Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ][RP] NET4GAME - [MINECRAFT] - [3 MARCA]

Talaturen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aCjsg.png

Sandboxowa produkcja niezależna, w której jedynym ograniczeniem jest własna wyobraźnia. Zdumiewające jest to jak MineCraft szybko osiągnął sukces i niebywale wielką popularność. Największe międzynarodowe portale gamingowe jednogłośnie uznały MineCrafta za fenomen, a średnia ocen na portalu metacritic wynosi 94. Mimo niesamowicie rozwiniętego trybu dla pojedynczego gracza największą niedoskonałością MineCrafta jest słabe przystosowane do dużych społeczności. Nasze autorskie oprogramowanie pozwoliło pozbyć się tej niedoskonałości i dostosować MineCrafta do naszych potrzeb, aby na serwerze mogła przebywać dowolna ilość graczy bez obaw, że ktokolwiek zaszkodzi Waszym wirtualnym kreacjom.

Każde rozwiązanie zostało zaprojektowane i stworzone w taki sposób, aby użytkownicy bez względu na stopień zaawansowania i wtajemniczenia potrafili bez problemu się odnaleźć. Chcieliśmy zapobiec natłoku informacji wyrytych na tabliczkach i chaosu jaki jest spotykany na innych serwerach i myślę, że nam się to udało. Nowo zarejestrowanych graczy przez grę prowadzi interaktywny tutorial wprowadzający stopniowo w najdrobniejszą funkcjonalność i zwracający uwagę na każde istotne miejsce.

LmTZy.png

Własne tereny

To jedna z naszych fundamentalnych funkcjonalności, dzięki której dowolny gracz może samodzielnie wybrać i oznaczyć teren, na którym chce rozpocząć budowę. Możliwość modyfikacji terenu jest możliwa tylko jeżeli go zakupimy - chyba, że modyfikacja ma miejsce w świecie przygody, o którym później. Cały proces kreacji własnego terenu jest intuicyjny i wspierany przez serię komunikatów, które asystują gracza przez całą procedurę. Absolutnie żaden z operatorów gry nie jest potrzebny do sfinalizowania tego procesu, wystarczy tylko gotówka, której wysokość jest zależna od wielkości terenu. Czyż to nie wspaniałe?

smile.png

Gdy już posiadamy własny teren możemy zacząć go dowolnie modyfikować i zbudować na nim co tylko zapragniemy. W budowie na Naszym terenie może uczestniczyć dowolna ilość pomocników, których uprawnienia możemy swobodnie modyfikować - od możliwości budowy przez uprawnienia dotyczące skrzynek i drzwi, kończąc na tych umożliwiających wylewanie lawy i wody.

Gospodarka

Gospodarka to jeden z najważniejszych aspektów każdego serwera. Źle zaprojektowana może pozwolić na całkowite jej zniszczenie - jeżeli nie będzie odpływu pieniądze, a przypływ będzie zbyt duży. Obowiązującą walutą będzie N$, na którą będzie można wymienić złoto. To nie jedyny sposób zdobycia wirtualnej waluty. Chcieliśmy rozwiązać zarabianie gotówki w taki sposób, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie - osoby ze smykałką do interesów, urodzeni przywódcy, czy gracze skupiający się jedynie na wydobywaniu i budowaniu. Tak więc biorąc udział w pojedynkach, prowadząc tętniące życiem miasto lub popularny sklep możemy dorobić się niemałej fortuny.

Miasta, budynki, polityka

Spędziliśmy dużą ilość czasu i przeanalizowaliśmy dziesiątki pomysłów, aby wykonać system miast w obecnej formie. Tak jak z terenami utworzenie miasta to stosunkowo łatwy proces, który można przejść bez jakichkolwiek trudności. Wystarczy spełnić szereg warunków takich jak posiadanie odpowiednio dużego terenu, spora ilość gotówki i odpowiednia ilość obywateli. Możliwości miast ograniczane zostały przez poziomy. Aby rozszerzyć swoją działalność i oferować obywatelom korzystniejsze warunki i lepsze możliwości, a przy tym zostać najatrakcyjniejszym z miast, należy realizować cele postawione przez oprogramowanie co prowadzi do awansu miasta. Przyłączenie się do jednego z miast nie jest wymagane, niemniej jednak, aby korzystać ze wszystkich oferowanych przez nas funkcjonalności należy to zrobić.

Integralną częścią miast są budynki, które są wymagane do rozwoju i poszerzania oferty miasta. Uprawnienia do ich tworzenia posiada burmistrz, a paleta dostępnych budynków zależna jest od poziomu miasta. Również proces tworzenia budynku jest przyjazny użytkownikowi. Wystarczy podstawić odpowiednio otagowaną tabliczkę i voil? - gotowe. Aktualnie wdrożyliśmy do oprogramowania następujące rodzaje budynków:

• Ratusz - jednym z warunków uzyskania statusu pełnoprawnego miasta jest zbudowanie tego budynku. Pełni on rolę głównej siedziby. Jeżeli dostaną się do niego członkowie wrogiego miasta, mogą oni zdobyć panowanie na terenie, na którym znajduje się ratusz
  • Szpital - użyteczny podczas wojen i potyczek. Stanowi wielkie wsparcie gdy w mieście nie ma innych sposobów leczenia
  • Kantor - jeden z najistotniejszych budynków. Znajdując się w nim możemy wymienić sztabki złota na gotówkę lub uzyskać dostęp do konta bankowego
  • Sklep
  • Gildia magów - tylko w tym miejscu możemy sporządzać mikstury, czy enchantować przedmioty. Budynek jest kluczowy jeżeli mamy zamiar osiągnąć zbrojną przewagę nad innymi miastami

To nie wszystko smile.png Konfrontacje polityczne, konflikty zbrojne, walki o pieniądze, wpływy i dominację w krainie - teraz to część rozgrywki. Stosunki między każdym miastem są z początku neutralne i to od burmistrza zależy jak pokieruje polityką żeby osiągnąć jak najwięcej profitów. Wobec tego udostępniamy możliwość zawierania sojuszy i wypowiadania wojen. O ile w przypadku zawierania sojuszy wymagana jest zgoda obu stron, to w przypadku wojen wystarczy wola jednej, aby status zmienił się u obu stron. Oczywiście nowo utworzone miasta będą pod dwutygodniową protekcją.

Jesteśmy zdania, że to kolejna funkcjonalność na której poznaniu i rozbudowie spędzicie przyjemnie dziesiątki, a nawet setki godzin.

o1yM4.png

Wieloświatowość

Rozgrywkę podzieliliśmy na szereg zróżnicowanych światów o odmiennym przeznaczeniu. Początkowo do dyspozycji udostępnimy dwa z nich. Pierwszym, stanowiącym fundament jest świat przeznaczony do budowy - tu gracz może utworzyć własny teren za zarobione wcześniej pieniądze i otworzyć swoją wyobraźnię, aby wykreować własne budowle oraz utworzyć własne miasto. Również tu będą toczyły się wojny zbrojne i polityczne, tu będą miały miejsce pojedynki i misje wywiadowcze.

Drugim, równie ważnym, światem jest Eruneda. Miejsce to przeznaczone jest do pozyskiwania surowców, dzięki którym możliwe jest zrealizowanie Waszych projektanckich marzeń. Eruneda to również świat przygody - to tutaj możemy wybrać się razem z Naszą drużyną na wspólne łowy żeby rozwinąć swoją postać na wielkiego wojownika. W tym świecie możemy dowolnie modyfikować całą przestrzeń, a możliwość kupowania własnego terenu została wyłączona.

Party

Każdy gracz otrzymuje dostęp do utworzenia drużyny, do której może zaprosić do 4 graczy. To perfekcyjne narzędzie do komunikacji większej ilości osób. Ułatwiona komunikacja, to nie jedyny profit płynący z utworzenia drużyny. Gotówka pozyskiwana poprzez pojedynki i zabijanie potworów jest dzielona na wszystkich członków drużyny. Standardowo, tworzenie i zarządzenie drużyną jest intuicyjne i dziecinnie proste w obsłudze. W przypadku gdy aktualny lider drużyny ją opuści status lidera zostanie przekazany najstarszemu jej członkowi. Naturalnie, drużyna jest tymczasowa i zostaje usunięta w momencie gdy wszyscy członkowie ją opuszczą.

Kanały wiadomości

Wiadomości w standardowej modyfikacji MineCrafta to wielkie nieporozumienie. O ile przy kilku do kilkunastu graczy nie sprawiają one problemu, to przy większej ilości graczy okazują się wielką pomyłką. Musieliśmy wyrzucić standardowe rozwiązanie i zaprojektować je ponownie, od początku. Widoczność domyślnego kanału wiadomości została ograniczona do kilkunastu kratek w promieniu gracza co niezwykle ograniczy ilość niepotrzebnych wiadomości pojawiających się u każdego gracza. Czat globalny nie został całkowicie usunięty. Po osiągnięciu wymaganej ilości przegranych godzin może z niego korzystać każdy poprzedzając wiadomość znakiem ?!?.

W dodatku, udostępniliśmy również czat, dzięki któremu gracze mogą kontaktować się z GameMasterami, którzy udzielą im niezbędnej pomocy. Z kanału poświęconemu naszej drużynie , o którym wspominaliśmy już wyżej, możemy korzystać poprzedzając wiadomość znakiem ?#?.

Sklepy

Osoby ze smykałką do interesów podczas procesu projektowania nie zostały pominięte i będą mogły wykorzystać swoje umiejętności do wzbogacenia się. Nabywając teren w mieście uzyskujemy dostęp do nowej funkcjonalności - możliwości tworzenia sklepów. Cały proces tworzenia sklepu jest analogiczny do procesu tworzenia budynku przez burmistrza. Następnie wystarczy już tylko umieścić stoiska poprzez ustawienie skrzynki, wrzucenie do niej przedmiotów, które chcemy sprzedać i utworzenie nad skrzynką tabliczki z odpowiednim tagiem i ceną.

G4jBm.png

Sklepy jak i osoby je tworzące są bardzo istotnym źródłem dochodu dla miast i ich burmistrzów. Od każdej transakcji pobierany jest podatek, który w całości dostarczany jest do skarbca miasta. Podatek, czyli procent od kwoty transakcji, może być modyfikowany przez burmistrza przez co konkurencja między miastami będzie również na polu ekonomicznym. Naturalnie, miasto nadmiernie obniżające podatki zwyczajnie upadnie, bo nie będzie miało się z czego utrzymać.

NPC

To wspaniałe, że dzięki zaawansowaniu naszego softu możemy za pomocą kilku kliknięć w grze utworzyć NPC, który nie jest zwykłym dodatkiem, a integralną częścią rozgrywki. Burmistrz decydujący się na wprowadzenie NPC do swojego miasta może zautomatyzować lub diametralnie skrócić większość procesów. Jednym z rodzajów jest urzędnik, przy użyciu którego z procesu nadawania tytułu obywatela wykluczany jest burmistrz i tytuł ten można uzyskać wchodząc w interakcję z NPC. Drugim jest Kasjer, którego umieszczając w kantorze można znacząco skrócić proces wymiany złota na N$. To tylko przedsmak wykorzystania ogromu możliwości jakie dają nam NPC. Z racji, że całe oprogramowanie jest naszym autorskim, możemy wdrożyć NPC w dowolnej jego części.

Jakby tego było mało wprowadziliśmy wiele nowinek, które znacząco wpłyną na poziom rozgrywki:

• Kolorowe tabliczki - tekst poprzedzony odpowiednim tagiem zostanie pokolorowany według upodobań. Uzyskujemy w ten sposób znakomity wizualny efekt, który odmieni szare, szpetne tabliczki w atrakcyjne i gustowne.
  • Wiele serwerów trapi niszczący równowagę i sprawiedliwość między graczami X-Ray - my znaleźliśmy na to rozwiązanie. Dzięki naszemu AntiCheatowi incydent ten z pewnością zostanie ograniczony, a oszuści z łatwością wykryci i ukarani.
  • Pełna integracją z witryną, z wykorzystaniem której - tak jak w SA-MP - konta forumowe są globalnymi, a postacie MineCraft są do nich przypisywane. Na stronie głównej aktualnie zalogowani gracze w grze zostaną wyświetleni. Warto wtrącić, że zarządzanie miastami i terenami będzie możliwe również z poziomu witryny co z pewnością niezmiernie ułatwi tę czynność.
  • Czynności wykorzystujące zbyt dużą ilość zasobów zostały zablokowane. W związku z tym tak zwane ?RedStone clocks? przestaną działać.
  • Wskutek wyżej opisanych pojedynków pokonany traci część gotówki, którą ma przy sobie. Wdrożyliśmy bank, z wykorzystaniem którego można ulokować swoje pieniądze w bezpiecznym miejscu. Od każdej wpłaty pobierany jest kilkuprocentowy podatek, w innym przypadku pojedynki nie miałby najmniejszego sensu smile.png
  • Ze względu na dość rozległe światy w MineCrafcie, zostaliśmy zmuszeni do wprowadzenia możliwości zmiany własnego spawnu. Odbywa się to po wpisaniu odpowiedniej komendy, na należącym do nas terenie. Soft wyliczy średnią pozycję, na której gracz może się zespawnować - tak, abyśmy po zabudowaniu naszego spawnu nie musieli go zmieniać.

Sądzimy, że dzięki naszemu doświadczeniu w tworzeniu innowacyjnych modyfikacji i rozwijaniu społeczności gier sieciowych, zatrząśniemy społecznością MineCraft i mamy ogromną nadzieję, że możemy liczyć na Wasze wsparcie, oraz że razem z nami sięgniecie po wspólną przyszłość.

Mamy dla Was specjalną i jedyną taką okazję na wzięcie udziału w zamkniętych testach oprogramowania. Osoby wyrażające chęć wziąć w nich udział, mogą to zrobić pisząc w komentarzach kilkuzdaniowy opis swojego doświadczenia w MineCrafcie oraz dotychczasowego udziału w naszym projekcie.

Czekamy na Wasz feedback smile.png

Opublikowano

Witam ,

Jestem Ogarniętym,Gadatliwym [:D] człowiekiem który ogarnia Minecraft.

Gram od ponad 2 lat więc wiem TOIOVO o Minecrafcie.

Po przeczytaniu Waszego Opisu Oniemiałem , Prawie Zemdlałem Bo czegoś takiego szukałem!

A gdy przeczytałem że szukacie testerów zemdlałem [po raz 2 :D].

Więc Okażcie Serce Przyjmijcie Biednego człowieka to Rozwiniętych , Rozbudowanych Skrzydeł Serwera

Więcej Info na pw

Pzdr.IceLaysPL

PS:Prosze :/ :D

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

Witam ,

Jestem Ogarniętym,Gadatliwym [ :D] człowiekiem który ogarnia Minecraft.

Gram od ponad 2 lat więc wiem TOIOVO o Minecrafcie.

Po przeczytaniu Waszego Opisu Oniemiałem , Prawie Zemdlałem Bo czegoś takiego szukałem!

A gdy przeczytałem że szukacie testerów zemdlałem [po raz 2 :D].

Więc Okażcie Serce Przyjmijcie Biednego człowieka to Rozwiniętych , Rozbudowanych Skrzydeł Serwera

Więcej Info na pw

Pzdr.IceLaysPL

PS:Prosze :/ :D

Niestety, ale ta prezentacja została napisana kilka tygodnii temu. Już wszystko jest gotowe, zapraszamy trzeciego marca! :)

Opublikowano

Świetnie, czyżby do Net4Game od sa-mp? Proszę o szybką odpowiedź, czuję, że będzie dużo graczy i przede wszystkim zajebista zabawa.

Opublikowano

Świetnie, czyżby do Net4Game od sa-mp? Proszę o szybką odpowiedź, czuję, że będzie dużo graczy i przede wszystkim zajebista zabawa.

Dokładnie tak.

Opublikowano

Oho... Ja wale... Nadchodzi nowa era serwerów bo net4game wchodzi. Do sa-mp też wprowadziliscie nową ere sztywnych serwerów!

@Edit ogólnie na serwie zagram ale się boje waszych metod. Nie zrozumcie mnie źle :( Bo wasze serwer sa-mp opiera się na płatnościach SMS co MUSICIE mi przyznać.

@2Edit Już mam konto :P Profil asik a nick Kordian998 mam premke ;D IP też skminiłem :P Grałem w waszego Sa-Mp i postępujecie tak samo jak tam :).

@3Edit Mam nadzieje, że nie wprowadzicie jakiś usług płatnych do mc? Póki co nie ma :)

IP: net4game.com !!

82949578565395015480.jpeg

By Me.

Opublikowano

no wlasnie:P

♠° SkyWaY °♠

Dawaj Plusa Nie bądz BuFu +

Opublikowano

START O 18.00 Cierpliwie Poczekajcie , Nie powinno być Opóźnień

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

Zakładacie konto na www.net4game.com -> wchodzicie w Profil i Karta Gracza, zakładacie postać minecraft (duży plus) i wpisujecie tam swój nick (jak macie premium to premium).

IP serwera to: net4game.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...