Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikro na skype. Realtek hd audio :(

milosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam troche zamgmatwany problem :). Otóż chce sobie pogadać w końcu przez skypa (jakies rok temu sie dalo normalnie) ale od paru dni się męcze nad mikrofonem. Mam mikrofon w kamerce internetowej, niby działa se normalnie ale po około minucie rozmowy wszystko przestaje być takie piękne :( mikrofon sie zacina a osoba z którą gadam słyszy nieogarnięty szum (bardzo głośny). Skype rozpoznaje mi mikro w kamerce jako urządzenie audio USB. Wkurzony poszedłem do sklepu i zakupiłem sobie godny, dobrej, swojskiej jakości sprzęt za 12 zł tj. mikrofon konferencyjny :D (miałem wczesniej duzo sluchawek z mikro ale ciagle sie psuły). Podłączam sobie nowe cacko do kompa zadowolony z udanej inwestycji i dzwonie skypem do kumpla. Niestety okazuje się że ten mnie nie słyszy. Przybliżyłem swoje usta do mikrofonu co wyglądało jakbym chciał go połknąć i nagle... kumpel słyszy mój głos!(z tym mikro moge gadac ciągle ale za to jest po cichu) Niestety komfort gry w CSa przy takim połykaniu mikrofonu bardzo traci na jakości :(... Mam sterownik do karty realtek hd audio. Czytałem w necie że z tym shitem jest sporo problemów. Niestety nikt na żadnym forum nie udzielił stosownej do mojego problemu rady :(. Co mam zrobić żeby działał którykolwiek z tych 2 mikrofonów działał poprawnie ? Prosze o rady bo dziś już miałem zamiar rozwalić tego grata i oddać na złomowanie, nie chce by pojawiły się myśli samobójcze więc prosze o streszczanie się z odpowiedziami :D.

Opublikowano

U mnie rozwiązaniem ( też realtek hd audio :ninja: ) było wpięcie mikrofonu do tylnego panelu ( od przodu nie było słychać lub czasami na 30 sek. )

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...