Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Po raz kolejny lagi...

oskar1415

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiec zacznę od tego ze mam lagi (kiedyś ich nie miałem) jak do kogoś strzelam(ja w niego a on we mnie) wtedy są lagi i padam (a ta 2 osoba czasami mi się uda ze padnie po 2-3sec).. Jak strzelam np. w ścianę to nie mam lagów, i wgl. prawie większość ma ping 999 przy moim necie 6mb/s

Internet:

1798690312.png

Mój sprzęt:

Intel? Core?2 CPU 4300 @1.80GHz 1.81GHz

Cache L2: 2048 KB

Ram 2,50 GB

System: Vista 32bit SP2

Płyta Główna: Gigabyte Technology Co., Ltd. VM900M

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 7900 GS

Karta Sieciowa: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter

Używam programu TuneUp ale to nic nie daje. Używałem Game Booster, ale zanim zdążyłem przetestować wywaliło wr. Przestudiowałem cały poradnik w mpcforum, zmniejszyłem jakość grafy w grze, przepustowość itd. itp....

Nie wiem czy to wina kompa, internetu czy po prostu warrock schodzi na psy.

Opublikowano

To nie jest wina twojego komputera czy też internetu. Winna leży całkowicie po ich stronie, powinni przeprowadzić konserwację serwerów ponieważ są niemiłosierne lagi. W większości jest to połowicznie wina hakerów.

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Powiem tak, to nie ma związku z twoim internetem.

Opisane przez Ciebie lagi są screen-lagami, po prostu komputer nie radzi sobie z grą (gra jest źle niezoptymalizowana)

w opisanych przez Ciebie momentach - ja również tak mam.

2,5 GB Ramu do Vista ? Zmień ten system albo dołóż jeszcze 2 GB

Procesor podkręć do 2,5 w BIOSIE.

Pozdrawiam.

//Down

Windows 7 do jego "sprzętu" ?

Tyś chyba rozum stracił :)

Tylko i wyłącznie XP 32 bit.

Opublikowano

@2up Osobiście to laggów nie mam wgl. tyle że przy necie 18mb

Kompa nie masz najlepszego neta też ale na najmniejszych powinien dać bez najmniejszego problemu rade.

Zainstaluj Win xp albo Win 7 bo vista naprawdę jest tragiczna.

Mówisz że nie zawsze miałeś laggi kiedy to się zaczęło? Może od kiedy masz viste?

Opublikowano

Zainstalowałem System XP i stery. Włączam grę z myślą że se pogram a tu.....

ERROR: Cannot launch child process (code:14001)

Na razie nie mam antywirusa. Klikałem ten przycisk "Check files" i nadal to samo. Reinstalacja nie pomógła.

Może nie zainstalowałem jakiegoś sterownika albo programu?

Opublikowano

Wystarczyło googlować.

Rozwiązanie na twój problem (wielu osobą pomaga ale nie którym nie).

Ściągnij program Antywirusowy AVG, jeśli takowy posiadasz dodaj War Rock

do wyjątków.

Wyłącz zaporę systemową na czas gry w War Rocka.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Szukałem w google. I było tam o tym antywirusie. Ale po co mam instalować antywira jak w tej chwili nie posiadam żadnego. Nic nie może blokować gry.

Opublikowano

Słuchaj, właśnie oni również pisali że nie posiadają Antywirusa i gdy go zainstalowali i dodali War Rocka do wyjątków

problem zniknął. Jeśli rozwiążesz problem to napisz jak, mój znajomy również ma to samo tyle że ma kiepski internet i nie chce mu się ściągać UPDATE AVG.

Pozdrawiam.

Opublikowano

jak masz takie lagi co ja mysle to wina neta ja tez mam lagi ze ide strzelam w kolesia i deda okolo 10 sec albo odrazu deda zalezy jaka pogoda itp ale mi sie zdaje ze to wina neta nic wiecej

Opublikowano

jak @2up popieram mialem tak samo a co do kompa to mam zajebiscie starego 2.5 sempron 1.4 ciagnie karta g force 5200 1gb ram i w warrock gram na srednich bez problemu czasami laguje fakt ale jak serwer przeciazony ;p na laptopie nie mam neta wiec nie gralem a mam podobne parametry ja @top

ps mam win xp 32 bit ;p

1322392946-U421083.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...