Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Prywatny serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóz jestem "zielony" na temat stawiania serwera od podstaw chciałem skorzystać z tego o to tematu

http://www.mpcforum.pl/topic/140267-mega-tutorial-jak-postawic-od-podstaw-serwer-metin2/

lecz jest to jednak stary temat niektóre linki nie działają,napewno dużo się zmieniło w czasie tych 2 lat od kiedy TUT został napisany.Chciałbym postawić serwer Hamachi ale mam router czy to w czymś przeszkadza??

Czy ktoś mógłby mi podać krok po kroku wraz z Downloadami jak postawić serwer??Jestem naprawdę "zielony" w tych sprawach.

Z góry dziękuje i proszę o pomoc! Mam nadzieje że będę mógł się odwdzięczyć!

Proszę o nie zamykanie Tematu jeśli napisałem w nieodpowiednim dziale to proszę o przeniesienie.Naprawdę mi na tym zależy i mam nadzieje na pomoc użytkowników

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano

Pliki serwerowe :

http://www.mpcforum.pl/topic/554404-dlreupload-wszystkich-plikow-serwerowych-linki-nie-wygasaja/

Spis Poradników tworzenia serwera :

http://www.mpcforum.pl/topic/508056-spis-poradnikow-tworzenie-prywatnych-serwerow/

To Bylo Zbyt Straszne // Edytowano By Napewno

Opublikowano

www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-od-podstaw-na-32-bitowym-freebsd-82/page__pid__3570324#entry3570324

ja robilem na tym i bardzo sb chwale ale plikow akurat nie polecam, bo niektore TP jak np w DT czy do świątni Hwang są zbugowane. nie wiem jak z DMG niektorych bossów ale red las takze jest zbugowany. zeby ci zobrazowac jak to powinno wygladac:

1. instalacja FreeBSD ( na dedyku juz bedzie gotowe)

2. wgranie brakujących bibliotek (libów) do FreeBSD w wersji 8.x

3. wgranie portów ( by mozna bylo instalowac programy jak np mysql)

4.instalacja mysql+tworzenie konta do mysql

5.wrzucic pliczki:

sf do /usr/home

sql do /var/db/mysql

6. nadanie chmod (uprawnien)

7. kilka udogodnien do latwiejszej pracy z serwerem.

mam nadzieje że Ci pomogłem

ale puki co jak sie nie znasz na plikach itp. kup sb maly VPS, ( ja polecam na exone.pl ) gdyz jest tani i do testów wystarczy. tam popraw wszystkie bugi, bledy w sf oraz je dopracuj do swoich "wymagan". nastepnie kup sb duzy dedyk i je tam zrzuć gotowe:)

pozdro;]

skopiowalem ten post z mojego drugiego tematu.

ale by ci opisac te podpunkty:

Drobne dodatki umilajace prace z serwerem.

instalacja FreeBSD - na dedykach/VPS juz gotowe, FreeBSD to darmowy system operacyjny, jest bardzo obciachany dla tego sam sobie wgrywasz co ci potrzebne i dla tego pobieramalo ramu

aktualizacja portów- "porty" to nie porty w portmapie tylko tzw. "latki" pozwalajace na instalacje np. mysql apache php itp

instalacja mysql- ogolnie jest to program ktory instalujemy na freeBSD. jest on do obslugi bazy danych (tabelek mysql)

-wgrywanie tych tabelek do folderu /var/db/mysql

wgrywanie plikow serwerowych metina. jest to wgranie sf do katalogu zazwyczaj /home w zaleznosci od plikow

te dodatki co sa tam wypisane to ulatwienia pracy z serwerem typu skrócenie komendy na start stop serwera itp

robiac IDENTYCZNIE jak w tutcie pierwszym bedzie ci dzialal ale musisz dokladnie analizowac co zrobiles

• instalacja FreeBSD
  • aktualizacja portów
  • instalacja bazy MYSQL
  • wgranie plików serwerowych Metin2

Opublikowano

Dzięki będe robił według instrukcji.

No ok jak bym czegoś nie ogarną to pomożesz mi?!

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

Opublikowano

co masz niejasnego to pisz albo ja albo ktos bardziej doswiadczony ci pomoze

@ sorki jak nie doczytalem ty chcesz zrobic hamachi znajac zycie nie pgra ci duzo osob, lepiej kup sb VPS na np exone.pl i tam jest bardziej oplacalne.

Opublikowano

Wystarczy mi Hamachi chce pograć z ziomkami na osiedlu i z bratem więc z tym nie ma problemu :) Tylko mam pytanie czy przeszkadza coś że mam Router?

I już mam roblem gdy chce otworzyć wyskakuje mi błąd:

Kod wyniku (RC):

E_FAIL (0x80004005)

Komponent:

ProgressProxy

Interfejs:

IProgress {c20238e4-3221-4d3f-8891-81ce92d9f913}

Opublikowano

chyba nie choc nie wiem cyz nie musisz jakis portów jeszcze odblokowac. ja polecam VPS bo dla 15 osob zero lagow, komp ie musi byc wlaczony + to ze jak ktos bedzie gral na twoim serwerze beda strasznie lagi.

Opublikowano

I już mam problem gdy chce otworzyć pliki w VirtualBoxie wyskakuje mi błąd:

Nie udało si otworzyć sesji dla maszyna wirtualnej

Kod wyniku (RC):

E_FAIL (0x80004005)

Komponent:

ProgressProxy

Interfejs:

IProgress {c20238e4-3221-4d3f-8891-81ce92d9f913}

@EDIT

Dałem już rade!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...