Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-TuT] Diamenty

Ratunku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

90125996649730018014.png

Diamenty - W grze Need for Speed World codziennie zbiera się diamenty.

Dzięki zebraniu ilości, jakiej jest to 15 diamentów dostajemy różne części do naszego samochodu.

Diamenty leżą w nieokreślonych przez Nas miejscach.

Codziennie zmieniają położenie, na mapie.

Wskazówką do szukania tych diamentów jest "Mapa"..

Na mapie jest zaznaczony dany obszar, na którym jest Diament(zielony) a od niego odchodzą kręgi.

Kręgi - Odchodzą one od diamentu na jakąś tam odległość.

Diamenty są poukrywane w odległości tych kręgów, czyli jak już wyjedziesz za te kręgi, diamentu już nie znajdziesz.

Ile zebrałem - Aby się dowiedzieć, ile już zebraliśmy diamentów, trzeba spojrzeć na dół ekranu, widnieje tam takie coś :

17712931841097398041.png

Informuje nas to o naszym postępie szukania ;-)

Jak odebrać nagrodę - Nijak :P Po zebraniu 15 diamentów, automatycznie wyskakuje nam okno, w którym odbieramy nasze nagrody, za zrobienie dziennej "misji".

Grupowe Zbieranie - Co dzień diamenty dla wszystkich graczy są tak samo ustawione, więc wraz z przyjaciółmi można wyruszyć, na ich poszukiwanie

Poradnik by "Ratunku"

All Rights Reserved ®

02402750183503470554.png

| exKidMod Soldat | NFS:W Helper|

Opublikowano

Co dzień diamenty dla wszystkich graczy są tak samo ustawione

Z tym to się nie zgodze. Nie wszyscy gracze mają klejnoty [nie diamenty] na tym samym obszarze. Jak to sprawdzić? Wystarczy mieć 2 kierowców. A tak to tut okej.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Możliwe, iż masz rację, jednak zbierałem z kumplem razem, i mieliśmy w tych samych.

Być może zwykły zbieg okoliczności, bo może trafia się, że parę osób ma w tym samym..

Tak, klejnoty, ale wygląda to jak diamenty, więc stąd taka nazwa :P

02402750183503470554.png

Opublikowano

Tutek taki trochę na siłę, ale myślę że graczom, którzy są na początku zagubieni w grze może się przydać, chociaż myślę, że nawet nowy gracz zajarzy o co chodzi od pierwszego uruchomienia gry.

BTW. Możesz jeszcze dopisać, że jak przerwiemy serię, to aby ją kontynuować, musimy zapłacić 500boostów.

Opublikowano

Jak ja wbiłem pierwszy raz, i widziałem jakiegoś "klejnota" na mapie, to myślałem, że to jakiś wyścig, i próbowałem się do tego teleportować, jeździłem do tego, i w trakcie dojazdu zobaczyłem diament, i wjechałem, i patrze, że zebrano 1/15, więc zacząłem krążyć w okół tych przerębli, i zebrałem wszystkie.

Więc wydaje mi się, że inni patrząc tu bez problemu będą wiedzieli o co chodzi..

Tutek taki trochę na siłę

To znaczy jaki ? Mój tutorial, to jak każdy, więc nie mów, że na siłę, bo twoje poradniki też mogą być "na siłę".

Ale ok, dzięki, że doceniacie prace :)

02402750183503470554.png

Opublikowano

90125996649730018014.png

Diamenty - W grze Need for Speed World codziennie zbiera się diamenty.

Dzięki zebraniu ilości, jakiej jest to 15 diamentów dostajemy różne części do naszego samochodu.

Diamenty leżą w nieokreślonych przez Nas miejscach.

Codziennie zmieniają położenie, na mapie.

Wskazówką do szukania tych diamentów jest "Mapa"..

Na mapie jest zaznaczony dany obszar, na którym jest Diament(zielony) a od niego odchodzą kręgi.

Kręgi - Odchodzą one od diamentu na jakąś tam odległość.

Diamenty są poukrywane w odległości tych kręgów, czyli jak już wyjedziesz za te kręgi, diamentu już nie znajdziesz.

Ile zebrałem - Aby się dowiedzieć, ile już zebraliśmy diamentów, trzeba spojrzeć na dół ekranu, widnieje tam takie coś :

17712931841097398041.png

Informuje nas to o naszym postępie szukania ;-)

Jak odebrać nagrodę - Nijak :P Po zebraniu 15 diamentów, automatycznie wyskakuje nam okno, w którym odbieramy nasze nagrody, za zrobienie dziennej "misji".

Grupowe Zbieranie - Co dzień diamenty dla wszystkich graczy są tak samo ustawione, więc wraz z przyjaciółmi można wyruszyć, na ich poszukiwanie

Poradnik by "Ratunku"

All Rights Reserved ®

Bardzo mini ten poradnik, również nie do końca prawdziwy. Sugeruje, że za zebranie diamentów zawsze dostajemy części a to nie prawda. Tak samo jak poprzednicy potwierdzam, że dla każdego gracza lokalizacja diamentów może być różna. Poza tym, no zawsze lepsze coś niż nic więc początkującym może się przydać.

Opublikowano

Może być ^^ Ale mógł byś jeszcze opisać ;d

Jest wystarczająco dobrze opisanie, więc nie wiem w czym problem.

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Opublikowano

TuT nawet nawet ale dużo błędów jest.

Nie prawdą jest to że:

- zawsze dostajemy cześć

- każdego dnia diamenty są w innych miejscach,bo to nie prawda,w moimj przypadku 3x pod rząd miałem w tym samym miejscu

- Co dzień diamenty dla wszystkich graczy są tak samo ustawione,to też nie prawda

Ale w sumie tut nawet nawet,ale mógłby autor go poprawić i udoskonalić.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

TuT nawet nawet ale dużo błędów jest.

Nie prawdą jest to że:

- zawsze dostajemy cześć

- każdego dnia diamenty są w innych miejscach,bo to nie prawda,w moimj przypadku 3x pod rząd miałem w tym samym miejscu

- Co dzień diamenty dla wszystkich graczy są tak samo ustawione,to też nie prawda

Ale w sumie tut nawet nawet,ale mógłby autor go poprawić i udoskonalić.

Pitch . Dobrze ładnie że błędy znalazłeś . ^^ Lecz jak kolega się nie obudzi . To sam musisz poprawić błędy. Taka rola Kid'a ; P Bo widzą TuT przypadł do Gustu i warto było by go poprawić ; d

Opublikowano
Pitch . Dobrze ładnie że błędy znalazłeś . ^^ Lecz jak kolega się nie obudzi . To sam musisz poprawić błędy. Taka rola Kid'a ; P Bo widzą TuT przypadł do Gustu i warto było by go poprawić ; d

Po pierwsze ja nie mam Kid'a tylko Moda więc mi tu nie kombinuj.Po drugie; co ja mam do tematu autora? to jego pomysł i dzieło więc ja się pchał do tego nie będę.Tut jest jaki jest,więc ja go edytował nie będę bo nie mam pozwolenia od autora.Po 3 nie nabijaj postów bo inaczej będziemy gadać.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

Po pierwsze ja nie mam Kid'a tylko Moda więc mi tu nie kombinuj.Po drugie; co ja mam do tematu autora? to jego pomysł i dzieło więc ja się pchał do tego nie będę.Tut jest jaki jest,więc ja go edytował nie będę bo nie mam pozwolenia od autora.Po 3 nie nabijaj postów bo inaczej będziemy gadać.

1.Nie nabijam sobie postów ;p

2.Sorry nie dojrzałem że jesteś Modem ^^

3.Fajnie by było jak byś ty to poprawił : D Ale Nic na siłę :P

//Pitch_Black I po co pisałeś tego posta? Jednak nabijasz sobie posty,i nie gadaj.

Opublikowano

@up

nie ma bugowania klejnotów, ani żadnych tajemnic, trików. Po prostu zbierasz i tyle.

@2x up

I po kit nabijasz posty?

@Ratunku

ZMIEŃ TO INFO, ŻE KLEJNOTY SĄ DLA KAŻDEGO W TYM SAMYM MIEJSCU, BO TO NIEPRAWDA.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...