Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS pod minecraft

Emiliosi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey!

Chciałbym kupić sobie serwerek VPS pod minecrafta. Powiedzcie mi co sądzicie o tym:

http://webh.pl/index.php?cmd=svps

Pakiet FULL. Ile pociągne na tym slotów i co sadzicie o samej firmie? Dostane gdzieś indziej coś lepszego w tej cenie?

Opublikowano

Teoretycznie powiem ze jak nie będziesz żałował pluginów i nie będziesz ograniczał mapy to ok 40-50 osób , jeśli troszkę zaoszczędzisz na ograniczeniu mapy i pluginach to nawet te 70 osób bez większych lagow , lecz jak wydajne maja maszyny tego nie wiem wiec to tylko teoria.

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano
Teoretycznie powiem ze jak nie będziesz żałował pluginów i nie będziesz ograniczał mapy to ok 40-50 osób

Załóżmy, że chciałbym więcej. Czego będzie mi brakować? Pamięci ram?

i wtedy on zmartwychwstał..

hmm?

Opublikowano

Na webh jest zakaz stawiania serwerów gier. Następnym razem poczytaj regulamin , bo kasa w błoto by poleciała.

Opublikowano

Z tego co wiem już można stawiać tam gry. Wystarczy przy zamawianiu serwera zaznaczyć opcje serwery gier za którą płaci się jednorazowo 6,15zł. Tak mi napisali z tej firmy... więc z tego co widać już raczej można :)

Opublikowano

Hahaha , małe zainteresowanie było to se opcje na serwery gier załatwili:) Można brać , czytałem opinie ,że dobrzy tylko Uptime średni.

Opublikowano
Można brać , czytałem opinie ,że dobrzy tylko Uptime średni.

Też tak czytałem na jednym forum, ale z tego co pisali to teraz się o wiele poprawiło i nie ma żadnych przerw, a i takiej oferty nigdzie nie znalazłem...

Opublikowano

Na pakiecie FULL przy średniej ilości pluginów pociągnie 50 osób, przy wiekszej ilości mogą być lagi, crashe itp

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Dołożył bym 90 zł do serwera dedykowanego 16GB ram - w całości do wykorzystania.

Ewentualnie coś kilka razy gorszego (VPS na którym stoi kilka serwerów Minecraft).

http://serversite.eu/vps2.php

Opublikowano
Ale UP , i tak nie moze stawiac . Ja mam postawione na webh.pl ale sie narazie nie zjarzyli ^^

Już można :-)

Dołożył bym 90 zł do serwera dedykowanego 16GB ram - w całości do wykorzystania.

A co mnie będzie ograniczać w tym VPS-ie?

Bywalec
Opublikowano

Sloty, ale i tak na początek chyba warto jest wziąć taką pośrednią ilość. Nie możesz ustawić sobie 1000 slotów przy np. 4 GB...

5jJNSGS.png

Opublikowano

Kup u firmy która jest profesjonalna i zajmuję się hostingiem serwerów minecraft.

Polecam

ycraft.pl

m7sxhh.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...