Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL]Balkon’s Weapon Mod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Informacje i Crafting:

Włócznia ? Zadaje mniejsze obrażenia, oraz ma mniejszy odrzut od miecza. Można jednak rzucać nią w przeciwników! Obrażenia od trafienia z bliska, jak i z daleka, są takie same. Nadaje się idealnie do atakowania zwierząt. Do craftingu możemy użyć ? drewno(deski), kamień, żelazo, złoto i diamenty.

xgsNm.png

Halabarda ? Zadaje większe obrażenia, oraz ma wiekszy odrzut od miecza, dlatego idealnie nadaje się do walki z Creeperami. Za pomocą PPM (prawy przycisk myszy) wykonujemy cięcie ? zadaje takie same obrażenia lecz odrzut jest mniejszy w porównaniu ze zwykłym ciosem. Do craftingu możemy użyć ? drewno(deski), kamień, żelazo, złoto i diamenty.

2GJbe.png

Sztylet ? Zadaje mniejsze obrażenia od miecza oraz niszczy się dwa razy szybciej, ale nadrabia to niskimi wymaganiami materiałów do craftingu, dzięki czemu możemy stworzyć sztylet bez użycia Stołu do craftingu. Nadaje się idealnie do szybkiego niszczenia pajęczyn. Sztyletem można rzucać, tak samo jak włócznią. Do craftingu możemy użyć ? drewno(deski), kamień, żelazo, złoto i diamenty.

WT1GZ.png

Topór bojowy ? Moja ulubiona broń. Zadaje bardzo wysokie obrażenia i ma daleki odrzut! Bardzo dobra broń do walki z trudnymi przeciwnikami. Do craftingu możemy użyć ? drewno(deski), kamień, żelazo, złoto i diamenty.

PVcGg.png

Młot bojowy ? Zadaje większe obrażenia od miecza, za to odrzut ma taki sam jak halabarda. Za pomocą PPM, młotem wykonujemy bardzo silny cios, a jeżeli przytrzymamy dłużej, możemy zadać obrażnia wszystkim mobom w pobliżu. Do craftingu możemy użyć ? drewno(deski), kamień, żelazo, złoto i diamenty.

Eq1wV.png

Korbacz ? Broń polega na tym samym co wędka. Za pomocą PPM, rzucamy kulą w przeciwnika, zadając mu obrażenia. Ponowne użycie prawego przycisku myszy spowiduje że kula wróci do nas. Do craftingu możemy użyć ? drewno(deski), kamień, żelazo, złoto i diamenty.

uZm1I.png

Oszczep ? Zadaje większe obrażenia od strzał lecz leci na mniejszą odległość. Rzucamy oszczepem za pomocą PPM.

DMhS8.png

Laska dynamitu ? Jest to dynamit ( TNT), którym możemy rzucać! Ma mniejszą siłe destrukcji w porównaniu z blokiem TNT. Za pomocą PPM, odpalamy dynamit i mam tylko kilka sekund na wyrzucenie go. Ponowne kliknięcie PPM spowoduje wyrzucenie dynamitu.

9CUAf.png

Muszkiet ? Zadaje znacznie większe obrażenia od łuku lecz po wystrzeleniu musimy odczekać minimum 2 sekundy aby przeładować. Korzystamy z muszkietu tak samo jak z łuku i strzał. Crafting składa sie z 3 etapów.

Pierwszy ? Kolba

eFr7E.png

Drugi ? Lufa

NwDUB.png

Trzeci ? Całość

xDw6s.png

Dodatkowo do muszkietu możemy zamontować sztylet.

QAnrM.png

A taki jest crafting naboi do muszkietu.

2TXgq.png

Kusza ? Bardzo dobra broń w walce na dystans. Polega na tym samym co łuk. Zadaje o wiele większe obrażenia od łuku, lecz strzela na mniejszą odległość oraz przed kolejnym oddaniem strzału trzeba chwile poczekać.

lSFAr.png

A taki jest crafting bełtów do kuszy.

20dnC.png

Dmuchawka ? Strzela bardzo szybko i celnie. Zadaje średnie obrażenia oraz szybko się przeładowuje ale największym plusem są strzałki, którymi strzelamy. Posiadają bowiem one trucizne, dzięki której moby będą otrzymywać dodatkowe obrażenia. Jednakże trucizną nikogo nie zabijemy, możemy jedynie osłabić przeciwnika.

UYJVB.png

A taki jest crafting strzałek do dmuchawki.

FB2HQ.png

Gardłacz ? Zadaje bardzo duże obrażenia! Polega na tym samym co muszkiet lecz gardłacz szybciej się ładuje. Crafting składa się z 3 etapów.

Pierwszy ? Kolba(taka sama jak do muszkietu)

eFr7E.png

Drugi ? Lufa

Ls79B.png

Trzeci ? Całość

2u46k.png

A taki jest crafting naboi do gardłacza.

ZkrEQ.png

Duża pochodnia ? Nie zadaje jako takich obrażeń, jednakże po użyciu owej broni na dowolnym mobie, spowoduje jego podpalenie.

qqNk7.png

Armata ? Możemy ją postawić gdziekolwiek na ziemi. Aby załadować armate trzeba mieć w ekwipunku Proch (gunpowder), a w ręce kule do armaty. Klikamy wtedy PPM na armate. Po załadowaniu musimy odczekać kilka sekund, a po ich upłynięciu możemy nacisnąć przycisk skoku (domyślnie Spacja) aby wystrzelić.

ujXBD.png

A taki jest crafting kul do armaty.

5cdFz.png

Kukła ? Nie jest to broń, ale jeżeli chcemy możemy na niej ćwiczyć walke. Bronią nigdy jej nie rozwalimy.

BDQ4g.png

Download:

SKan:

http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/2462de96cb6974d33cfc5deaf8db0edec681d14a

Do instalacji potrzeba Minecraft forge!

Źródło:

MCsite.pl

1330248086-U560461.png

Opublikowano

Zamiast kopiować może samemu napisać coś (opis). Ale mod ciekawy.

Szukałem ale nie znalazłem więc pytam jest może ten mod na bukkita?

Pomogłem?? Daj ++++ "Lubię To"

Masz Pytanie? Pisz PW.

Opublikowano

Ja mam problem bo jak instaluje to itemy z moda wyglądają np : Halabader wygląda jak spodnie :( pomocy Dam like za pomoc

Weź reinstallnij mc, i wgraj na nowo może to coś da ale nie jestem pewny.

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Opublikowano

skad moge pobrac ten minecraft forge bo nie wiem jak by ktos dal linka do sciagniecia bylo by milo

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber (BIMBER) stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz tak jak ja do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój profil xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...