Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Balmora Zarabianie pieniędzy w Grze i w świecie realnym !

CaliBra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zanim przystąpisz do gry powinieneś spełnić pewien warunek :

- PORADNIK JEST MÓJ, nie zezwalam na kopiowanie bez mojej zgody

- Powinieneś posiadać około 3/4 KK na kupno itemu "Insygnia Dzika" (musisz mieć około 80-120 sztuk)

- Musisz posiadać 25 poziom.

- Posiadać Gildie do oddawania doświadczenia.

- Najlepiej jakbyś grał wojownikiem body (Aura Miecza M), lub surą WP (Zaczarowane Ostrze M).

- Możesz, ale nie musisz posiadać Buffa (Szamana który wspomoże Ciebie swoimi mocami), najlepiej jakbyś miał Pomoc Smoka na M.

- Pamiętaj, najlepszy drop jest gdy posiadasz rękawice złodzieja ! Nie jest ona wymagana ale jak najbardziej pomaga.

- Zważ też na to gdy bijesz metin zazdrości (35lvl.) to największy drop z niego uzyskasz na 35 poziomie.

Ogólnie licząc, powinieneś mieć około 8 kk.

Nie martw się, duża ilość pieniędzy dostaniesz z Questów :)

Dzień Pierwszy 1.

Jest to dzień w którym najwięcej będziesz podróżował, ponieważ nie wszędzie dostaniesz przedmiot - Insygnia Dzika. Polecam Ci udanie się do Jinno lub Shinsoo, gdyż jest tam najwięcej sklepów. (Wydajesz np. 3kk, dostępne masz tylko 5kk)

Gratuluje, masz już swojego "konia" z którego będziesz atakował.

Szukaj teraz Gildii, potrzebna Ci ona będzie do oddawania punktów doświadczenia, to pozwoli Ci na dłuższe utrzymanie zadowalającego poziomu do unicestwienia Kamieni Metin.

Teraz mając skromne 5kk ulepszaj itemy. Wystarczy posiadać itemy +7,+8 i Srebrną bransoletę (+6/+9) która zasili poziom naszego PŻ.

Ogółem powinniśmy uzyskać tyle obrony ile jest na obrazku :

303ae5l.jpg

Gdy już posiadasz (np. 35) udajesz się do M2 (Drugiego miasta) i poszukujesz Metinów Zazdrości.

ej94c9.jpg

Znajduje się on w :

JINNO

metkim2j.png

Metin Czerni (25lvl)

Metin Ciemności (30lvl)

Metin Zazdrości (35lvl)

SHINSOO

metkim2s.png

Metin Czerni (25lvl)

Metin Ciemności (30lvl)

Metin Zazdrości (35lvl)

CHUNJO

metkim2ch.png

Metin Czerni (25lvl)

Metin Ciemności (30lvl)

Metin Zazdrości (35lvl)

Metiny staramy się uderzać tylko z konia *Insygni*, to powinno zwiększyć nasz drop.

Staramy się podnosić tylko Instr.

Najlepiej sprzedawać te przeznaczone dla wojowników (Body/Mental)

Najbardziej cenną księgą (JAK NA PL) jest Aura Miecza, Wir miecza i Silne Ciało.

Aura Miecza - 9/18kk

Wir Miecza - 8-12kk

Silne Ciało 8-10kk

Przyjmijmy , że po około 4 godzinach dorabiacie się około 30kk.

Te pieniądze przeznaczanie na Rękawice Złodzieja (kosztuje ona około 8-10kk)

-----------------------------------------------

Dzień Drugi 2.

Kasę już wiecie jak zdobyć,teraz możecie zastanowić się na zdobywaniu drogocennych itemów, jak np. Kamień Duchowy, czy itemy przeznaczone od 30 lvl (RIB, FMS, JELONEK, JESIONEK, KOZIK, ANTYK) - To wszystko jest do zdobycia wybijając tylko i wyłącznie moby w której nazywa zaczyna się od "BEST."

Tutaj macie ich występowanie :

JINNO

BESTIALSKI SPECJALISTA

bestspecjalistavh4.png

BESTIALSKI ŁUCZNIK

bestlucznikxe6.png

BESTIALSKI ŻOŁNIERZ

bestzolnierzsf0.png

BESTIALSKI MANIAK

bestmaniaksu2.png

BESTIALSKI KAPITAN (boss)

bestkapitanne9.png

SHINSOO

Best. Maniak i Best. Żołnierz

zolnierz.png

Best. Łucznik, Best. Specjalista

spec.png

Best Kapitan

kap.png

CHUNJO

BESTIALSKI MANIAK

maniakch.png

BESTIALSKI ŻOŁNIERZ

zolnierzch.png

BESTIALSKI SPECJALISTA I ŁUCZNIK

specch.png

BESTIALSKI KAPITAN (boss)

kapch.png

---------------------------------

Na przykład wydropałeś :

-2x Kamień Duchowy - 20kk

-4x FMS - To wam się przyda

:)

-3x RIB - to też się wam przyda

-x6- inne itemy od 30 lvl - 10kk

FMSa i RIBa ulepszamy do +9 i staramy się zrobić je jak najsilniejsze, pomogą one Tobie w szybszym bicu Metinów.

--------------------------------------------------------------------------------

Jak uzyskać za to REALNĄ KASĘ ?

SPRZEDAŻ Yang !!!!

500kk to około 50 zł w twoim portfelu !!!!

Około 1kkk dropi się w Kilka dni (od czterech do 8 dni w zależności od twojego czasu)

Więc możesz się dorobić "kokosów".

Pamiętaj, że w miarę czasu Yangi TANIEJĄ !!! WIĘC RÓB TO SZYBKO !!!

POZDRAWIAM Calibra i Zapraszam na mój profill

Zdjęcia udostępniłem z serwisów Metin2, ktore są dostępne na google/GRAFIKI.

Pomysł wyszedł z mojej głowy!

24odr2q.png

Odnośnik : www.youtube.com/goldencoastpl

Opublikowano

Nie każdy 35 lvl daje sobie radę z Hae Tae, ja podaje moby które jest łatwo ubić.

24odr2q.png

Opublikowano

Hmm zarobek troche lipa co do tych metków w M2 bo tam jeździ wiele ludzi, nie lepiej by było zrobić mentala 40lvl z jakimś tam eq i lecieć na normalny loch małp? Tam też są metiny i mało kto tam jeździ.

Opublikowano

niedługo zrobię poradnik jak zarabiać kasę od 40 - 60 lvl :) To jest tylko dla początkujących graczy.

24odr2q.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile można wyciągnąć yang w tydzień siedząc od pon - pt z 2h a w sobotę i niedzielę z 5h? Prosiłbym o wynik w yang i zł :D

Napisze ci tak .. ja gralem 2 dni wbilem 1 postaci 39Lv mialem gdzies okolo 20kk ( wydawalem na INSTR wiec nie powiem dokladnie )

ale brakowalo mi bojowca zrobilem dropa expilem , expilem na metkach w m1 wpadl 20 lv udalem sie do M2 na besty i tam byl pro elo zarobek w ciagu 2 dni zarobilem ponad 200kk ale tak w ciagu 2h to ci doklanie nie powiem bo drop moze byc rozny ... mi kamol za kamolem lecial tylko zmienialem CH ubijalem od czasu do czasu trafil sie metek ciemnosci ale tak przez 2h mozesz wyciagnac z 20kk+ zalezy jakie itemy :) a z PLN to nie wiem moze z 10-20 zl .. nie wiem.

Opublikowano

cholera, świetny tut - gram na Balmo dużo czasu, ale nie robiłem dropów do m2 - bo szkoda mi było wydać 65kk na bojowca, a przecież tych insygnii mam pełno w depo oraz są bardzo tanie.

takie proste, a jakie zajebiste, lajk.

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej na balmorze zarabiało się na bestach w dolinie, wystarczyło sobie zapisać lokalizację w pierścieniu i w godzinę do 100-200kk

Opublikowano

TuTek bardzo łądny :D nie gram na Balmorze ale mam zamiar zacząć. :D nie wiem czy nie nagrać tam czegoś :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...