Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem w trybie single

stuntmanmike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Napotkałem taki o to problem, w czasie wykonywania budowli zauważyłem ze kawałek ( około 10 x 10 klocków na całej wysokości budowli ) pojawia mi się z innej części budynku , takie jak by kopiuj wklej. Ostatnio używałem mcedita do kopiowania powtarzających się elementów. Natomiast to przenoszenie się części budynku dzieje się bez użycia programu i nie da się tego pozbyć. Przy próbie usunięcia tego i wykonania budowli tak jak była pierwotnie i zapisaniu gry, po włączeniu znowu ta "pojawiająca się część" znów jest tam gdzie była. Już nie wiem co mam na to poradzić. Może ktoś pomoże.

Opublikowano

Spróbuj odpalić przez to:

http://www.mpcforum.pl/topic/481266-nowy-launcher-minecrafta-new-minecraft-launcher/

A jak to nie pomoże, po prostu zrób resinstall javy i minecraft'a.

1330248086-U560461.png

Bywalec
Opublikowano

Prawdopodobnie coś jest ze światem, może Ci się te zniszczone chunki nie ładują? A jak budujesz na nowym świecie? Albo na tamtym świecie to miałeś?

Spróbuj skopiować przez SinglePlayerCommands.

Wpisujesz:

//wand

Następnie zaznaczasz kwadrat wokół budynku po przekątnej i piszesz:

//save budowla1

Potem na nowym świecie:

//load budowla1

5jJNSGS.png

Opublikowano

Cały problem polega na tym ze dzieje się to tylko na tym polu 10x10 , wszędzie mogę budować bez problemu nic się nie dzieje a w tym jednym miejscu po skasowaniu tego co mi się samo wstawia , po wyjściu z gry się pojawia znowu. I jest to kawałek budowli który znajduje się na innym końcu tego samego budynku. Reinstal gry i javy nie pomógł.

Opublikowano

Skasowałem chunki , mceditem, po odpaleniu gry juz sie nie pojawiało. Ale jak odpalilem Mcedita zeby sobie skopiowac kilka rzeczy znowu sie to samo pojawiło. Juz nie wiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...