Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań - ważne

Vixerie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zadać kilka pytań - ważne.I proszę o normalne odpowiedzi.

1.Jak przekonać rodziców na samodzielny wyjazd z kolegą nad morze? Mam 17 lat , a kolega 16.Chce jechać z kolega do tej miejscowości co jeżdziłem z rodzicami.

2.Jak zacząć rozmowe z tata o tym , że chce sam jechać na wakacje? I tez jak zacząć rozmowe z mama.(Tak aby mnie puscili i co im powiedzieć najlepiej).

Prosze odpowiadać tym sposobem:

Ad 1. Teskt.

Ad 2. Teskt.

Wszytkie dobre odpowiedzi będą nagradzane + .

Opublikowano

Ad 1 Jestem prawie pełnoletni potrzebuje nieco swobody (możecie do mnie codziennie dzwonić itp :D)

Ad 2 Powiedz im że jesteś prawie pełnoletni i chcesz jechać na wakacje. Powiedz im żeby przypomnieli sobie co oni robili za młodu to może cie puszczą

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

No i oczywiście powiedz im ze będziesz odpowiedizalny nie będziesz robił gupich żeczy ;D

Kliknij likeit.png ! jeżeli ci pomogłem

Opublikowano

Ad. 1

Jestem prawie dorosły,

jeszcze nigdy nie zawiodłem waszego zaufania, więc dlaczego teraz mielibyście mi nie ufać ?,

znam miejsce pobytu, więc z pewnością się nie zgubię

muszę zacząć uczyć się samodzielności

(jeśli sam płacisz za wyjazd) nie pociągnę was do kosztów czym pokazuję swoją samodzielność

( Ja dorzuciłabym jeszcze tekst "chłopcy nie jadą", ale w twoim przypadku raczej zbędne ;p)

Ad. 2

Mamo/tato chciałbym w wakacje jechać nad morze z .... . I tu podajesz przybliżony termin, kto za to zapłaci, ewentualnie pro elo elo średnią jaką na pewno zdobędziesz w szkole, czym chcesz dojechać nad to morze, gdzie będziecie nocować itp. itd.

Opublikowano

1.Jak przekonać rodziców na samodzielny wyjazd z kolegą nad morze? Mam 17 lat , a kolega 16.Chce jechać z kolega do tej miejscowości co jeżdziłem z rodzicami.

2.Jak zacząć rozmowe z tata o tym , że chce sam jechać na wakacje? I tez jak zacząć rozmowe z mama.(Tak aby mnie puscili i co im powiedzieć najlepiej).

1. Pogadaj z Nimi jak dorosły, wykaż się że dorosłeś do takiego wyjazdu i że ich nie zawiedziesz. Jeżeli jedziesz do tej miejscowości i znasz tam kogoś to możesz powiedzieć że gdyby coś mogą się spytać tych znajomych czy nie robisz nic głupiego. Nie zmyślaj mówiąc że będziesz grzeczny czy mogą na Ciebie liczyć.

2. Najlepiej poproś ich żeby byli razem i powiedz to że ich nie zawiedziesz. Możesz także uprzedzić że będzie dzwonić co jakiś czas, aby się nie martwili i wiedzieli co robisz. Pogadaj z Nimi jak dorosły(czytaj 1 pkt.). O pełnoletności nic nie gadaj bo co to za różnica czy masz 15lat czy 20, dla Nich zawsze będziesz małym dzieckiem.

Opublikowano

MaT ja się jeszcze nawet rodziców nie pytałem :) Dlatego sie pytam jak najlepiej rozpocząć rozmowe z rodzicami (wyżej podałem pytania).

Opublikowano

1: Prosto z mostu co i jak.. ale oczywiście zależy jakich masz rodziców skoro w wieku 17lat by ci nie pozwolili...

2: to samo co do 1.

Zazdroszczę ci takich problemów..

ps: Jeśli ci nie pozwolą, możesz wysłać mi kasę sam chętnie tam pojadę.

; )

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...