Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy procesor będzie pasował do tej płyty

Siepka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam zamiar kupić tą płytę. http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-h61m-vs-381692/ i jakiś procesor. Znalazłem 4 rdzeniowy za 400 zł. Tylko nie do końca jestem pewny gniazda czy podejdzie. : http://www.morele.net/procesor-amd-fx-4100-socket-am3-64bit-3-6ghz-95w-cache-12mb-box-fd4100wmgusbx-425680/

Czekam na odp. Dzięki :)

Dasz -??? Ja chce - Daj -'ika ;]

astiumsign.png

Opublikowano

Socket 1155 to inaczej podobno Socket H2 więc nie będzie pasował bo procek ma AM3+

Polecam poszukać na allegro. Tam lepiej opisane wszystko

Opublikowano

Pod socket 1155 szukaj core i3/i5. Pozatym AMD FX to slabe procesory, maja minimalnie wyzsza wydajnosc tylko w kilku tytulach.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Paczę i Paczę . Nie za dużo PLN jak na 2 rdzenie ?

żyjemy w czasach gdzie tak się porobiło że ilość rdzeni nie jest tak ważna jak ich wydajność :) 4-rdzeniowym AMD brakuje wydajności do 2 rdzeniowców Intela.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

@up: w grach i użytku codziennym na pewno :) W skomplikowanych programach i obliczeniach wykorzystuje się te dodatkowe rdzenie.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

do grania i do neta i3 bedzie o 200% lepszy od np. Phenom x4 a nawet jeśli byś chciał założyć na kompie serwer minecraft czy cuś to i3 bedzie lepsze ponieważ ma 3-6 l3 cache a phenom ma 1mb l2

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...