Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Propozycja] założenia serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem że takich propozycji/zapowiedzi serwerów było już bardzo dużo, lecz z kolegami posiadaliśmy już kilka serwerów dedykowanych ale prywatnych, teraz wpadliśmy na pomysł założenia serwer jak my to mówimy "ogólno dostępnego", serwer chcemy typu rpg+survival 50%+50%. Hosting wykupimy na mineserv.eu (20slotów) będzie możliwość wykupienia VIP-a (więc z czasem sloty zostaną zwiększone). Teraz pluginy jakie byśmy tam chcieli AuthMe, AppleTree, WorldGuard, WorldEdit, Jobs, PermissionsEx, iConomy, iConomyChestShop. To te których znam nazwy, chcę jeszcze mieć rangi (będzie możliwość założenia gildii, będą również wojny między zamkami), myśleliśmy nad wgraniem tam profesji, lecz nie znam takiego pluginu, a gdzieś taki widziałem na jakimś serwerze, więc jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak go skonfigurować pod serwer byłbym bardzo wdzięczny, również chciałbym pomocy w sprawie permissions, bo to jest główna rzecz, z którą nie daje sobie rady, głównie z ustaleniem prefixów. To chyba tyle jeśli chodzi o ten serwer, wrazie czego dopisze, za pomoc z założeniem serwera lajki, a ten kto przysłuży mi się najbardziej i będzie chciał pograć u nas to chętnie damy mu VIP-a :).

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Jeżeli na prawdę wam się uda to zakupić i zrobić to zagram na 100% dość ciekawie się zapowiada.

1330248086-U560461.png

Opublikowano

Nie polecam hostingow na "sloty" :) Mam VPS'a i mam na nim moje 2 serwery i nie ma w ogóle problemów z lagami ,w dodatku team speak , strona www , bazy MySQL itp wszystko na jednej maszynie , prosto i wydajnie :) Pozdrawiam

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

Jeśli ktoś ma jakąś propozycje co do dodania jakiegoś pluginu, to niech pisze, na pewno się zastanowimy czy go dodać, teraz mam pytanie, czy jak przyjdę do domu i skonstruuje permissions to czy gdy zapewne coś nie będzię działać, to czy pomożecie mi to skonfigurować.

Nie polecam hostingow na "sloty" :) Mam VPS'a i mam na nim moje 2 serwery i nie ma w ogóle problemów z lagami ,w dodatku team speak , strona www , bazy MySQL itp wszystko na jednej maszynie , prosto i wydajnie :) Pozdrawiam

A gdzie zakupić takiego VPS'a? Czy w ogóle można? I jakie ceny? Ile slotów postawie na ilu mb ramów, zapewne mógłbym wtedy wgrać mody na serwer?

Jeśli można byłoby wgrać mody na serwer, to spodziewajcie mo'creatures i animals bikes mod.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Może to Cię zainteresuję :)

http://webh.pl/index.php?cmd=svps

Może być też (mają dobry sprzęt,miłą obsługę i ogólnie są warci polecenia):

http://ultimahost.pl/vps

Jeżeli Ci pomogłem zapodaj "Lajka", to w zupełności wystarczy.

Oferuję pomoc techniczną w zakresie plików serverowych, pluginów oraz innych dotyczących MineCrafta.

Jeżeli masz jakiś problem, to po prostu napisz mi wiadomość ;)

Lubie pomagać ^^

mca.png

mca.png

Opublikowano

Dzięki wielkie ale jednak chyba nie skorzystam, zostanę przy hostingu specjalizującym się w serwerach minecraft. Więc dzięki ale nie skorzystam. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje co do pluginów, albo jeśli posiadacie jakiś pomysł co do głównego miasta, to piszcie chętnie skorzystam. Odwdzięczę się lajkami :)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Dzięki wielkie ale jednak chyba nie skorzystam, zostanę przy hostingu specjalizującym się w serwerach minecraft. Więc dzięki ale nie skorzystam. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje co do pluginów, albo jeśli posiadacie jakiś pomysł co do głównego miasta, to piszcie chętnie skorzystam. Odwdzięczę się lajkami :)

Jak chcesz :)

Masz 20 slotów tak?

Na VPS'ie z 4 GB pamięci ram możesz ustawić bezproblemowo nawet 60 slotów ;)

Tu masz dane maszynki, w odpowiednich opcjach cenowych:

20rusn4.jpg

Sam mam wykupionego vps'a u nich i jestem w pełni zadowolony :)

Ale rób jak chcesz ;()

Pozdrawiam

Jeżeli Ci pomogłem zapodaj "Lajka", to w zupełności wystarczy.

Oferuję pomoc techniczną w zakresie plików serverowych, pluginów oraz innych dotyczących MineCrafta.

Jeżeli masz jakiś problem, to po prostu napisz mi wiadomość ;)

Lubie pomagać ^^

mca.png

mca.png

Opublikowano

Polecam www.kimsufi.pl miałem tam 24GB RAM. Postawiłem 2 TS-y CS 1.6 i 3 serwery minecraft. Jeden z nich był 150 slotowy a pozostałe 25 slotowe. Miałem również swoje forum, nie było lagów ale niestety kasy nie starczyło :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki wielkie, ale naprawdę zostanę przy mineserv.eu, forum powstanie raczej na fora.pl albo na cba.pl. To powinno wystarczyć, właśnie się biorę za tworzenie :)

db907992c1e9c38a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...