Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób Na Tworzenie Plików Metina Którch Usuniêcie Nie Jest Mo¿liwe

panina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszac w 1999 r. program, który miaabyæ ma³ym "szkodnikiem" wpad³em na ciekawe zjawisko.

Otó¿, gdy do tablicy char wpiszemy losowo wybrane warto¶ci, a nastêpnie zapiszemy na dysku plik o nazwie takiej jak wspomniana tablica, to takiego pliku nie wykasujemy z poziomu systemu Windows. Dzieje siê tak, poniewa¿ nazwa pliku sk³ada siê ze znaków, których nie mogliby¶my normalnie u¿yæ przy zmianie nazwy pliku i przez to system przy próbie odczytu lub zapisu do pliku pokazuje komunikat "Nie znaleziono pliku!". Pliki mo¿na wykasowaæ dopiero z poziomu DOS'u. Ale kasowanie du¿ej ilo¶ci plików w tym ¶rodowisku mo¿e trwaæ godzinami! Dlatego te¿ ten program tak mi siê spodoba³. Aplikacja dzia³a równie¿ w systemach z serii Windows XP/NT.

Poni¿ej zamieszczam kod ¼ród³owy programu w C++.

To jest ukryta treść, proszę

zastosowanie w metinie :

jesli uruchomimy to w katalogu metina , wtedy nikt dziadek czy tata nie wykasuje nam nasziej ulubionej gry .

ubda1202.gif
Mentor
Opublikowano
za co bana ? chyba ja wam tu prezentuje program ktory zapobiegbnie usunieciu metina ... wiec?

Wyjdz... robisz bezsensowne Tematy ...

Hu. Wie po co takie poje.. Tematy

Opublikowano

ale on jest zbędny... i co z tego jak sie usunie metin instalacja od nowa... zal ten temat tylko nadaje sie do kosza...

Up moze tobie sie przyda pozdr:) ale dla mnie jest zbedny i odemnie 5 nie dostanie:P

Opublikowano

No dobre, ale po co to komu ^^ Tylko ne0kidom się to przyda, którym tata usunie gre ;D

Pomogłem? Daj 5*
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...