Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży zużycie pamięci javaw.exe

boncki.kamil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie. Mam taki problem. Tak więc zaczynam ...

Zaczeło się 14 lutego wieczorkiem, bo znalazłem fajny serv. survival ;)

Wbijam na TS i odpalam MC. Wszystko fajnie. Nagle zaczął głośno pracować tj. chłodzić.

I po godzince? Nie pamiętam już ekran zgasł. tj. nie zgasł jakby system wyjebało. ekran był czarny, ale się świecił.

I od tego czasu się zaczęło. Myślałem że to wina kurzu, rozkręciłem, wyczyściłem, przedmuchałem, każdą część. Potem ładnie złożyłem.

Stestowałem, dalej to samo... ;/ Czaiłem ten problem przez tydzień. ;/ I dziś chyba to rozpracowałem. Gdy włączyłem minecraft, to włączyłem też

Menadżera zadań, przeszedłem do zakładki Procesy i patrze czy wszystko ok... i tak patrze na: Pamięć(prywatny zestaw roboczy)

a tam na początku 100.000 k potem idzie do 200.000 i skacze do 300.000 dochodzi do 330.000 i ekran się wyłącza... to rośnięcie trwa może max 2 minuty, nie wiem czy to o to chodzi? Ale ten proces javaw.exe dużo zżera tej pamięci :O nie wiem czy to oto chodzi. Ten problem zaczął się właśnie 14 lutego a wcześniej tego nie miałem, jak mam ten komp w maju 2 lata to nigdy takiego czegoś nie było. I nie mam pojęcia czego to wina. Bo przy żadnej innej grze tak się nie dzieje, gdy normalnie używam neta wszystkiego ! WSZYSTKIEGO to wszystko gra. Ale tu jest problem właśnie z tym Minecraftem i tym javaw.exe.

Komp jest chyba raczej mocny, bo

~ 4 GB ramu

~ Procek AMD ATHLON II DUAL CORE M320 2.10 GHz

~ System Windows 7 32 bit Ultimate.

Próbowałem reinstalować jave na 29 wersje 30 i tą najnowszą 31...

Próbowałem tez nowe sterowniki do karty, ale są aktualne...

Nie mam pojęcia co się stało.

Jak napsałem tylko z minecraftem tak się dzieje, proszę kogoś o pomoc!!! Będę mógł się odwdzięczyc jak kolwiek, prosze..! Mam ochotkę sobie zagrać w MC ;/

Chyba wszystko napisałem, komp niedawno po formacie, ale wszystko działało do tego jebane 14 lutego. Dzięki z góry, liczę na szybką pomoc!

Jeszcze szybciej rośnie jak wejde na multi lub single ;/

Opublikowano

Ja tam mam 400-600 000k. Potrzebujesz nowej karty graficznej lub spróbuj pobrać aktualizację dla sterowników.

Heh, śmieszne.

Opublikowano

już chyba wiem o co chodzi - o zasilacz - ładowarke, gdy komputer nie jest podłączony - laptop ;d to się nie wyłącza, a jak jest to tak.. pewnie bd musiał nowy kupić... kurfa.

Opublikowano

Oddaj laptop do serwisu, bo to albo karta graficzna, albo coś tego typu.

Przypomnę, że laptop trzeba czyścić w miejscu, gdzie jest wywietrznik. Przez takie zaniedbania często otrzymuję do narpawy SPALONE laptopy...

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Duże użycie pamięci operacyjnej przez procesy java to normalka.

Potrafi przekroczyć 1 GB ...

Jeżeli Ci pomogłem zapodaj "Lajka", to w zupełności wystarczy.

Oferuję pomoc techniczną w zakresie plików serverowych, pluginów oraz innych dotyczących MineCrafta.

Jeżeli masz jakiś problem, to po prostu napisz mi wiadomość ;)

Lubie pomagać ^^

mca.png

mca.png

Opublikowano

Ja mam 2gb zawsze przekroczone :ninja: jeśli masz wiecej a masz minecrafta otwartego to moze masz inne programy na javie pisane bo ja mam czasem inne programy otwarte z javy... i dużo ramu nabija :D

10% :D Dobijamy do 100 % xD

Opublikowano

Miałem ten problem ale rozwiązałem

1. krok zrobiłem taki format kompa nic nie dało

2. przedmuchanie nic nie dało

3. rozkręciłem zdjąłem wszystkie chłodzenia nową pastę nałożyłem i co się okazało basta jak kamień albo plastelina delikatnie ściągnąłem nową dałem i gites

4. sprawdzam było ok ale jeszcze możesz skasować i na nowo zainstalować jave

mpcubfluo.png

1295889758-U198706.png

1281382571-U198706.png

1283694067-U198706.png

1281380939-U1.png

youtube.png

NIE BOĆ ŻYŁA DAJ + JAK STAWIASZ TO MNIE MOBILIZUJE DO DALSZEJ PRACY

Opublikowano

Jeśli nadal masz problem to spróbuj wejść do menażera zadań, tam w zakladce procesy po uruchomieniu MC masz javaw.exe prawy klik na to i ustaw priorytet na wysoki jeśli nie pomoże to w tym samym procesie ustaw koligacje procesorów na 1 .No i jeszcze by się zdało zainstalować BES-Batlle Encoder Shirase.Mam nadzieje że pomoże .

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

@up

Ja się z tobą nie zgodze że prorytet ustawiać bo jak ustawisz to szybciej ramu nabiera a po paru h lub min bendą duze lagi bo nie bendzie starczać ramu :D

Jak masz takie lagi itp to może przerzuc się na inny minecraft ? na 1.7.3 to mało kto miał problemy

10% :D Dobijamy do 100 % xD

Opublikowano

Mi żzera minecraft 500.000 czyli 50 % procesora..

Ale i tak chodzi 100 fps i na największych ;d

10301_1_.jpg
Opublikowano

Pierwsze co to spróbuj zaktualizować jave, następnie usuń cały folder .minecraft (save skopiuj na pulpit). Na 50% pomoże, miałem ten sam problem co Ty, ale go rozwiązałem.

Pozdrawiam.

2n87xgl.jpg

: )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...