Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]XAMPP apache nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, więc tak porty sprawdzałem 3306,80 oraz 443 wszystkie 3 otwarte, a Apache sie nie uruchomi w XAMPP :/ Przetestowałem już nast. wersje XAMPP'a : 1.6.6a, 1.7.3, 1.7.4, 1.7.7 wszędzie to samo ;/ Znacie może powód czemu to się nie uruchomi :P?

:)

Opublikowano

Ja jak mam odpalony Port 80 w Port Map to wtedy się Apache w xampp nie uruchamia lepiej zainstalować apache do plików serwerowych, ale możesz wyłączyć port 80 z portmapa i odpalić apache bez problemu ; P

18706.png
Opublikowano

z portmapa mam wyłączony port 80, 22, 3306 i 10060 :) Teraz Port 80 wolny 3306wolny 443 zajęty sprawdzane na stronie www, gdy pobrałem program do sprawdzania jaki program używa jakiego portu to żaden nie używa 443, a jest on zajęty :) Czy firewall może blokować port 443? Mam windows 2003 i nie dam rady wejść w zapore i czy jeśli wejde w START-->URUCHOM--> services.msc i tam znajde Zapora systemu windows i wyłącze tą usługe to będzie OK czy to nic nie da ? :D Proszę o szybką pomoc bo serwer gotowy czeka a reje nie dam rady zrobić, a bez tego ani rusz ;P

Opublikowano

Wszystko wyłączone, ale nie chodzi. Nawet gdy mam odpalony tylko xampp i hamachi, apache się nie uruchomi :/ Firewall OFF i dalej to samo, o co chodzi? :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...