Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]AMX'y

Rambots

Czy uważasz że AMX'y są przesadzone?  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?asz ?e AMX'y s? przesadzone?

• Nie
      21
    • Tak
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy nie uważacie że AMX'y są przesadzone ja zdecydowanie TAK. Ostatnio napotkałem AMX 9 tieru i zabił mojego KT w 12sek ! Siepał po 400 co 2 sek.Jak to możliwe?!

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Nie.

AMX'y mają tylko dobry chwilowy dmg, brak pancerza jest ich największą wadą. Sam mam dopiero 12t, ale już widzę potencjał. Nie nadaje się do samodzielnej gry ale jako czołg wsparcia. Dobić lub uszkodzić przeciwnika.

Zalety

-świetny dps

-dobra prędkość

-zadowalająca manewrowość

-niewielkie rozmiary

Wady

-brak wytrzymałości

-wysoka awaryjność

-niskie kąty wychyłu lufy

Na razie tyle ogarnąłem jak coś sobie przypomnę napiszę.

Opublikowano

Co z tego jak maja papierkowe pancerze jak załatwia przeciwnika błyskawicznie.

1324978961-U410534.png

Opublikowano

170/30/30 Hull armor (Front/Sides/Rear, mm) AMX x TIER

To dużo? II tier go przepenetruje od boku i tyłu :D

A na przodzie już Tygrysem można przepenetrować

1324978961-U410534.png

Opublikowano

AMX 50b ma w topowej ludów tylko 4 naboje w magazynku, nie zabije niczego równego tierem na serie raczej.

Opublikowano

Główną wadą czołgów z magazynkiem jest to, że długo strasznie taki magazynek się przeładowuje. Dlatego jak ktoś nie umie nimi grać to wyjedzie i z racji, że jakoś świetnie opancerzone nie są strzeli parę razy i padnie.

Co do pancerza to jedyny czołg, który może (jeszcze się z nim oko w oko nie spotkałem) mięć świetny przedni pancerz to wspomniany już AMX 50B. Na papierze ma on lepszy pancerz, bo całe 170 mm od IS-7, który ma 150 mm, a pochylenie pancerza ma podobne. Nie powiecie mi przecież, że IS-7 ma słaby pancerz. xD

Opublikowano

AMX 50B ma tylko front kadłuba mocny, wieża 100/50/30 kadłub boki i tył po 30. To nie są czołgi utrzymania natarcia tylko chwilowego wsparcia. Często mogą przechylić szalę na kożyść drużyny kosztem swojej śmierci.

Opublikowano

Całkowicie się z tobą zgadzam Crisp. Czołgi francuskie bardziej przypominają medy, które stanowią jedynie wsparcie i bez osłony czegoś mocniejszego szybko zginą, ale stanowią duże zagrożenie.

Opublikowano

AMX'y uważałem za shity i ogólnie wszystkie francuskie czołgi, dopóki dzisiaj nie dostałem sowitego wpier** od AMX'a IX tieru. Prawie rozłożył mojego KT w 4 strzałach.Z max hp zostało mi 300-400 i pewnie bym zginął gdyby nie interwencja E-100 ;)

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Mnie to aż zdziwiło że ten shit tak.... no po prostu nakur**.Sprzedałem mu hita ale to nic nie zmieniło tylko zaczął się wycofywać po drodze sprzedając mi kolejne hity. Tylko oglądałem jak mi padają następne moduły wliczjąc amunicję ;(

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Francuziki kazdy uwaza za OP, dopoki nie zacznie nimi sam grac. Uwierzcie mi ;)

Co nie zmienia faktu, ze po przebiciu sie przez 12t zaczyna sie prawdziwa zabawa z magazynkiem, nadgryzionego KT przy zajechaniu od tylu 13 75 moze zlikwidowac w 15sec, widzialem taki przypadek. Biedaczek nie zdazyl nawet obrocic wieza.

A sam swoim 12t w plutonie z kumplem, innym 12t objechalismy kw-13 w dokladnie 11sec. Z dwoch stron i po bokach. Samemu francuzem tez nie za wiele ugrasz, ale dwa francuskie w plutonie przy ogarnietych graczach i komunikacji glosowej moga byc najwiekszym zagrozeniem na polu bitwy. Wiem z autopsji.

Opublikowano

ehmmmm. Czytam tak wasze wypowiedzi odnośnie tego Amx50B. , i przyznaje częsciowo racje, owszem jest on czołgiem wsparcia, ale nadaje się do samodzielnej walki ,podobnie jak T30 ,wystawić się strzelić i wsteczny. ,Natomiast Amx50B , w plutonie z mausem 10 tier sciąga na serie ;) , przy 100% penetracji , bo ~1600dmg + (+-) 500 , i IS7 znika z pola walki , Do tego w czasie reloadu ma zapewnioną osłone mausa który zbiera nieudolne hity ;) , uważam ,że to może być ogromna rewolucja na CW....

World of Tanks Squad

;)

aqq_pl.png

Opublikowano

Może i rewolucja ale taki duet powinien mieć mocne plecy.

Chowający się amx był by sygnałem dla przeciwników "do ataku".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...