Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Twitch,Xin Zhao vs Akali,LeBlanc

Awergio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Twitch,Xin Zhao vs. Akali,LeBlanc

Zależy mi na: DMG i przyjemnej grze

Dodatkowe informacje: Chcę postać, która szybko się nie znudzi i którą będzie można coś zrobić

Który zestaw lepszy , albo kto najlepszy z tej 4

prosze + i -

Najbardziej chciałbym się coś dowiedzieć o Akali, bo nad jej zakupem się zastanawiam

Opublikowano

Ja bym wybrał Xina:

+Łatwa jungla ( hp z passywu)

+Całkiem niezłe ganki Dash, Slow, Podbicie

+Nie najgorszy dmg w early (Q)

+Ulti do inicjowania teamfightów (obszarowe, zabiera % max hp)

+Poradzi sobie w jungli i na solo topie

-Inny build niż offtank niema sensu ( chyba ,że przeciwnicy grają stopami)

Opublikowano

Ja bym wybrał xina, ale dość szybko się może znudzić.

Akali

+ dobry burst

+ osłonka ze slovem dla vs

+ duży dmg

+ brak many

+ ulti świetne do gonienia, 3x.

+ pasywka pod dmg i sw.

- brak jakiegoś dobrego systemu ucieczki

- trzeba pofeedować żeby coś zrobić

- zawalisz early to w late mało zrobisz

Twitcha nie polecam, papier jak nic. dobre gangi ma, ale bez skilli, które zadają dmg. polega tylko na podstawowym ataku. wystarczy na niego cc i leży.

Le Blanc jest równie dobrą postacią, świetny burst, bardzo duży dmg, na midzie ładnie ciśnie, pasywka dobra do zmylenia, coś jak klon shaco. escape system nawet.

ja bym brał le blanc i xina jeśli ci odpowiada taki pakiet, a jak nie to akali i le blanc.

Opublikowano

akali po nerfie hextech gunblade'a to gowno, leblanc dobre combo, ale z dobrym refleksem i cc latwo przerwac. I tak polecam xina i leblanc

Opublikowano

Powiem ci tak dziś grakłęm to akali padala jak szmata (grałęm ahri). Twich jest dobry gdy bedziesz mu dawał hp i szybkosc ataku oraz wiecej ataku tylko ze jest to papier. Xin nie wiem zabardzo ale zgadzam sie z kolgami up .O le blanc nic nie wiem.

Opublikowano

Nie słuchaj userów wcześniej.

Sami nie mają akali .i pierd*la głupoty.

Akali jest typowym ap carry, małe cd skilli, świetny trzy-krotny dash z ulti daje ci naprawdę duże możliwości, do tego nie masz many lecz energie.

Postać jest najlepsza w early/mid game. W early robisz dobry dmg z Q+auto attack na początku, zaś po osiągnieciu 6 poziomu nikt ci nie ucieknie. W late robi pogrom ze wszystkimi papierami typu ad carry i większością casterów, lecz jeśli podejdzie do ciebie offtank z dużym CC - you have been slain.

Co do escape systemu, masz mgiełke z W, którą robisz ludzi w konia. No i 3 krotny dash, który możesz doskakiwać do obwardowanych potworków w jungli.

Z tych wszystkich postaci najbardziej odradzam ci Twitcha. Co prawda dosyć łatwo można nim fragować(zwłaszcza na małych lewelach), lecz dla zespołu nie robisz nic.

LeBlanc? Każdego masz na combo do tego świetny escape system. Lecz podobnie jak z akalą. W late game wystarczy stun i padasz.

Najbardziej uniwersalna postacią zarówno w early i late game jest xin. Świetne early - na drugim levelu z Q i E zabierasz takiej Ashe 1/2 hp. W late pod offtanka też pofragujesz, no i jesteś dosyć wytrzymały.

sygnampckopia_zps11d86fac.jpg

Opublikowano

Nie bierz Twitch'a, wystarczy że ma ktoś orkala i nic nie ugrasz.LeBlanc trzeba mieć lepsze runy pod AP aby feednąć w early dm, inaczej masz słabe DMG w late.

Na twoim miejscu wybrałbym Xin'a - nie jest ciężki do ogarnięcią oraz:

-Posiada pasywa na HP

-Łatwa Jungl'a

-DMG z Q

-Ulti do TF

W ostateczności wybrałbym akali, aczkolwiek ciężka do ogarnięcia - podzielam zdanie użytkownika wyżej co do tego champ'a

• 2 tygodnie później...
Gość Menesterowy
Opublikowano

Temat jest nieaktywny od 7 dni.

Kosz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...