektroniczną i gry. Użytkownik korzystał ze specjalnego pióra świetlnego. Obecnie smartfony stanowią znaczącą część rynku telefonii komórkowej. W roku 2010 sprzedano na świecie ponad 500 mln. egz., a w roku następnym przewidywana sprzedaż wzrośnie o 175 %[2].

Najpowszechniej używanymi systemami operacyjnymi sterującymi urządzeniem są Android, Bada OS, Symbian, iOS, BlackBerry OS, Windows Phone 7 (następca Windows Mobile)[3]. Według ostatnich badań (czerwiec 2011 r) już blisko 14 proc. Polaków posiada taki właśnie typ telefonu komórkowego[4]. Poza tym szacuje się, iż na koniec 2011 roku będzie w użyciu około 3-3,5 mln smartfonów, a ich udział w rynku telefonów komórkowych w Polsce w 2012 roku sięgnie 41% [5].

Urządzenia popularne na rynku amerykańskim są w zasadzie PDA z funkcjami telefonicznymi, natomiast na rynku europejskim i japońskim są to głównie telefony komórkowe z funkcjami PDA.

xtiger54.jpg

Opublikowano

każdy napisze o swoim bo raczej nie ma nikt tylu smartphone"ów żeby wybierać i oceniac ,który lepszy. Producenci robi kolejne telefony co zazwyczaj mają tylko lepsze parametry niż poprzednie modele. Póki co "Im nowsze tym lepsze". Jakbym miał wybierać to tylko samsung i Sony ,a Apple ale to już górna półka,zobaczcie na ceny.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepsze z najlepszych to Samsungi.

każdy napisze o swoim bo raczej nie ma nikt tylu smartphone"ów żeby wybierać i oceniac ,który lepszy. Producenci robi kolejne telefony co zazwyczaj mają tylko lepsze parametry niż poprzednie modele. Póki co "Im nowsze tym lepsze". Jakbym miał wybierać to tylko samsung i Sony ,a Apple ale to już górna półka,zobaczcie na ceny.

i tu się mylisz.Czasami bywa tak , że nowszy model nie jest koniecznie lepszy. W sumie to nie zależy głównie od parametrów , ale równierz od wyglądu,wygodności,czułości baterii , Wytrzymałości itp. Smartfony a szczególnie z androidem mają ten minus , że często je trzeba ładować

xtiger54.jpg

Opublikowano

Najlepsze smartfony=Samsung,

Sam posiadam Samsunga Galaxy mini i przypadł mi do gustu, szukałem akurat takiego telefonu. Nie za duży, ekranik idealny jak dla mnie, muzyka na słuchawkach też ładnie gra...

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Samsug Galaxy GIO - Posiadam i jestem zadowolony, nigdy Samusngi mi nie zawiodły ;]

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Gość malutki688
Opublikowano

HD 2 byl epiicki i dlugo nie bedzie takiego telefonu ktory bedzie tak dobry i tak dlugo bedzie trzymal si ena topie.

obecnie sgs2,note, sensation xl no i nowy nexus

Opublikowano

HTC. Ma zajebistą nakładkę systemową i fajny design. Nie to co Samsung zerżnięty z tej iDrożyzny.

(iphone dla niekumatych ;/)

y5r5.png

Opublikowano

Ja mam HTC Desire Z, dobre parametry, wygodna klawiatura, procek mógłby być trochę lepszy, ale ogólnie nie narzekam.

Opublikowano

Iphone

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

Samsung Wave 533 czy jak to się pisze..

Po prostu podoba mi się. Jest wszystko czego szukałem ;)

1393461645-U349224.png

Opublikowano

SE XPERIA:

X8

Arc S

Neo V

Sony:

XPERIA S

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Najlepsze smartfony=Samsung,

Sam posiadam Samsunga Galaxy mini i przypadł mi do gustu, szukałem akurat takiego telefonu. Nie za duży, ekranik idealny jak dla mnie, muzyka na słuchawkach też ładnie gra...

haha gowno sezonu ^^

HTC wildfire ssie te wasze tostery szajsungi

Gość malutki688
Opublikowano

to jest taki fanboj co zawsze pitoki o dupe maryni, olej go

no sg3 i htc edge to beda foniki;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...