Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Golf II - silnik nierówno pracuje...

ruku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, słuchajcie mam problem z samochodem.

Golf II, 1991, 1.3, pełny wtrysk. Silnik nierówno pracuje, po chwili gaśnie. Duże spalanie.

Macie może jakieś rozwiązanie na to?

---

Wiem, że 80% to 15latkowi itp, ale znajdzie się tu może kilka osób, które się znają.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Płyn z zbiorniczka wyrównawczego nie ubywa czasami do tego ?

Miałem takie same objawy ,ale w Corsie Okazało się że uszczelka pod głowicą jebła

@UP

A co to syrenka czy piła łańcuchowa żeby mieszankę robić O_o

Opublikowano

Zbyt bogata mieszanka(λ<1), dostaje za dużo paliwa w stosunku do powietrza, dławi się i gaśnie. To jest prawdopodobna przyczyna. Wyreguluj mieszankę(może Ci się przepustnica za mało otwiera, albo komputer świruje) i powinno być dobrze.

Może złą mieszankę lejesz. :ninja:

To nie dwusuw :s

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Całkiem możliwe, że świece zalewa, ponieważ kopci się dość z niego.

Jak można tą usterkę naprawić? Jak wyregulować mieszankę, jak jest na wtrysku?

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Całkiem możliwe, że świece zalewa, ponieważ kopci się dość z niego.

Jak można tą usterkę naprawić? Jak wyregulować mieszankę, jak jest na wtrysku?

Mi to wygląda na tą usterkę którą napisałem wyżej corsa też mi tak dymiła że z tyłu nic nie było czasami widać + jeszcze na gazie mam to już wgl.

Niech Ci ktoś trzyma gaz , przyłóż rękę do tłumika powąchaj jak śmierdzą spaliny.U mnie normalnie płynem chłodniczym śmierdziały bo go spalał.

Możesz też zobaczyć poziom oleju.Bo gdy uszczelka idzie często płyn miesza się z olejem i przybywa niby oleju na bagnecie może być ponad MAX

//

W sumie przypomniało mi się że podobne objawy są jak sonda lambda padnie

Opublikowano

Kolor spalin taki biały...

Co do tłumika, prawdopodobne... Mam założony sportowy wydech.

Od groma może być tego przyczyn...

Ogarnę później z Sondą Lambda.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

No to wszystko jasne jak biały kolor spalin znaczy że uszczelka pod głowicą.Kosz ponad 500 zł

Przy dojeżdżaniu do skrzyżowań itp nie gasł Ci samochód ?

Opublikowano

Ja pierdole.

Nie, nie gasł. Czasami, ale jest to udręka. ;x

Jeśli się okaże, że to faktycznie ta uszczelka, to sprzedam go w pizdu, mam już ofertę 2k.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Kolor biały dlatego że woda przestaje się do układu i potem wyparowuje :D

Sprawdzałeś ten zbiorniczek wyrównawczy ? Zobacz ile masz płynu jak płyn jest to może Sonda bo przy sondzie też potrafi dymić i brać paliwa dużo.

Ogrzewanie Ci działało ?

Opublikowano

Nie koniecznie uszczelka, że nie równo chodzi to nie tylko tego wina:

-rozrząd

-pierścienie i olej ciągnie

-rozdzielacz walnięty

-pozatym zgadywać to można, ale jaka będzie jutro pogoda, sry ale z mechanikiem musisz się zobaczyć...

Opublikowano

Rozrząd przed kupnem był wymieniany.

Co do mechanika, po cholerę mam płacić za naprawę 500zł, skoro to i tak jest gówno warte, za to mam następny samochód.

Co do ogrzewania, nie grzeje, bo chłodnice trzeba odetkać.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

A co rozrząd ma do tego.Rozrząd najwyżej jak jebnie to samochód nie odpali.

UP chyba nagrzewnice :D Polecam ją wyjąć węża i pod ciśnieniem. Też to przerabiałem :D

No chyba że masz dostęp do wężyków w które w nią wchodzą zdjąć je i przyczepić wąż od biedzącej wody

Opublikowano

Kurwa, pojebało mi się. xD

Ale nagrzewnica nie powinna być źródłem problemu. ;c

Najbardziej mnie trapi tłumik. Jeszcze muszę komputer sprawdzić w serwisie.

Dzięki za pomoc, jak ogarnę to, napiszę czy mieliście rację.;d

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

A co rozrząd ma do tego.Rozrząd najwyżej jak jebnie to samochód nie odpali.

UP chyba nagrzewnice :D Polecam ją wyjąć węża i pod ciśnieniem. Też to przerabiałem :D

No chyba że masz dostęp do wężyków w które w nią wchodzą zdjąć je i przyczepić wąż od biedzącej wody

No to powiedziałeś co wiedziałeś. Jak rozrząd otwiera zawory w odpowiednim momencie i jak się wyeksploatuje to nie równo chodzi. (w chuj upraszczając)

Ca za debil da ci 2koła za golfa II który nie chodzi jak powinien?? W tym stanie wart może 700zł, ale to i tak zależy po ile złom teraz chodzi. Idź na ogarnięte forum motoryzacyjne, szukaj po tematach z golfem II i szukaj podobnych problemów na forum, będzie to pewniejsze...

Opublikowano

Kejsi, mam znajomego, który jest zainteresowany. Zresztą sam podał cenę, ja się do niej dostosowałem.

Osobiście dałem za niego 1500zł. ;]

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano
Jak rozrząd otwiera zawory w odpowiednim momencie i jak się wyeksploatuje to nie równo chodzi. (w chuj upraszczając)

Jak nie równo chodzi? Jak pasek rozrządu pęknie/rozciągnie się/etc. to Ci się przestawiają fazy rozrządu i w najgorszym wypadku tłoki uderzają w zawory i po sprawie. Silnik do remontu.

Ale nie o tym rozmawiamy. Biały dym oznacza, że do komory spalania dostaje się woda(jeżeli byłby to olej, to spaliny mają kolor niebieski), tutaj przyczyn może być dużo, sprawdź to co mówił Ci glinka bo dobrze mówi. W najgorszym wypadku płaszcz wodny poszedł, ale oby nie :P

Zobacz ile masz płynu jak płyn jest to może Sonda bo przy sondzie też potrafi dymić i brać paliwa dużo.

Ale wtedy nie miałby białego dymu z tłumika. Najwyżej brałby więcej paliwa, bardziej dymił, dławił się itd.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Jest kilka silników krokowych w samochodzie. Może byś napisał, który mu radziłeś wyczyścić?

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...