Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] To [survival] czy [freebuild]? Czyli zanim napiszesz zły tag!

TheMineOfMine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Podróżując po serwerach zauważyłem, że bardzo często ludziom piszącym tematy często mylą się tagi. Dam przykład: Piszą [sV] wchodzisz na serwer widzisz ze to jednak [RP]. Zdaje mi się, że te błędy wynikają z niewiedzy więc postanowiłem napisać info. Więc do rzeczy:

Survival [sV] - Lubisz grać na singlu, ale nudzi ci się gra samemu? To serwery dla ciebie! Rozgrywka toczy się jak na normalnej grze w trybie survival, ale są gracze. Można z nimi współpracować i walczyć, można ich okradać lub dzielić się z nimi rzeczami, można ich oszukiwać albo być dla nich uczciwi!

Role Play [RP] - Lubisz odgrywać postać? Masz zdolności aktorskie? Na tych serwerach możesz spełnić swoje marzenia których w realnym świecie byś nie spełnił/a! Chciałbyś być piekarzem, a może myśliwym? Na takich serwerach możesz nim zostać.

Free Build [FB] - Lubisz budować, ale nie lubisz serwerów typu Role Play? To serwer dla ciebie! Tutaj dostaniesz za darmo działkę do budowy domku czy też zamku! Nikt nie będzie kazał płacić ci podatków jak to na serwerach RP często jest.

Factions - Uważasz się za dobrego przywódce, wojownika a może nawet alchemika! Na tym serwerze możesz stworzyć gildię lub do jakiejś dołączyć. Jeżeli masz zdolności przywódcze i odpowiednio rozdzielisz obowiązki pomiędzy członków twoja gildia może być nawet najlepsza na serwerze!

RPG - Na tych serwerach ludzie stawiają na fabułę, rozwój postaci i innowacyjne pomysły. Jeżeli sądzisz, że klimat w którym często są bardzo ciekawe misje oraz fabuła to taki serwer jest właśnie dla ciebie! Jeżeli chodzi o RPG osobiście polecam p-land.pl (TO IP).

82949578565395015480.jpeg

By Me.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo podobny ten tut do tego:

http://www.mpcforum.pl/topic/509053-nie-masz-pomysly-na-typ-serwera-zajrzyj-tutaj/

Według mnie to jest nawet tosamo tylko pod inną nazwą i tamto jest lepiej opisane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...